ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ
Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς έγινε ανάμεσα σε παρατράγουδα και διαμαρτυρίες, αφού οι σύμβουλοι, όπως κατήγγειλαν, δεν είχαν ενημερωθεί διά της τυπικής διαδικασίας για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ο κλητήρας πήρε τις προσκλήσεις για να τις μοιράσει εκεί που έπρεπε, αλλά ο δυστυχής έπεσε από το μηχανάκι και έτρεχε στο νοσοκομείο. Οι προσκλήσεις για τη συνεδρίαση δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια των συμβούλων. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφη Κηφισιά», Πάνος Μπόζος, ζήτησε την ακύρωση της συνεδρίασης, αφού τυπικά έτσι έπρεπε να γίνει. Ο τοπάρχης Νίκος Χιωτάκης είπε ότι τα θέματα που «τρέχουν» είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορούν νʼ αναβληθούν. Μαθαίνω ότι ήδη κάποιοι σύμβουλοι προσέφυγαν στον περιφερειάρχη, καταγγέλλοντας αυτήν την ιστορία. Θεωρώ, πάντως, ότι το πρόβλημα είναι μικρό. Για τυπικούς λόγους ο φίλτατος Πάνος έχει δίκιο, αλλά υπάρχει και η ουσία…
QQQ
Στον Δήμο Πετρούπολης φαίνεται ότι ζουν σε άλλον κόσμο. Σε όλους τους δήμους κλείνουν η μία δημοτική επιχείρηση μετά την άλλη, λόγω των χρεών που είχαν συσσωρευτεί τόσα χρόνια, και εκεί αποφάσισαν να δημιουργήσουν καινούργια δημοτική επιχείρηση. Σε δύο επεισοδιακές συνεδριάσεις, όπου ακούστηκαν σημεία και τέρατα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν έτοιμοι να πιαστούν ακόμη και στα χέρια αναμεταξύ τους, αλλά πάρθηκε τελικά η απόφαση για την ίδρυση. Εκεί ακούστηκαν κάτι για ομόλογα που «έσπασαν» ενώ δεν έπρεπε, για εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις που γινόντουσαν στο παρελθόν και αφορούσαν την προηγούμενη δημοτική επιχείρηση επί των ημερών του ίδιου δημάρχου που είναι και σήμερα. Τι ήταν από αυτά αλήθεια και τι όχι ο Θεός και η ψυχή τους. Όσοι σύμβουλοι είχαν διατελέσει μέλη της διοίκησης την προηγούμενη τετραετία υπερασπίστηκαν τα έργα και τις ημέρες τους απέναντι στις κατηγορίες αυτών που σήμερα συμμετέχουν στη διοίκηση. Πρώην και νυν ανήκουν στην ίδια παράταξη. Άντε να βγάλεις άκρη.
QQQ
Λίγο περισσότερη σεμνότητα δεν θα έβλαπτε. Είναι άλλο πράγμα να πεις δυο καλές κουβέντες για το έργο και τη δημαρχιακή θητεία ενός στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλο πράγμα να κάνεις φιέστα σαν αυτές που έκανε ο Παττακός για να απλώσει με το μυστρί δέκα γραμμάρια τσιμέντο. Στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ιλίου έγινε μια εκδήλωση από τον δήμο για να τιμηθεί το έργο τού πρώην δημάρχου Βασίλη Κουκουβίνου. Όλο το γήπεδο, από άκρη σʼ άκρη, έχει γεμίσει από ντεκόρ τεράστιων αφισών από έργα που είχαν εγκαινιαστεί επί των ημερών του. Μπαλόνια, σημαίες, συνθήματα και ένας σωρός άλλες φανφάρες, όλα με πρωταγωνιστή το όνομα του πρώην δημάρχου. Χιλιάδες προσκλήσεις και πολυτελή έντυπα μοιράστηκαν σε όλη την πόλη προκειμένου να έχει επιτυχία η εκδήλωση. Φυσικά όλα πληρώθηκαν από το ταμείο του δήμου. Φανταστείτε ένα υπουργείο να κάνει το ίδιο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που έχουν περάσει από εκεί. Κάθε μέρα θα υπάρχει και από μια εκδήλωση. Έχω την εντύπωση ότι η εκδήλωση αυτή αδίκησε την πορεία των έξι τετραετιών του πρώην δημάρχου. Χλιδή και πολυτέλεια σε μια πόλη που ζει με την αγωνία του μεροκάματου.
QQQ
Με εξώδικο που έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πετρούπολης προσπαθούν να πληρωθούν τα συμφωνημένα δέκα καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν κάνει μια συναυλία πριν από… δέκα μήνες. Ο δήμος χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, δεν μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει εκταμίευση από λογαριασμό. Οι καλλιτέχνες, που φυσικά δεν είναι Νταλάρες και Βοσκόπουλοι, περιμένουν αυτά τα λεφτά για να ζήσουν. Απίστευτα πράγματα. Γιʼ αυτές τις περιβόητες συναυλίες και τα περιβόητα «καλλιτεχνικά δρώμενα» που έχουν ονομαστεί οι αρπαχτές έχω αναφερθεί πολλές φορές. Αν δεν υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι, το τιμολόγιο πληρώνεται όταν βγει ο ήλιος από τη δύση. Αν υπάρχει συμφωνία, πληρώνεται πριν γίνει η εκδήλωση.
QQQ
Ο χώρος όπου λειτουργούσε ο ιππόδρομος στην περιοχή των Τζιτζιφιών, στον Δήμο Καλλιθέας, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Μια εστία μόλυνσης που απλώνεται σε δεκάδες στρέμματα. Ο Δήμος Καλλιθέας «εκβιάζει» το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να πάρει τον χώρο υπό την ιδιοκτησία του και δεν στέλνει οδοκαθαριστή ούτε για δείγμα. Κάτοικοι της περιοχής μου έστειλαν φωτογραφίες όπου φαίνεται ότι εκεί έχουν κατασκηνώσει και αθίγγανοι. Εκεί βρήκαν, εκεί πήγαν. Το βράδυ οι «πεταλουδίτσες» της Λ. Συγγρού μετατρέπουν την περιοχή σε καμπριολέ ξενοδοχείο. Του εκβιασμού το ανάγνωσμα γίνεται για τη διεκδίκηση της περιοχής. Με την καλή έννοια…
QQQ
Με απευθείας ανάθεση ο Δήμος Αμαρουσίου έδωσε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δηλαδή σε δύο καθηγητές, 45.000 ευρώ για να εκπονήσουν μια κυκλοφοριακή μελέτη που θα αφορά πέντε γειτονιές. Η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση, ρωτώντας «γιατί σε αυτούς τους καθηγητές και όχι σε άλλους», αλλά απάντηση δεν πήρε. Απάντηση υπάρχει;
QQQ
Έξι μόνιμους υπαλλήλους θα προσλάβει ο Δήμος Πεύκης με προσόν μόνο το απολυτήριο λυκείου. Την επιλογή θα την κάνει μια επιτροπή που έχει ορίσει ο δήμαρχος. Όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πιέζουν για να βάλουν την κόρη τους ή την ανιψιά τους. Ο δήμαρχος τους παραπέμπει στο ΑΣΕΠ, αλλά όλοι ξέρουν το «παιχνίδι» που θα γίνει.
QQQ
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση πέρασε στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος απέναντι σʼ αυτούς που ψιθυρίζουν για οικονομικό άνοιγμα του δήμου. Ο τοπάρχης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μετά τον έλεγχο, να δω ποιοι θα τρέχουν να κρυφτούν, αλλά θα είναι αργά». Αυτά είπε ο Γραφάκος και το συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή του. Άντε να δούμε και εμείς, ρε παιδιά, τι συμβαίνει.
QQQ
Συγκέντρωση στην πλαζ του Αγίου Κοσμά διοργανώνει σήμερα στις 11 π.μ. ο Δήμος Ελληνικού, επιδιώκοντας την αποβολή από τις παραλίες της Αττικής των ιδιωτών επιχειρηματιών και την πλήρη παραχώρησή τους στη διάθεση των πολιτών που αναζητούν λίγη δροσιά.
QQQ
Έγινε τελικά η μετατροπή της δημοτικής επιχείρησης του Νέου Ηρακλείου ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ σε κοινωφελή και ένα μέρος του προσωπικού της –ειδικά αυτό που ασχολείται στον παιδικό σταθμό και είναι εξειδικευμένο- θα παραμείνει σʼ αυτήν. Το υπόλοιπο προσωπικό θα μεταφερθεί στον δήμο και σε νομικά πρόσωπα σε αντίστοιχες κενές οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις. Ουσιαστικά δηλαδή κανένας εργαζόμενος δεν απολύεται. Το… ωραίο όμως είναι πως η απόφαση του ΔΣ για τη μετατροπή της επιχείρησης εξήλθε… της αίθουσας γιατί αυτή είχε καταληφθεί από τους εργαζομένους που… δεν απολύθηκαν!
QQQ
Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Πατριάρχη Κωνσταντίνου του ΣΤ΄ έκανε την περασμένη Τρίτη στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Φιλαδέλφειας Κωνσταντίνο. Την επομένη ο Μητροπολίτης δεξιώθηκε τους δημάρχους και τους τοπικούς παράγοντες σε γνωστό κέντρο της περιοχής.
QQQ
Η ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας που αποφάσισε ο δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έκανε αίσθηση στους τοπικούς παράγοντες των βορείων προαστίων. Γιʼ αυτό και ζητούν να μάθουν την πλήρη αιτιολογία της απόφασης αυτής.
QQQ
Το ξύλο της αρκούδας έπεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ν. Χαλκηδόνας. Μιλάμε για αίματα. Σπάσανε δόντια και γυαλιά μυωπίας. Ακούστε τι έγινε. Ο επικεφαλής της παράταξης που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, αγαπητός Φωτόπουλος, που σημειωτέον πήρε το μικρότερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ η ΝΔ στην περιοχή, την ώρα της συνεδρίασης απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Θανάση Καλίφη, επίσης νεοδημοκράτη, που όμως συνεργάστηκε με τον ανεξάρτητο Αποστολάκη που κέρδισε τις εκλογές, του είπε: «Δεν φοράς παντελόνια, ρε. Αν είσαι άντρας, έλα έξω να τα πούμε». Τι ήθελε και το είπε ο κακομοίρης. Ποιος είδε τον Θανάση και δεν τον φοβήθηκε. Τον άρπαξε από το κεφάλι και έγινε η αίθουσα ριγκ. Έπεφταν οι μπουνιές και οι κλωτσιές σύννεφο. Μαύρος στο ξύλο έγινε ο Φωτόπουλος. Η κόντρα κρατάει από παλιά και μάλλον τώρα εξελίχθηκε σε βεντέτα. Αυτός ο Καλίφης ως μποξέρ θα έχει μεγάλη καριέρα.
QQQ
Είναι αλήθεια ότι στην υπηρεσία του Γ΄ Νεκροταφείου διόρισαν πρόσφατα προϊσταμένη β΄ βαθμού, ενώ έχει υφισταμένους της συναδέλφους με α΄ βαθμό;
QQQ
Η πληροφορία είναι τσεκαρισμένη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Στον Δήμο Αμαρουσίου προσελήφθη ένας ειδικός σύμβουλος με αρμοδιότητα να μαζεύει τα παράπονα των δημοτών. Μέχρι εδώ καλά. Όμως κάποιοι μου είπαν ότι οπλοφορεί και βγάζει το πιστόλι και το καθαρίζει μπροστά στους υπαλλήλους προκλητικά! Έμαθα ότι έχει άδεια οπλοφορίας, γιατί το καλοκαίρι εργάζεται και ως πυροφύλακας. Δήμαρχε, αν είναι έτσι μάζεψέ τον πριν εκτεθείς…
Ο Εξορκιστής
ΥΓ.: Σήμερα θα πάω στην παραλία του Ελληνικού. Πάλι κινητοποίηση έχει ο δήμαρχος. Άντε να δούμε πότε θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τη ρημάδα την αμμουδιά, που μας έστειλε ο Θεούλης για να κάνουμε μια βουτιά.


Σχολιάστε εδώ