ΔΕΥΤΕΡΗ… Η ΕΡΤ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ MEGA!

Η διοίκηση της ΕΡΤ, πλαισιωμένη απʼ όλους τους παρουσιαστές ειδήσεων, έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία έντονη παρουσία είχε η AGB, ενώ την έρευνα υπέρ της απήχησης της ΕΡΤ παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος. Βρήκαν λοιπόν ότι, σύμφωνα με τη «μέση

ημερήσια κάλυψη» -δείκτη που προσφέρει καθημερινά η AGB στις ποσοτικές μετρήσεις της, τον οποίο μάλιστα τον χαρακτήρισαν ως «δείκτη κοινωνικής απήχησης»- τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά το Mega! Σύμφωνα με αυτόν τον ποσοτικό δείκτη μετράται πόσοι τηλεθεατές είδαν επί δέκα λεπτά το ανώτερο, ένα από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Έγινε ποσοτική σύγκριση μεταξύ των επτά δελτίων που έχουν η ΕΤ-1 και η ΝΕΤ και των τριών που έχουν όλα τα κανάλια. Επίσης, προστέθηκαν τα δελτία της ΕΤ-1 και της ΝΕΤ μαζί. Με όλα τα παραπάνω ποσοτικά στοιχεία προέκυψε το ποιοτικό συμπέρασμα ότι τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ απηχούν την ελληνική κοινωνία και έχουν επιρροή σε αυτήν!

Με αυτά τα αποτελέσματα, τα στελέχη της ΕΡΤ δήλωσαν «ικανοποιημένα» για την πορεία της κρατικής τηλεόρασης και των ειδήσεων. Η συνέντευξη Τύπου πάντως ήταν επεισοδιακή. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος αρνήθηκε πολλές φορές να απαντήσει για την εκδίωξη του Στέλιου Κούλογλου και προσπάθησε να υποβαθμίσει την ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα «παραμάγαζα» στη δορυφορική ΕΡΤ, λέγοντας πως έγινε «παρεξήγηση» και δεν είχαν στοιχεία και υποστηρίζοντας πως το θέμα αφορά μια προσωπική διένεξη μεταξύ δύο δημοσιογράφων.


Σχολιάστε εδώ