Από το Περιστύλιο…

Πληροφορούμαστε ότι η άφιξη, η υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και φυσικά τον πρόεδρο της Βουλής, και η παραμονή του γάλλου Προέδρου στο Μέγαρο της Βουλής θα μεταδοθεί απευθείας από τα γαλλικά ΜΜΕ, καθώς θα τον συνοδεύουν τριάντα δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία και δεκαπέντε φωτογράφοι, για τη διευκόλυνση των οποίων οργανώνεται κέντρο Τύπου στο υπόγειο κεντρικού ξενοδοχείου.

Η ομιλία του γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά και θα γίνει λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Λέγεται ότι οι Γάλλοι αποδίδουν μεγάλη σημασία και θεωρούν σημείο αναφοράς την επίσκεψη Σαρκοζί στη Βουλή. Διπλωμάτες στο Παρίσι, που οφείλουν να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια, έχουν ήδη πληροφορήσει το περιβάλλον του Προέδρου που έχει τη φήμη του αεικίνητου, και συνήθως τα ΜΜΕ τρέχουν να τον προλάβουν, να προσέξει πώς θα κινηθεί στη Βουλή γιατί ο κ. Σιούφας είναι ταχύτερος…

Αυτό που δεν διέρρευσε είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον: Αν δηλαδή θα τον συνοδεύει η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι, όπως άλλοτε τον Μπους τον πρεσβύτερο τον συνόδευε η σύζυγός του Μπάρμπαρα και είχε την ευτυχία το πανελλήνιο να απολαύσει Μπάρμπαρα και Μαρίκα Μητσοτάκη σε διπλανά έδρανα…

νΤα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους βουλευτές ως ψοφοδεείς απέναντι στο μέγεθος Βγενόπουλου, κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενόχλησαν τον Θόδωρο Πάγκαλο που απουσίαζε από τη συνεδρίαση αυτή. Ευκαιρίας δοθείσης, διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής Θανάση Μπούρα: «Έλειπα στο Βερολίνο και δεν ήμουν στην επιτροπή, αλλά διάβασα μια ολόκληρη σελίδα στη «Βήμα», στη στήλη της ”Πανδώρας”, για τη συνεδρίαση με τον Βγενόπουλο, ότι εμείς συρθήκαμε στα πόδια του, τον κολακεύσαμε και προσπαθήσαμε να είμαστε… χαριτωμένοι. Πιθανόν κάποιοι ναι, αλλά σίγουρα όχι όλοι. Να κάνετε μια απάντηση στην κυρία αυτή, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ο κ. Βγενόπουλος δεν μας συνέτριψε υπό το βάρος του ανδρισμού και της διάνοιάς του».

«Έγινε μια διαδικασία καθ’ όλα άψογη, το τι κρίσεις κάνει ο καθένας, τι να σας πω…», δικαιολογήθηκε ο κ. Μπούρας.

«Μην το λέτε σε μένα, απαντήστε στην κυρία. Ευκαιρία να κάνετε μια ωραία γνωριμία μαζί της», επέμενε ο κ. Πάγκαλος!

Με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε πάντως και ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Καλλιώρας: «Ήμουν κι εγώ στην επιτροπή, δεν έχει αποδοθεί η πραγματικότητα, να δώσετε μια απάντηση καλύπτοντάς μας».

Αντιθέτως, ο Μάκης Βορίδης ήταν της άποψης ότι δεν μπορεί να απαντά μια επιτροπή του Κοινοβουλίου σε δημοσιεύματα. «Ο καθένας έχει την άποψή του, δεν είναι για να μπαίνουμε σε διάλογο με στήλες δημοσιογραφικές». Σωστό…

νΗ επίσκεψη του «κυρίου MIG» στη Βουλή έβγαλε τους βουλευτές από τα νερά τους, τους εμφάνισε σαν να μην ήξεραν τόσο καιρό γιατί ακριβώς μιλούσαν, προκάλεσε σοκ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και πάντως δεν ανέδειξε κανέναν αρκετά διαβασμένο για να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας μαζί του.

Στα απόνερα της επίσκεψης ο καβγάς Καρατζαφέρη – ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε την επόμενη μέρα: «Τον πήρατε τον Βγενόπουλο και τον κάνατε άνθρωπο με τη δική σας ολιγωρία και ήρθε χθες ο Βγενόπουλος και σας τα έριξε μέσα στη Βουλή. Τώρα κακός ο Βγενόπουλος. Ήρωας για το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρετε εσείς, που χαρήκατε χθες, ότι την υπόθεση Βγενόπουλου θα τη βρούμε μπροστά μας; Ότι φαινόμενα σαν του κ. Βγενόπουλου πρέπει να ελέγχονται; Έχετε καταλάβει ότι τώρα πλέον είναι πιο ισχυρός από το πολιτικό σύστημα; Υπηρέτες του λαού μάς είπε…».

– Α. Κακλαμάνης: «Όχι, πρόεδρε, αυτό».

– Γ. Καρατζαφέρης: «Σας παρακαλώ. Είναι ισχυρότερος».

– Α. Κακλαμάνης: «Κάνετε λάθος σ’ αυτό».

– Γ. Καρατζαφέρης: «Είδατε χθες πώς του συμπεριφερθήκατε. Αγκαλιές και φιλιά, επειδή σας έδωσε μια πάσα».

– Χρ. Παπουτσής: «Κι εσείς πού ήσασταν; Είστε προπαγανδιστής της ισχύος του κ. Βγενόπουλου».

– Γ. Καρατζαφέρης: « Όταν τον Νοέμβριο μέσα στην αίθουσα τον κατήγγειλα σαν Κοσκωτά εσείς ποιήσατε τη νήσσα. Ανερυθρίαστα ομιλείτε».

– Χρ. Παπουτσής: «Να προσέχετε όταν πιάνετε στο στόμα σας το ΠΑΣΟΚ».

– Γ. Καρατζαφέρης: «Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να ντρέπεστε που αγκαλιάζετε τέτοιους ανθρώπους. Εν πάση περιπτώσει, δεν μίλησε μαζί μου προχθές το βράδυ για να συνεννοηθεί τι θα λεχθεί στην αίθουσα».

– Χρ. Παπουτσής: «Και τι αποδείξατε τώρα;»

– Γ. Καρατζαφέρης: «Αφήστε τα αυτά. Συνεχίστε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί του. Δικαίωμά σας είναι»…

νΤο πήραν βαριά οι βουλευτές. «Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να ανεχόμαστε ότι τάχα ο κ. Μαρφίν εξευτέλισε το Κοινοβούλιο και ότι καθόμασταν και τον κοιτούσαμε. Πρέπει να αμυνθούμε, να υπερασπιστούμε το κύρος του Κοινοβουλίου», έλεγε δύο εικοσιτετράωρα μετά την αποχώρηση Βγενόπουλου ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Είναι γεγονός ότι τα λένε καλύτερα όταν είναι μόνοι τους…

νΟκτώ ώρες συζητιόταν ο Αγορανομικός Κώδικας στην ολομέλεια της Βουλής. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Φώλιας ήρθε και μίλησε τα τελευταία δέκα λεπτά ενώπιον κενών εδράνων και για την ακρίβεια έξι μόνο βουλευτών…

νΗ στάση του ΚΚΕ να ψηφίσει «παρών» στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των δομημένων ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που ζήτησε το

ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν έκπληξη. Κι άλλες φορές στο παρελθόν έχει συμπεριφερθεί ανάλογα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκυλλάκος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ήθελαν να εξεταστεί και η περίοδος του χρηματιστηρίου, η δυνατότητα που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχικά και από το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια ώστε να μπορούν να παίζουν στο χρηματιστήριο τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι απώλειες της περιουσίας, των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1950 μέχρι το 1975…

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα δηλαδή…

νΤο μεγάλο άγχος του ΠΑΣΟΚ είναι να χτυπήσει τον πρωθυπουργό με ψέματα και συκοφαντίες, ισχυρίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης, μιλώντας στη Βουλή με αφορμή το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα. «Εδώ μου θυμίζετε τους Τρώες του Καβάφη που όταν λίγο αναθαρρύνουν, έλεγε ο Καβάφης, παίρνουν μπροστά. Όταν, όμως, αντικρίσουν τον Αχιλλέα, κάνουν πίσω», είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Αχιλλέα;», δεν άκουσε καλά ο Θόδωρος Πάγκαλος.

«Μεταφορικά, κύριε Πάγκαλε», εξήγησε ο κ. Χατζηγάκης.

«Μήπως ξέρετε ποια είναι η πτέρνα του;», επέμενε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Επί του παρόντος δεν φαίνεται, κύριε Πάγκαλε, ή τουλάχιστον επί του παρόντος, δεν την έχετε βρει εσείς»!


Σχολιάστε εδώ