Ό,τι πει ο κ. Αράπογλου

δΚαίσαρ ο κ. Τάκης Αράπογλου: αφού δεν προσέρχονταν οι εκπρόσωποι του Σωματείου της Εθνικής σε διαπραγμάτευση για εταιρική σύμβαση, τους έδωσε όσες αυξήσεις ήθελε και… καθάρισε, χωρίς να χρειασθούν διαπραγματεύσεις ούτε με το Σωματείο ούτε με την ΟΤΟΕ, που τόσο θέλει να καταργήσει ο κ. Αράπογλου (μήπως επειδή ο Στ. Κούκος ήταν από τους πολεμίους της εξαγοράς της Finansbank;). Αφού έχει άδεια να… σκοτώνει δικαιώματα, νόμους και συμβάσεις, ποιος τον πιάνει!

γ «Δεν έχει αλλάξει τίποτα»! Έτσι περιγράφει εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων της Βόρειας Ελλάδας τα… θαύματα που έγιναν μετά τη δυναμική παρέμβαση Ζησιμόπουλου κατά του καρτέλ των βιομηχανιών γάλακτος. Οι τιμές για τους παραγωγούς παραμένουν εξοργιστικά χαμηλές, αφού οι εταιρείες εξακολουθούν να εφαρμόζουν τη συμφωνία που είχε ομολογήσει στέλεχος της ΜΕΒΓΑΛ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: «παίρνουν επιδοτήσεις οι παραγωγοί, τους μειώνουμε αντίστοιχα την τιμή». Δηλαδή, ουσιαστικά οι εταιρείες κλέβουν τις επιδοτήσεις των παραγωγών, συνολικού ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

δΒουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν μια νεότερη καταγγελία για το θέμα την περασμένη εβδομάδα. Στις 16 Ιουλίου 2007, όπως σημειώνεται σε σχετική ερώτηση, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η τύχη της υπόθεσης αγνοείται και οι εκβιασμοί στους 100.000 κτηνοτρόφους συνεχίζονται. Καλά πάμε στη «μάχη» με τα καρτέλ…

γΟ κ. Ζησιμόπουλος, όμως, βρίσκεται πίσω και από την πρόσφατη «έκρηξη» της Παρθένας Φουντουκίδου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για το διαπιστωμένο καρτέλ στα ροδάκινα, όπου οι εταιρείες συνεννοούνται για να αγοράζουν πάμφθηνα από τους παραγωγούς, είχε επιβληθεί συμβολικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, με προσωπική παρέμβαση Ζησιμόπουλου, ενώ η αρχική εισήγηση μιλούσε για πρόστιμο 13 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα είναι να έχει εκτοξευθεί σήμερα στα ύψη η ανεργία σε νομούς με μεγάλη παραγωγή ροδακίνων, οπότε οι παραγωγοί πρόσφατα επισκέφθηκαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν από την κυρία Φουντουκίδου. Η συνέχεια είναι γνωστή: τους πέταξαν έξω από το υπουργείο, αφού σε αυτή τη χώρα όλα φαίνεται ότι συνωμοτούν υπέρ των καρτέλ.


Σχολιάστε εδώ