Φίμωτρο στους πολιτικούς θέλουν να βάλουν με τις αγωγές!

Αντίθετα, πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική ενέργεια. Και θα είναι πολιτικό ολίσθημα αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί, πέσουν στην παγίδα και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αντιμετωπίζοντας τις μηνύσεις και τις αγωγές για όσα δηλώνουν με νομικές διαδικασίες (δικηγόρους, μάρτυρες, διαδίκους, ακροατήριο κ.λπ.).

Έτσι και οι πολιτικοί νομιμοποιήσουν τις αγωγές του κ. Βγενόπουλου, αυτόματα θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του σχεδίου, που δεν είναι άλλος από το να φοβηθούν οι πολιτικοί, να καταπιούν τη γλώσσα τους και όταν μιλούν στη Βουλή, σε συγκεντρώσεις, σε συνεντεύξεις, στον κόσμο, σε κάθε λέξη

τους να είναι σύμφωνη με τον… ποινικό νόμο.

Να φιμώσουν τους πολιτικούς θέλουν. Να μην αγγίζουν κανένα σκάνδαλο, καμία παρανομία. Κι ας το ʼχει ο κόσμος τούμπανο και οι διαπλεκόμενοι κρυφό καμάρι. Να μη μιλάει κανείς για τη διαφθορά, τις απάτες, τις κομπίνες, τη διαπλοκή. Κι ας πέφτουν σαν το χαλάζι οι μίζες.

Ο κ. Βγενόπουλος δεν κατέθεσε αγωγή κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Αλέξη Τσίπρα γιατί αναφέρθηκαν σε θέματα της προσωπικής του ζωής, ή είχαν διαφορές οικονομικές ή καμία βεντέτα. Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες που εμπλέκονται με το Δημόσιο μίλησαν και οι δύο αρχηγοί.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των πολιτικών για τα όσα λένε μέσα στο Κοινοβούλιο δεν είναι απλώς απαράδεκτες και καταδικαστέες, είναι και μαχαιριά στο κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα.

Θέλουν δέσμιους τους πολιτικούς. Όμηρους των διαπλεκόμενων. Έτσι και γίνουν βιομηχανία, ποιος πολιτικός θα τολμά να μιλάει για «νταβατζήδες», για μίζες, για σκάνδαλα με ονόματα; Και τότε ο κερδισμένος δεν θα είναι ο λαός, η χώρα και το πολίτευμα, αλλά οι διαπλεκόμενοι, το οικονομικό κατεστημένο, που έχει τον τρόπο να εκβιάζει και να τα παίρνει όλα. Και θα τα παίρνει πιο εύκολα έτσι και καταργηθεί κάθε πολιτικός έλεγχος. Άσε που το επόμενο που ενδεχομένως θα γίνει θα είναι ΅να δούμε και αγωγές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί σε κάποιον δεν θα αρέσουν οι δηλώσεις του…


Σχολιάστε εδώ