Έφοδος Εισαγγελέα στα γραφεία της Ζήμενς Ελλάς

Οι πληροφορίες λένε ότι ο εισαγγελέας κατέφθασε συνοδευόμενος από αστυνομικούς με συμβατικά οχήματα, μπήκε στα γραφεία της εταιρείας, όπου έμεινε περίπου τρεις ώρες, και πήρε μαζί του πέντε φακέλους που περιέχουν στοιχεία για διάφορες «διευκολύνσεις» που έκανε η Ζήμενς Ελλάς σε διάφορα πρόσωπα στην Ελλάδα. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Αθανασίου ψάχνει και συσχετίζει πρόσωπα και κοινωνικές εκδηλώσεις με πληρωμές που έχουν γίνει από τα ταμεία της SIEMENS.
Διάψευση Μαντέλη
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ο πρώην υπουργός Επικοινωνιών στην κυβέρνηση Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, μετά την αναφορά που έκανε ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης ότι τη σύμβαση του ΟΤΕ με τη SIEMENS την είχε εγκρίνει ο Μαντέλης ως ο αρμόδιος υπουργός, έκανε από το Μπακού, όπου βρίσκεται και εργάζεται, δήλωση με την οποία αμφισβητεί τα αυθαίρετα συμπεράσματα που προκύπτουν από όσα επικαλούνται «πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση Siemens επειδή υπέγραψα την απόφαση την οποία υπέγραψα ως υπουργός Μεταφορών, υπαινισσόμενα ότι υπέχω δήθεν ευθύνη».
ΕΠΙΣΗΣ, ο κ. Μαντέλης τονίζει ότι υποστήριξε «δημόσια τις προγραμματικές συμβάσεις, θεωρώντας τις απαραίτητες για την ενίσχυση των υποδομών… ιδιαίτερα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών» και σημειώνει ότι «ενέκρινα την προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο ΟΤΕ με την εταιρεία Siemens, με βάση τον φάκελο και τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου, από τα οποία προέκυπτε ότι είχαν διασφαλισθεί τα συμφέροντα του ΟΤΕ».
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ –επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Επικοινωνιών– ότι «η επίκληση της εγκριτικής αυτής απόφασης γίνεται για να δημιουργήσει άλλοθι σε όσους την επικαλούνται, ενδεχομένως δε για να επιτύχουν την εφαρμογή ειδικών διατάξεων προς όφελός τους» και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του αρμόδιου Εισαγγελέα.


Σχολιάστε εδώ