Θα σταματήσει τώρα η πληρωμή των εισφορών;

Έτσι από τις επόμενες ημέρες που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το αναθεωρημένο κείμενο του Συντάγματος, οι βουλευτές θα μπορούν ανεμπόδιστα να επιστρέψουν στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες τους. Όσοι τέλος πάντων από αυτούς τις είχαν σταματήσει την τελευταία πενταετία που ίσχυε το ασυμβίβαστο και δεν τις έκαναν με παρένθετα πρόσωπα από το οικογενειακό τους περιβάλλον ή όσοι έχουν τη δυνατότητα να κρατούν «δύο καρπούζια σε μια μασχάλη».
Ανεξάρτητα από τις διιστάμενες απόψεις που υπάρχουν για το αν η εφαρμογή του ασυμβίβαστους βελτίωσε ή όχι την ποιότητα του Κοινοβουλίου, το εξοργιστικό σ’ αυτήν την υπόθεση είναι ότι ενώ οι βουλευτές θα επιστρέψουν στις δουλειές, αυτήν την εβδομάδα ψηφίζεται νομοσχέδιο που προβλέπεται ότι τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να καταβάλλουν οι βουλευτών στα ασφαλιστικά τους Ταμεία για να πάρουν και δεύτερη σύνταξη θα τις πληρώνει ο προϋπολογισμός της Βουλής.
Στην προκλητικά χαριστική αυτή ρύθμιση που, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο, έχει αναδρομικό χαρακτήρα από το 2003 και χαρακτηρίζεται από πολλούς αντισυνταγματική, δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής κανένα κόμμα και μόνον ο Απ. Κακλαμάνης έκανε δήλωση, εκφράζοντας κάποιες αντιρρήσεις.
Ελπίζουμε ότι στην Ολομέλεια θα υπάρξει τροποποίηση.


Σχολιάστε εδώ