εδώ Βρυξέλλες

Σύμφωνα με την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου για θέματα υγείας, κ. Βασιλείου, βάσει των προκαταρκτικών πορισμάτων της γνωμοδότησης που ζήτησε η Επιτροπή από την EFSA επί του θέματος διαπιστώνονται ορισμένα «κενά γνώσεων στους τομείς της υγείας και της ευεξίας των ζώων», έστω και εάν η EFSA κρίνει ότι «είναι μάλλον απίθανο οι κλώνοι βοοειδών και χοιροειδών, οι γόνοι τους και τα τρόφιμα που παράγονται από αυτά να διαφέρουν από τα παραδοσιακά αντίστοιχα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων».
wΤο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτυπώνει την αγωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άνοδο των τιμών στην ΕΕ και τις αναπτυσσόμενες χώρες, φαινόμενο το οποίο κατά τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο, μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «τείνει να προσλάβει διαστάσεις ”σιωπηλού τυφώνα”. Θέτει εν αμφιβόλω επιστημονικές προγνώσεις, ακυρώνει στρατηγικές επιλογές και υπαγορεύει τον επαναπροσανατολισμό δράσεων».
Όπως στην περίπτωση της κρίσης των χρηματοπιστωτικών αγορών, με το διεθνές ρυθμιστικό πλαίσιο αξιολόγησης να αποδεικνύεται ανεπαρκές, έτσι και στη συζητούμενη, το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα γεωργικών προϊόντων εμφανίζει αδυναμία συνεννόησης και ρυθμιστικής παρέμβασης», δήλωσε ο έλληνας ευρωβουλευτής.
Με άλλη πρωτοβουλία, εξάλλου, του κ. Παπαστάμκου και με την υποστήριξη δύο ευρωβουλευτών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία διοργανώθηκε δημόσια ακρόαση με θέμα «Γεφυρώνοντας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με το Παγκόσμιο Εμπορικό Σύστημα», την Τρίτη 27 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου.
wΗ αναγκαιότητα να ληφθούν υπόψη, όσον αφορά την εκτίμηση του αντικτύπου περιβαλλοντικών παραγόντων στην υγεία, οι ευάλωτες ομάδες ατόμων, σε συνδυασμό με τα συνεχώς αυξανόμενα επιστημονικά δεδομένα για τις επιδράσεις χημικών ουσιών, βρίσκεται στο επίκεντρο των τροπολογιών του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Τρακατέλλη, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, στο πλαίσιο του σχεδίου έκθεσης σχετικά με την «Ενδιάμεση αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για το Περιβάλλον και την
Υγεία 2004-2010».
wΜε αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης τέσσερις πολυπληθείς ομάδες Ελλήνων της Γερμανίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ύστερα από πρόσκληση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου.
Μαθητές και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ostfildern και Unterturkheim Στουτγάρδης, μέλη των ελληνικών κοινοτήτων του Schwaikheim, του Offenbach, του Sindelfingen και του Tubingen είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες του ΕΚ κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας στο Στρασβούργο και να ενημερωθούν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και το μέλλον της Ευρώπης από την ελληνίδα ευρωβουλευτή.


Σχολιάστε εδώ