ΜΑΥΡΟΣ ΘΕΜΟΣ για 4.616.979,2 ευρώ!

Ποσό προκλητικό, έως και απίστευτο, τεκμηριωμένο όμως απʼ την εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησε η ΥΠΕΕ και περιέργως (;) έχει μείνει μέχρι σήμερα κλειδωμένη στα συρτάρια τόσο του αρμόδιου εισαγγελέα της ΥΠΕΕ κ. Ιωαννίδη όσο και των άλλων αρμόδιων, μεταξύ αυτών και του υπουργού Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος έχει επίσης ενημερωθεί αλλά… κωφεύει!

Μάλιστα αποκλειστικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη την τελευταία περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παζάρι εκβιασμών και πιέσεων και «υποσχέσεων» προκειμένου να «πέσει στα μαλακά» ο κύριος Θέμος και να γλιτώσει απʼ τις ευθύνες που αφορούν μάλιστα παραπάνω από μία περιπτώσεις. Πρωταγωνιστής σε αυτό το παζάρι με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομίας είναι στέλεχος της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», το οποίο λόγω επαγγελματικής προϋπηρεσίας έχει πολλές γνωριμίες με τους χώρους και τα κέντρα της οικονομίας… Το ζήτημα βέβαια είναι πώς μπορεί να συγκαλυφθεί και να περάσει χωρίς καμιά επίπτωση ένα τέτοιο ποσό, 4,61 εκατομμυρίων ευρώ επαναλαμβάνουμε.

Και για να μη μας πει ο κύριος Θέμος ότι τον… συκοφαντούμε ή γράφουμε αυθαίρετα, παραθέτουμε το τελικό πόρισμα απʼ την έρευνα της ΥΠΕΕ:

• «… ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ

• Το υπόλοιπο κεφαλαίου για ανάλωση (περίσσευμα εισοδήματος) για τα οικονομικά έτη 1994 έως και 2007 (χρήσεις 1993 έως 2006), συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου 1/1 – 30/7/2007 στο συνολικό ύψος των 2.533.366,55 ευρώ αντί του αναφερομένου από τον ελεγχόμενο στην ανακεφαλαιωτική κατάσταση ποσού των 7.150.345,75 ευρώ».

Έτσι κλείνει το πόρισμα της ΥΠΕΕ.

Τι λέει;

Λέει ότι ενώ ο κύριος Θέμος δήλωσε πως το περίσσευμα εισοδήματός του απʼ το 1994 έως και την 30η Ιουλίου του 2007 ήταν 7.150.345,75 ευρώ, στην πραγματικότητα ήταν «μόνο» 2.533.366,55 ευρώ.

Δηλαδή 4,61 εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα και μαύρα χρήματα! Υπενθυμίζουμε ότι ο κομιστής Θ. Αναστασιάδης δήλωσε επίσημα το παραπάνω ποσό των 7,15 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να δικαιολογήσει τις καταθέσεις των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι στην τράπεζα PARIBAS. Το πόρισμα, συνολικά εκ 40 σελίδων (έχουμε στη διάθεσή μας και τις υπόλοιπες…), υποβλήθηκε στον αρμόδιο για την ΥΠΕΕ εισαγγελέα κ. Ιωαννίδη πριν από 20 περίπου μέρες.

Στη συνέχεια υπηρεσιακά ενημερώθηκε και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

Μεθοδεύσεις για κουκούλωμα;

Ενώ λοιπόν έχει παρέλθει ένα ικανό χρονικό διάστημα, δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια απολύτως!

Αντίθετα, το πόρισμα-καταπέλτης παραμένει «κλειδωμένο» στα συρτάρια και του Εισαγγελέα και του αρμόδιου υπουργού.

Επισημαίνουμε δε ότι το πόρισμα είναι πλήρως εμπεριστατωμένο. «Τσεκαρισμένο» μάλιστα και ελεγμένο απʼ όλα τα αρμόδια στελέχη της ΥΠΕΕ, ακριβώς για να μην υπάρξει καμιά αμφισβήτηση και επιπλέον επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα άκρως σοβαρό, που αφορά πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του δημόσιου βίου της χώρας και μια υπόθεση που συντάραξε τη χώρα πριν από λίγο μόλις καιρό.

Είναι εξαιρετικά πιθανό, για να μην πούμε πως το θεωρούμε βέβαιο, ότι στο παρασκήνιο επιχειρείται μια σοβαρότατη συναλλαγή για να πέσει στα μαλακά ο Θ. Αναστασιάδης.

Μάλιστα πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν και τα εξής προκειμένου να ερμηνεύσουν αυτή την εντελώς αδικαιολόγητη καθυστέρηση για «τα νόμιμα» έναντι του κυρίου Θέμου, όταν θα είχαν ήδη ασκηθεί διώξεις και θα είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα, αν επρόκειτο για κάποιον άλλο, απλό, «ανώνυμο» πολίτη:

– Ήδη η μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ πλέον έχει θάψει την υπόθεση Ζαχόπουλου και όλες τις παραμέτρους της, μεταξύ των οποίων απʼ τις σημαντικότερες είναι η εμπλοκή του Θ. Αναστασιάδη και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα…

– Κυρίως αφότου το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αγοράστηκε απʼ το συγκρότημα Μπόμπολα, αυτή η σιωπή έχει λάβει προκλητικές διαστάσεις, ακόμα και από… μεγάλα κανάλια που το συντήρησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα είχαν λάβει και συγκεκριμένη θέση για τον ρόλο του κομιστή…

– Ενώ η ίδια η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την τελευταία περίοδο έχει χαμηλώσει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης, μάλλον έναντι συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης, επιλεκτικά…

Επισημαίνονται επιπλέον και τα παρακάτω:

• Οι εκκρεμότητες του Θέμου Αναστασιάδη είναι παραπάνω απʼ τον οικονομικό έλεγχο. Αφορούν και την αποκάλυψη (την έκανε πρώτο «ΤΟ ΠΑΡΟΝ») ότι αυτός ήταν ο «κομιστής» του περίφημου DVD στον Γ. Ανδριανό. Επίσης υπάρχει και η άλλη εκκρεμότητα με τις δύο επιταγές με τις οποίες «μπλοκαρίστηκε» ο κύριος Θέμος στα γαλλο-ελβετικά σύνορα…

• Έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση ότι τόσο καιρό μετά για την υπόθεση του «Κομιστή» δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη. Και αυτή η υπόθεση, που συντάραξε το πανελλήνιο, κρατείται «κλειδωμένη» προκλητικότατα!

Κακούργημα!

Επισημαίνεται ακόμα ότι με βάση το προαναφερθέν πόρισμα της ΥΠΕΕ η διαπίστωση αδήλωτου-μαύρου χρήματος αποτελεί κακούργημα.

Επιπλέον, το πρόστιμο που προβλέπεται είναι στο 40% του αδήλωτου-μαύρου χρήματος. Ούτε όμως προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει η παραμικρή κίνηση!

Οπωσδήποτε το –αμέσως– επόμενο διάστημα θα είναι σημαντικότατο, κρίσιμο. Προκειμένου να αποδειχτεί αν πράγματι βρίσκεται σε εξέλιξη παρασκηνιακά επιχείρηση συγκάλυψης, κουκουλώματος της εμπλοκής, της πολυπλόκαμης εμπλοκής του Θέμου Αναστασιάδη στα πλαίσια συμφωνίας με την κυβέρνηση.

Οφείλουν δε έμπρακτα να απαντήσουν και ο Γ. Αλογοσκούφης και ο εισαγγελέας και οι διωκτικές αρχές!


Σχολιάστε εδώ