Και σε δύο έλληνες επιστήμονες το Νόμπελ Ειρήνης!

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ τιμητική διάκριση είχαμε για δύο σπουδαίους έλληνες επιστήμονες, τον καθηγητή και Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό και τον καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αλκιβιάδη Μπάη, οι οποίοι συμμετείχαν στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία βραβεύτηκε μαζί με τον τ. Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ με το Νόμπελ Ειρήνης 2007.
ΟΠΩΣ είναι γνωστό ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσω του Προγράμματος Περιβάλλοντος που έχει υπό την εποπτεία του, επέλεξε να απονείμει δίπλωμα συμμετοχής στο Νόμπελ Ειρήνης 2007 σε έναν μικρό αριθμό επίλεκτων επιστημόνων οι οποίοι συνέβαλαν με τις επιστημονικές τους εργασίες στην απονομή της υψίστης αυτής διακρίσεως στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή.
ΜΕΤΑΞΥ λοιπόν των επιστημόνων που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό βραβείο, στο ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2007, ήταν και οι δύο έλληνες επιστήμονες που τιμήθηκαν για τη μεγάλη προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στον αγώνα για τις κλιματικές αλλαγές. Η τιμητική διάκριση ενός συλλογικού Νόμπελ Ειρήνης, που απονέμεται για πρώτη φορά σε έλληνες επιστήμονες, αντανακλά τη σημαντική ερευνητική προσπάθεια στον τομέα των πλανητικών μεταβολών η οποία επιτελείται και στη χώρα μας.


Σχολιάστε εδώ