Βαθιά νυχτωμένοι…

Πρώτον επειδή το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται και δεύτερον επειδή είναι προφανές πως ο Γ. Παπανδρέου κατέφυγε σε αυτές τις γελοίες κατηγορίες όχι απευθυνόμενος στον κόσμο του ΚΚΕ, αλλά στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που και τον έχει καταπροδώσει. Τον κόσμο που τους πήρε χαμπάρι.
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τις στρατηγικές του επιλογές, δεν διαφέρει καθόλου από αυτήν της ΝΔ. Δεν υπάρχει ούτε ένας αντιλαϊκός νόμος που να έφερε η ΝΔ και να μη στήριξε στην ουσία του το ΠΑΣΟΚ. Και αντίστροφα. Και τα δύο είναι κόμματα της πλουτοκρατίας, είναι δεσμευμένα απέναντι στην ΕΕ.
Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν εμπλέκεται στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κυβερνητική καρέκλα, αλλά αντιπαλεύει την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και τα κόμματα που την υπηρετούν. Είναι το γεγονός ότι δεν συμβάλλει με κανέναν τρόπο στα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος που συντελούνται και στόχο έχουν να εμποδίσουν ή και να απορροφήσουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων.
Το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται επειδή το ΚΚΕ ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ. Και ενοχλείται γιατί νιώθει ότι η αντίθεση στην πολιτική της ΝΔ χτυπά και την καρδιά της πολιτικής του
ΠΑΣΟΚ.
Το ποιος συνεργάζεται με τη ΝΔ, αποκαλύφθηκε και πάλι με την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ.
Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν πρέπει να αγωνιστούν απλώς και μόνο για να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ και να τη διαδεχθεί μια άλλη (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) που θα εκτελεί το ίδιο αντιλαϊκό έργο. Πρέπει να αγωνιστεί να αλλάξει η τάξη που είναι στην εξουσία και όχι απλώς το κόμμα που διαχειρίζεται τα συμφέροντά της.
Η πρόταση του ΚΚΕ στον λαό για λαϊκή συμμαχία με στόχο τη λαϊκή εξουσία αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση με προοπτική, αλλά είναι και η μόνη πρόταση που απαντά στις ανάγκες της λαϊκής πάλης σήμερα.


Σχολιάστε εδώ