ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΧΑΠΙΩΝ…

Τα σκευάσματα αυτά τα έδωσε στην αρμόδια ανακριτική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας μία από τις αθλήτριες που βρέθηκε ντοπαρισμένη και η οποία δεν είχε καταναλώσει όλα τα χάπια. Έτσι, τα έξι χάπια που έμειναν και τα οποία η αθλήτρια παρέδωσε στην επιτροπή στάλθηκαν στο εργαστήριο της Κολωνίας για νέο έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αν δεν βρεθεί σʼ αυτά η απαγορευμένη μεθελτριενόλη που ανιχνεύθηκε στα ούρα των αθλητών, τότε τα πράγματα αλλάζουν, όπως πρόκειται να αλλάξει και η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την τιμωρία των 11 αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι με τα έως τώρα δεν γλιτώνουν την ποινή του διετούς αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
Τα πέντε μέλη της Επιτροπής Ακροάσεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών, η οποία έχει αναλάβει να διερευνήσει το σκάνδαλο ντόπινγκ στην εθνική μας ομάδα άρσης βαρών, βρέθηκαν στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συνεδρίασαν σε ξενοδοχείου της οδού Μιχαλακοπούλου. Εκεί δέχθηκαν όλους τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση, αθλητές, προπονητές και παράγοντες, και όλα αυτά συνέβησαν πριν την άσκηση των διώξεων κατά 25 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση από την ελληνική δικαιοσύνη.
Τα μέλη η Επιτροπής, δύο γιατροί και τρεις παράγοντες, ένας Αυστραλός, ένας Καναδός και ένας Ισραηλινός, ζήτησαν από τους αθλητές να τους δώσουν, εφόσον είχαν, ορισμένα από τα επίμαχα σκευάσματα. Βρέθηκε μόνο μια αθλήτρια η οποία για κάποιους λόγους δεν είχε πάρει όλα τα σκευάσματα από την επίμαχη παρτίδα και παρέδωσε στην επιτροπή τα έξι που της είχαν απομείνει τα οποία με εντολή της παγκόσμιας ομοσπονδίας στάλθηκαν στο εργαστήριο της Κολωνίας για εξέταση από την οποία θα προκύψουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Σʼ αυτήν την επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας η Βίκυ Κασάπη, που έχει διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους συναθλητές της, εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια.
Ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε στην Επιτροπή πως όλα όσα έγιναν και το ότι οι αθλητές έπαιρναν σκευάσματα ήταν σε γνώση του νομάρχη Αθηνών και γραμματέα της παγκοσμίας ομοσπονδίας Γιάννη Σγουρού, για να τον διακόψει στο σημείο αυτό μέλος της Επιτροπής και να τον προειδοποιήσει πως αν συνεχίσει να λεει ότι λέει και δεν αποδείξει τα λεγόμενά του μπορεί να προκύψουν μέχρι και ποινικές ευθύνες για τον ίδιο και την αθλήτρια που εκπροσωπεί, κάτι που ανάγκασε τον συνήγορο της Κασάπη να αρκεστεί στα όσα είχε αναφέρει και στο απολογητικό υπόμνημα στον Εισαγγελέα Ανδρέα Καραφλό.


Σχολιάστε εδώ