Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

Η υποδοχή του Κώστα Καραμανλή από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, κατά την ετήσια συνέλευση του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής, είχε κάτι από την αύρα των παλιών καλών ημερών. Και δεν ήταν μόνο η εγκάρδια χειραψία μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών, αλλά και οι συνομιλίες που είχαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι οποίες, για όσους παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, χαρακτηρίζονταν από οικειότητα και αμεσότητα. Φαίνεται ότι το παρελθόν δεν σβήνει τόσο εύκολα παρά τα περί αντιθέτου κατά το παρελθόν διαδιδόμενα…

***

Ανεβασμένες οι μετοχές του Αβραμόπουλου στο Μαξίμου. Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός κάλεσε στο γραφείο του για δεύτερη φορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για πάνω από δύο ώρες θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και λύσεις που δόθηκαν τελευταία σε προβλήματα του χώρου, όπως και η συμφωνία που επετεύχθη, για πρώτη φορά στην ιστορία, με τους νοσοκομειακούς ιατρούς για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με την οποία μειώνονται δραστικά οι εφημερίες των γιατρών, με αποτέλεσμα να ανοίξουν άμεσα 4.500 νέες θέσεις εργασίας νοσοκομειακών γιατρών.

***

Αποστάσεις κρατάει, όπως ακούω, ο Αβραμόπουλος από τη γραμμή Αλογοσκούφη, στο θέμα του ΟΤΕ. Έχει ταχθεί υπέρ της στρατηγικής συμμαχίας του οργανισμού και όχι υπέρ της ουσιαστικής εκχώρησης του μάνατζμεντ της επιχείρησης στους Γερμανούς, διαφορά πάρα πολύ σημαντική, που συμβαδίζει με τη γραμμή της αντιπολίτευσης.


Σχολιάστε εδώ