Εθνική: Απομόνωση και πειθαρχία εν όψει Euro

Τη γνωστή και πετυχημένη συνταγή της απομόνωσης και της πειθαρχίας ακολουθεί ο Ότο Ρεχάγκελ στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, η οποία προετοιμάζεται στη Φρανκφούρτη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκινά το Σάββατο σε Αυστρία και Ελβετία. Ο Όθωνας έχει στην κυριολεξία μαντρώσει τους διεθνείς, κάτι που συνηθίζει να κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις και πριν από μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Ότο Ρεχάγκελ ακολουθεί τη συνταγή του Euro 2004 και για το Euro 2008 και πολλά πράγματα δείχνουν και τώρα να είναι ίδια όπως και τότε, τέσσερα χρόνια πριν, όταν η εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει. Οι εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας δεν είναι καλές, κάτι που συνέβαινε και πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004. Δεν λείπουν επίσης και τα πολλά μικροπροβλήματα τραυματισμών, όπως το 2004, και όλα τελικά τα σημάδια είναι καλά.

Πέραν των πολύ καλών οιωνών, όμως, οι οποίοι, όπως καλά γνωρίζει ο Ότο Ρεχάγκελ και οι ποδοσφαιριστές του, δεν θα παίξουν μπάλα και δεν θα κερδίσουν ματς από μόνοι τους, θα πρέπει να βρεθεί και η εθνική μας ομάδα σε κατάσταση τέτοια που να καταφέρει να υπερασπίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Ο Όθωνας γνωρίζει πως αυτό είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας και εξ αυτού του λόγου κάνει συνεχείς συζητήσεις με τους παίκτες σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο και τους προετοιμάζει όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου εκτός από τον αγωνιστικό τομέα να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν και στον ψυχολογικό τομέα που πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η αποστολή της εθνική μας ομάδας θα αναχωρήσει μεθαύριο για την Αυστρία, όπου την άλλη Τρίτη θα δώσει το πρώτο της και καθοριστικό παιχνίδι στο Euro 2008 με αντίπαλο τη Σουηδία, μια ομάδα που όπως είπε και ο συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, που την παρακολούθησε στο πρόσφατο φιλικό με τη Σλοβενία, το οποίο κέρδισε 1-0, είναι μια ομάδα που χρήζει μεγάλης προσοχής, αλλά δεν τρομάζει.


Σχολιάστε εδώ