Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν:
Την υπηρεσία MobiTalk για τα άτομα με προβλήματα όρασης που εκφωνεί, στα ελληνικά ή και τα αγγλικά, όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες της οθόνης του κινητού. Η υπηρεσία υποστηρίζει μέσω Bluetooth και τη χρήση ειδικών συσκευών όπως πληκτρολόγιο και οθόνη Braille.
Την υπηρεσία Φωνητικό e-mail της COSMOTE, που προσφέρει σε άτομα με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να διαχειριστούν εύκολα και απλά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής.
Την προηγμένη υπηρεσία Video Κλήση, αλλά και αποκλειστικά τα hands-free NoiZfree για άτομα με δυσκολία στην ακοή, που προσφέρουν υψηλή ευκρίνεια, καθαρότητα και ένταση, διευκολύνοντας την καθημερινή επικοινωνία των χρηστών με ακουστικά βαρηκοΐας.
Τέλος, το κοινό ενημερώθηκε και για το SmartEyes, το πρότυπο ερευνητικό πρόγραμμα για την πλοήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης σε αστικό περιβάλλον, που το αναπτύσσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της COSMOTE, της Microsoft και της Geomatics και βρίσκεται ήδη στα χέρια 150 χρηστών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δοκιμαστική χρήση.
Ανατρέποντας τα συνήθη χορηγικά δεδομένα, η παρουσία της COSMOTE έδωσε μια άλλη διάσταση στο μέλλον της επικοινωνίας των συμπολιτών μας με αναπηρία, ανοίγοντας ουσιαστικούς δρόμους και απαντώντας σε πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας…


Σχολιάστε εδώ