Αντιδράσεις για την εθελουσία στον Flash

Ενώ λοιπόν φαίνεται πως ο σταθμός είναι στο στόχαστρο διαφόρων ενδιαφερομένων, μεταξύ των οποίων και ο Σ. Ψυχάρης για λογαριασμό του ΔΟΛ, το βάρος πέφτει ξανά στους εργαζόμενους. Έντονη είναι η αντίδραση της ΕΤΕΡ, ενώ η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία.

«Η διοίκηση της εταιρείας, με στόχο τη δραστική μείωση του προσωπικού, ανακοίνωσε πρόγραμμα ʽʽεθελουσίας εξόδουʼʼ και, αν δεν υπάρξει συμμετοχή των εργαζομένων σʼ αυτό, απειλεί με μαζικές απολύσεις», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους και εξηγούν πως «ουσιαστικά η «εθελουσία» δεν είναι τίποτε περισσότερο από οικειοθελής αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού, χωρίς τη διεκδίκηση των εργασιακών του δικαιωμάτων».

Η ΕΤΕΡ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «για 4η κατά σειρά φορά στα πέντε τελευταία χρόνια επιζητούνται νέες αποχωρήσεις εργαζομένων χωρίς κανείς από τους διοικούντες να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις σε βάρος της ποιότητας λειτουργίας και του αγωνιστικού χαρακτήρα ενός μέσου που επιμένει να διατηρείται βαθιά ανθρώπινο, ποιοτικό και ελεύθερο», συμπληρώνοντας πως «επιδιώκεται περαιτέρω μείωση του προσωπικού που ήδη έχει μείνει μισό από το 2005»!

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «στη συμμετοχή στην «εθελουσία» δίνονται ως δέλεαρ επιπλέον μισθοί, πέντε έως δέκα, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θέτει η εταιρεία, και στόχος είναι η αποχώρηση σαράντα έως πενήντα εργαζομένων, κυρίως δημοσιογράφων, εκτιμώντας πως «το κόστος του προγράμματος μαζικών αποχωρήσεων υπολογίζεται από την εταιρεία σε 1,5 εκατ. ευρώ».

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως «οι πρακτικές αυτές των εργοδοτών αποσκοπούν, στην ουσία, στην παράκαμψη του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις και στον ευτελισμό των εργασιακών σχέσεων και του συνδικαλιστικού δικαιώματος».


Σχολιάστε εδώ