Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Οι τράπεζες εξακολουθούν να αποτελούν το βαρόμετρο της αγοράς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς συχνά λειτουργούν ως εφαλτήριο ανόδου, αλλά ακόμα συχνότερα ως βαρίδι στην διαγραφή των ιδίων μετοχών θα προχωρήσουν προσεχώς πολλές τράπεζες με στόχο να ενισχύσουν έτσι την εσωτερική τους αξία.
4Νίκας: Ανακοινώνει επέκταση δραστηριοτήτων και σύμφωνα με τη διοίκηση επικεντρώνεται τώρα στην εδραίωση και περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της εκτός συνόρων. Στόχος –θεωρητικά– ο διπλασιασμός του τζίρου μέσα στην επόμενη τριετία. Κινητικότητα του χαρτιού και σε μεγάλα χαρτοφυλάκια!
4Στη… μόδα των ομολογιακών εκδόσεων προχωρούν και άλλες δύο εισηγμένες. Πρώτη –χρονικά– η Καράτζης! Η διοίκησή της αποφάσισε την έκδοση και διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως, κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού 20 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας 15 ετών, για την αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Έπεται και η Σφακιανάκης, που ήδη αποφάσισε και υλοποιεί έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.
4ΟΤΕ: Ήταν να μην αρχίσουνε τα… όργανα! Πριν καν «σκάσει» το θέμα με την Deutsche Telekom και την υπόθεση των υποκλοπών, οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης αλλάζουν ρότα. Πρόσφατο παράδειγμα η Morgan Stanley, που υποβαθμίζει την προηγούμενη σύστασή της για τον τίτλο, ενώ παράλληλα μειώνει και την τιμή-στόχο.
4ΔΕΗ: Βίοι παράλληλοι με τον ΟΤΕ. Κι εδώ «υπαίτια» της υποβάθμισης είναι η Morgan Stanley, που εκφράζει ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία κερδών και μειώνει στα 25 ευρώ την τιμή στόχο για τον τίτλο.
4Φουρλής: Ουδείς φείδεται θετικών σχολίων μετά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του εγχειρήματος ΙΚΕΑ. Κι αν μέχρι πέρυσι μιλάγαμε για το απόλυτο come back story, πλέον όλοι μιλάνε για το μέλλον. Τελευταία στον χορό τέτοιων δηλώσεων – προβλέψεων και η Citigroup, που κάνει λόγο για «ένα από τα καλύτερα growth stories».
4Κατασκευαστικός Κλάδος: το γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα πως το νέο… «πανηγύρι» θα γίνει με τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα (λέγε με ΣΔΗΤ). Τώρα το… παραδέχονται και οι ίδιοι οι διοικούντες τις –μεγάλες– εταιρείες του κλάδου! Έχει συνέχεια μακρά το καλοκαίρι!
4Κι επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και μαζί τους αλλάζουν τα δεδομένα, μην ξαφνιαστείτε αν μάθετε κι άλλες ειδήσεις από το μέτωπο των Ακτοπλοϊκών και μάλιστα λίαν συντόμως.


Σχολιάστε εδώ