Έγιναν – Θα γίνουν…

3Κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο της Παμμακεδονικής των ΗΠΑ που γίνεται στη Νέα Υόρκη, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ. Παπαθεμελής, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, προσωπικότητες της Ομογένειας, καθώς και με αμερικανούς πολιτικούς, τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και της προκλητικότητας με την οποία εκφράζουν καθαρά πια τον αλυτρωτισμό τους οι ηγέτες του γειτονικού κρατιδίου.

3Νέος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ο πρόεδρος Εφετών Χαρ. Αθανασίου, μετά τη συγκρότηση της νέας διοίκησης σε σώμα, ενώ τη θέση του α΄ αντιπροέδρου κατέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης που μειοψήφισε κατά τις πρόσφατες εκλογές της 11ης και 18ης Μαΐου, πρόεδρος Εφετών επίσης, κ. Δημ. Μαζαράκης.

Αναλυτικότερα, το νέο ΔΣ της ΕΔΕ έχει ως εξής: πρόεδρος Χαρ. Αθανασίου, α΄ αντιπρόεδρος Δ. Μαζαράκης, β΄ αντιπρόεδρος Γ. Ευστρατιάδης, γενικός γραμματέας Γ. Μανωλίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Π. Λυμπερόπουλος, ταμίας Αγγελική Δεμέστιχα και μέλη οι Ιω. Παπαϊωάννου, Π. Στραγάλης, Δ. Μουστάκας, Ν. Σαλάτας, Δ. Βλάχος, Μαργαρίτα Στενιώτη, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, Κ. Μπαλντάς και Βαρβάρα Πάπαρη.

3Ο αγιογράφος κ. Κώστας Γιωτάκης είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ, όπως αυτό προέκυψε μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Ειδικότερα, η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος ο κ. Κ. Γιωτάκης, με αντιπρόεδρο τη γλύπτρια Άννα Μοσχονά-Καλαμάρα, γενική γραμματέα τη ζωγράφο Ουρανία Βολονάκη, ταμία τον αγιογράφο Ηλία Δημητρέλο και μαζί τούς Φανή Μιχαηλίδου, Στάθη Λεοντή, Τζένη Μαρκάκη, Εύη Αθανασίου, Διονύση Βαλάση, Ελισάβετ Διονυσοπούλου και Χρ. Λάμπρου.

3Τον επίτιμο πρόεδρο του Αρείου Πάγου Στέφανο Ματθία για τη σημαντική του προσφορά στον χώρο της Δικαιοσύνης τιμά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος).

Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Χρ. Γεραρής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ κ. Φώτης Κουβέλης και ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Γ. Μανωλεδάκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Παξινός.

3Συνέντευξη Τύπου εν όψει της εκδήλωσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την οδική ασφάλεια θα δοθεί αύριο, Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008, και ώρα 14.30, στην Αίθουσα Συγκλήτου του Κτιρίου Διοίκησης, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Ηρώων Πολυτεχνείου 9). Η εκδήλωση για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί τη χώρα μας τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2008, στις 7 μ.μ., στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.


Σχολιάστε εδώ