ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα, αδιαφορώντας για τους φίλους της βιομήχανους. Η ευθύνη μπορεί να ανήκει στον κρατικό μηχανισμό, που δυστυχώς κι εδώ αποδείχθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ να προστατεύσει τους πολίτες, αλλά όμως οι μεγάλοι φταίχτες είναι οι κύριοι βιομήχανοι, όλες αυτές οι εταιρείες που εισήγαγαν το νοθευμένο ηλιέλαιο και οι οποίες βέβαια μη μας πουν ότι δεν ήξεραν. Ότι το πήραν εν αγνοία τους. Από την τιμή που το αγόρασαν είναι σίγουρο ότι προκύπτει η συμμετοχή τους. Αποκλείεται να μην το αγόρασαν σε πολύ φθηνότερη τιμή από την τιμή στην οποία αγόραζαν πριν το χωρίς… ορυκτέλαιο ηλιέλαιο.
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας, έστω και με καθυστέρηση, αποφάσισε να τρίξει τα δόντια στους βιομήχανους. Αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται να καλέσει στο υπουργείο τους βιομήχανους που έχουν ανάμειξη στην… ανάμειξη του νοθευμένου ηλιέλαιου (συγκεκριμένα τον Σύνδεσμο Ελλήνικών Βιομηχανιών Τροφίμων) και θα τους ζητήσει πλήρη κατάσταση των ποσοτήτων που έχουν εισαγάγει και πίνακες των εταιρειών (ονόματα και διευθύνσεις) που διέθεσαν τις ποσότητες αυτές μέχρι και το τελευταίο κιλό. Και θα τους καταστήσει υπεύθυνους ώσπου να αποσυρθεί από τα ράφια.
Μια άλλη παρέμβαση που συζητείται αυτές τις ώρες είναι:
1. Να σταλεί επιτροπή στην Ουκρανία για να πάρει όλα τα παραστατικά των φορτίων του νοθευμένου ηλιέλαιου που στάλθηκε στην Ελλάδα, καθώς και τους παραλήπτες και όλα τα φορτωτικά έγγραφα (τιμολόγια κ.λπ.).
2. Να γίνει διάβημα στην Ελβετία και στο Βέλγιο γιατί επέτρεψαν να εξαχθεί εμπόρευμα προς τη χώρα μας που αποδείχθηκε ότι ήταν νοθευμένο και δεν το εντόπισαν. Όπως επίσης θα αναζητηθούν τα στοιχεία για το πώς έφθασαν αυτά τα φορτία στο Βέλγιο και την Ελβετία, χωρίς να γίνουν έλεγχοι.
Δεν έκαναν αυτοελέγχους
οι βιομήχανοι!
Στους βιομηχάνους τροφίμων ο υπουργός Ανάπτυξης θα επισημάνει ακόμη τις τεράστιες ευθύνες που έχουν, από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι οι μηχανισμοί αυτοελέγχου που έχουν είτε δεν λειτουργούν είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν, αφού ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ότι το ηλιέλαιο ήταν νοθευμένο, πράγμα που επιβεβαιώνει τις παραπάνω επισημάνσεις μας ότι οι βιομηχανίες αυτές ΓΝΩΡΙΖΑΝ τι ηλιέλαιο αγόρασαν… Αν είχε λειτουργήσει το σύστημα αυτοελέγχου, ασφαλώς θα εντόπιζαν ότι κάτι συμβαίνει και θα κτύπαγαν το καμπανάκι… αν φυσικά δεν ήταν στο κόλπο.
Πού είναι οι Εισαγγελείς;
Τέλος, κάνει εντύπωση ότι παρότι όλη η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή αναβρασμό, ο κόσμος ψάχνεται, οι γονείς είναι ανάστατοι, δεν είδαμε να δείχνει την ευαισθησία που θα έπρεπε η Δικαιοσύνη. Θα περίμενε κανείς ότι οι Εισαγγελείς, με πρώτο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά θα παρενέβαιναν από την πρώτη στιγμή. Και θα ασκούσαν αμέσως δίωξη εναντίον ΟΛΩΝ των εταιρειών που χρησιμοποίησαν νοθευμένο ηλιέλαιο και δεν ενημέρωσαν αμέσως τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, αλλά και την κοινή γνώμη.
Σε τέτοιες υποθέσεις ακόμη και σε προφυλακίσεις θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει οι Εισαγγελείς, από τη στιγμή που οι βιομηχανίες έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία μικρών παιδιών για να αισχροκερδήσουν.
Πού είναι οι αστίατροι;
Παλιά υπήρχε σε κάθε πόλη ο αστίατρος, που ενεργούσε ελέγχους στην αγορά, στο δίκτυο τροφίμων, αλλά και στην παρασκευή τους, μπαίνοντας ακόμη και μέσα στις κουζίνες των εστιατορίων.
Σήμερα ο αστίατρος έχει εξαφανιστεί, άγνωστο για ποιον λόγο. Έτσι κανείς δεν φοβάται. Παρότι ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε βήμα. Ποιος π.χ. ξέρει τι περιέχει και πώς παρασκευάζεται ο κιμάς που χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα; Τι «λάδια» χρησιμοποιούν; Ποιος ελέγχει τα τόσα είδη που πουλάει ένα περίπτερο; Τα παγωτά που πουλάνε χύμα;
Κύριε Φώλια, είναι ευκαιρία να δείτε και αυτό το θέμα. Για να ξέρει ο κάθε πολίτης τι τρώει, γιατί αλίμονο αν κανείς μπει στα… ιδιαίτερα των εστιατορίων, των σουβλατζίδικων, των ταβερνών και των καταστημάτων γρήγορου φαγητού…
Είναι η ώρα του ελαιόλαδου
Αυτή η νοθεία που απειλεί την υγεία του κόσμου έχει και τα… καλά της! Γιατί θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση σʼ όλους μας ότι πρέπει παντού να χρησιμοποιούμε το υπέροχο ελληνικό λάδι, που μάλιστα μας περισσεύει και το πουλάμε τζάμπα. Να αποκτήσουμε όλοι καταναλωτικές συνήθειες, προτιμώντας τα ελληνικά προϊόντα, όπως κάνουν οι Ιταλοί που δεν τρώνε άλλο τυρί εκτός από την παρμεζάνα.
Τώρα πρέπει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας να εισηγηθεί εκστρατεία χρησιμοποίησης παντού στην παρασκευή τροφίμων ελληνικού λαδιού.


Σχολιάστε εδώ