οι βουλευτές έχουν τον λόγο

> Την οριστική απομάκρυνση του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού και την απόδοση όλων των εγκαταστάσεων στο δήμο για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών και κοινωνικών αναγκών ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου, Γ. Διαμαντίδης, Β. Έξαρχος, Δ. Λιντζέρης, Γ. Νικητιάδης, Α. Παπαδόπουλος, Δ. Ρέππας, Κ. Ρόβλιας και Β. Βενιζέλος. Αναφέρονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει τη σταδιακή μετεξέλιξη των φυλακών Κορυδαλλού σε φυλακές υποδίκων και θέτουν το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να συνυπάρξουν στον ίδιο ευρύτερο χώρο αφενός λειτουργίες παραμονής και διαβίωσης υποδίκων και αφετέρου πολιτισμού αναψυχής και πρόνοιας.

> Στο συμπέρασμα ότι συγκαλύπτεται με ανεξήγητες και ύποπτες καθυστερήσεις από τη Δικαιοσύνη υπόθεση μείζονος σημασίας σχετικά με τη συστηματική εκβίαση 100.000 και πλέον κτηνοτρόφων από συγκεκριμένες μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και γαλακτοβιομηχανία που αποκτήθηκε από όμιλο επιχειρήσεων γνωστό για την εμπλοκή του στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, οδηγούνται 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απευθύνουν σχετική ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης με πρώτο υπογράφοντα τον Μ. Καρχιμάκη. Σημειώνουν ότι η καθυστέρηση με την οποία φέρεται να προχωρεί η υπόθεση ιδίως τη στιγμή που έχει προσδιοριστεί η δίκη για την παράλληλη υπόθεση των κουμπάρων, δημιουργεί εύλογη ανησυχία.

> Ομαδικές απολύσεις και απαράδεκτες νομικά και ηθικά αποσπάσεις υπαλλήλων του ΟΤΕ και των ΕΛΤΑ στην κατά 100% ιδιωτική πλέον Infote καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ερωτά αν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο, να αποσπώνται σε ιδιωτική εταιρεία υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

> Αποθαρρυντικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης των εισιτηρίων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης. Εκτιμά ότι η απελευθέρωση των ναύλων δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, αλλά οδηγεί σε ανεξέλεγκτες αυξήσεις και στρεβλώσεις του υγιούς ανταγωνισμού με θύματα τον τουρισμό και τους κατοίκους της Σαλαμίνας, όπου υπήρξαν υψηλές αυξήσεις στα εισιτήρια.

> Στα μεγάλα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης και σε ελλείψεις στην αστυνόμευσή τους, που τις καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού, αναφέρεται ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπαντουβάς. Εξηγεί ότι η κοινή γνώμη της Κρήτης κάνει λόγο για αδιανόητες κακοτεχνίες ακόμα και σε καινούργια τμήματα του βόρειου οδικού άξονα, πολύ περισσότερο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, που και ανεπαρκές είναι και τεράστια προβλήματα συντήρησης αντιμετωπίζει.

> Επικίνδυνους χαρακτηρίζουν τους δρόμους που συνδέουν τα Τρίκαλα με τη Λάρισα οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής. Σημειώνουν ότι παρά την ανακατασκευή των δύο αυτών δρόμων ταχείας κυκλοφορίας και την παράδοσή τους προς χρήση, δεν προβλέφθηκε η κατασκευή διαζώματος ασφαλείας και αν η κατάσταση παραμείνει ίδια θα υπάρξουν επιπλέον θύματα.

> Αν προκαλεί ή όχι η χρήση των κινητών τηλεφώνων και των ασυρμάτων δικτύων βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης. Διευκρινίζει ότι ο πολίτης καταναλωτής αισθάνεται εντελώς απροστάτευτος από τις επιπτώσεις χρήσης της νέας τεχνολογίας, καθώς η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει σε ενημέρωση και ερωτά αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις και αυστηρά μέτρα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εφόσον η χρήση προκαλεί βλάβες.

> Ένα μόνο πλοίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ακτοπλοϊκά τα Κύθηρα, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτης Μελάς. Υποστηρίζει το αίτημα των κατοίκων να τοποθετηθεί άλλο πλοίο για την εξυπηρέτηση της γραμμής Κύθηρα – Νεάπολη, το οποίο να λαμβάνει μέρος της συνολικής επιδότησης.

> Στο ίδιο πρόβλημα που αφορά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, που χρόνια τώρα δικαίως ζητούν σταθερή και μόνιμη όλο τον χρόνο διπλή ακτοπλοϊκή σύνδεση, αφενός μεν με τον Πειραιά με πλοίο ανάλογων προδιαγραφών, αφετέρου δε με τη Νεάπολη Βοιών και με άλλα λιμάνια της νότιας Πελοποννήσου, με πλοίο μικρότερο και ευέλικτο χωρίς κλίνες, πολλαπλών καθημερινών δρομολογίων, αναφέρεται με ερώτησή του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

> Πότε προβλέπεται να αρχίσει η εφαρμογή του Μέτρου Πρόωρης Συνταξιοδότησης και πότε θα ξεκινήσουν οι ενδιαφερόμενοι την υποβολή των δικαιολογητικών, ερωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης και Λίτσα Αμμανατίδου. Υπογραμμίζουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και αγωνία από πλευράς των αγροτών, ιδιαίτερα αυτών που συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους και ως δικαιούχοι είναι πρόθυμοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται.

> Στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας εξαιτίας της δραματικής έλλειψης προσωπικού κυρίως φυλάκων και αρχαιοφυλάκων αναφέρονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, Τηλέμαχος Χυτήρης, Άντζελα Γκερέκου και Συλβάνα Ράπτη. Ερωτάται ο υπουργός Πολιτισμού πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις όσων υπηρετούν σήμερα με ασφαλιστικά μέτρα, πώς όσους έχουν σημαντική προϋπηρεσία και δεν έχουν μονιμοποιηθεί, και αν πρόκειται να προχωρήσει στην πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων του μόνιμου προσωπικού.

> Κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ανακολουθίες σχετικά με το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν προετοίμασε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν ολοκλήρωσε από το 2004 ως το 2006 τις απαιτούμενες διαδικασίες, χρέωσε δε στους αγρότες το κόστος της ενεργοποίησης, αφαιρώντας από τους τσέπες τους 70 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.


Σχολιάστε εδώ