Θέμος και ΕΠΟ πάνε για κουκούλωμα!

Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν απομακρυνθεί από την ΥΠΕΕ πολλά στελέχη, με τελευταίες μετακινήσεις δύο ικανότατων γυναικών σε εφορίες χωρίς να υπάρχει το παραμικρό εναντίον τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από την ημέρα της παραίτησης του Σπύρου Κλαδά, εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, δεν έχει οριστεί ο αντικαταστάτης του, με την αρμοδιότητα αυτή να ασκείται ταυτόχρονα από τον υπουργό κ. Αλογοσκούφη, τον υφυπουργό κ. Μπέζα και από τον γενικό γραμματέα κ. Ανδριανόπουλο, σύμφωνα με ομολογία του ίδιου του υφυπουργού.

Νίκη των «νταβατζήδων»

Το μήνυμα που εκπέμπεται προς τα έξω είναι τέρμα οι έλεγχοι, που σημαίνει ότι όλοι είναι ασύδοτοι.

Ο πόλεμος και η μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς εγκαταλείπονται, η σημαία υποστέλλεται και έτσι οι «νταβατζήδες» πέτυχαν άλλη μία νίκη.

Έτσι λοιπόν διάφορες «δύσκολες» υποθέσεις, όπως είναι η «μαύρη τρύπα» του Θέμου, πηγαίνουν για κουκούλωμα, όπως για κουκούλωμα πηγαίνει και η υπόθεση της ΕΠΟ, παρότι, όπως φημολογείται, έχουν βρεθεί πράματα και θάματα.

Η απλή φορολογική

παράβαση του Θέμου

Η υπόθεση της «μαύρης τρύπας» του Θέμου, πάει για… θάψιμο, με τη δικαιολογία ότι δεν διαπιστώθηκε παράνομη προέλευση των 5.500.000 ευρώ… και επομένως πρόκειται για… απλή φορολογική παράβαση…

Έτσι ο Θέμος θα πέσει στα μαλακά, πληρώνοντας κάποια πρόστιμα.

Ο μόνος κίνδυνος για τον Θέμο είναι μήπως και βρεθεί κανένα… στραβόξυλο Εισαγγελέας και τον παραπέμψει για απόκρυψη από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» των 4.700.000 ευρώ που… περίσσευαν.

Όπως επίσης είναι πιθανό να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος για τη δημοσίευση των φωτογραφιών της Τσέκου για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Αλλά και εκεί όλα δείχνουν ότι πάνε για συμβιβασμό… Με την Τσέκου να την κρατάνε ακόμη φυλακισμένη και να μην έχει τίποτα για να παζαρέψει.

Νομικοί κύκλοι που γνωρίζουν καλά τέτοιου είδους υποθέσεις υποστηρίζουν ότι και μόνο το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά είχαν ουσιαστικά αποκρυβεί και δεν είχαν δηλωθεί αποτελεί εξαπάτηση και είναι ένα πρόβλημα για το οποίο πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη…

Αλλά και για τις τρεις επιταγές που πήρε από την τράπεζα της Ελβετίας δεν κινδυνεύει ο Θέμος, αφού, όπως διαμήνυσαν οι Ελβετοί, στοιχεία δίνουν μόνο όταν υπάρχει ποινική δίωξη… Λάδι επομένως και από κει…

Να φύγει από την ΥΠΕΕ θέλει

ο Εισαγγελέας Ιωαννίδης…

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης, που είναι στην ΥΠΕΕ, θέλει να φύγει, άγνωστο για ποιους λόγους.

Άκρα του τάφου σιωπή

Αξίζει να επισημάνουμε τη σιωπή που επέδειξαν όλα σχεδόν τα media τόσο στις αποκαλύψεις μας για το «μαύρο χρήμα» του Θέμου και το πόρισμα του Εισαγγελέα, όσο και για το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την Τρέμη και τον Βλαχογιάννη που έλεγαν ψέματα ότι δεν είχαν δεί το DVD.

Με εξαίρεση ορισμένα blogs, το portal zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και το «Ποντίκι», όλα τα άλλα media –ειδικά οι τηλεοράσεις– κάλυψαν τον Θέμο Αναστασιάδη και σιώπησαν για την υπόθεση του πορίσματος για τα 5.500.000 ευρώ!

Ερωτήματα εξάλλου υπάρχουν για ποιον λόγο δεν δημοσιεύθηκε στο «Πρώτο Θέμα» η συνέντευξη που λέγεται ότι είχε δώσει ιδιοκτήτης εταιρείας δημοσίων σχέσεων που κατήγγειλε τον Αλογοσκούφη για το ότι είχε αναλάβει την προβολή της προεκλογικής εκστρατείας του, αλλά ακόμη δεν του πλήρωσαν το ποσό που είχε συμφωνήσει. Να έχει σχέση η μη δημοσίευση με το ευνοϊκό κλείσιμο της υπόθεσης των «μαύρων» 5.500.000 ευρώ του Θέμου;


Σχολιάστε εδώ