Καθεστώς ετεροδικίας θέλουν για τον ΟΤΕ οι Γερμανοί

Και «πήρε» τον δημόσιο έλεγχο του Οργανισμού, η εκχώρηση του οποίου από την κυβέρνηση της ΝΔ προκάλεσε αισθήματα εθνικής ταπείνωσης, και απαιτεί «ανυποχώρητη» εμπλοκή Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στη λειτουργία του ΟΤΕ, προκαλώντας οξύτατη αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.
Η εμπλοκή συνίσταται στο εξής:
Σε περίπτωση διαφωνίας «σε σοβαρότατα και ζωτικά για το μέλλον και τη φυσιογνωμία του Οργανισμού προβλήματα, τίθεται το θέμα ποιος ή ποιο όργανο θα επιλύσει τη διαφορά αυτή μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ντόιτσε Τέλεκομ.
Η ελληνική πλευρά εμμένει στην άποψη για παραπομπή των διαφορών στα ελληνικά δικαστήρια, ενώ η πλευρά των Γερμανών προβάλλει ως ανυποχώρητη θέση την προσφυγή σε Διεθνές (ή Ευρωπαϊκό) Διαιτητικό Δικαστήριο.
Τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που επιθυμεί να ολοκληρωθεί το συντομότερον η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας, όσο και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, προσμετρούν και φοβούνται ακόμη και διαρροές τόσο από το κόμμα της ΝΔ όσο και πολύ περισσότερο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε περίπτωση υποχώρησης στο συγκεκριμένο γερμανικό αίτημα.
Αγεφύρωτο εμφανίζεται το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών – μέχρι στιγμής. Μάλιστα εκτιμάται πως το σημείο αυτό της σύγκρουσης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και γερμανικής εταιρείας είναι η αιτία που το περιεχόμενο της συμφωνίας κρατιέται ως «επτασφράγιστο μυστικό» από την κυβέρνηση. Και προκάλεσε, όπως είναι γνωστό, οξύτατες καταγγελτικές δηλώσεις τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου όσο και από τις ηγεσίες της Αριστεράς (Αλ. Παπαρήγα / ΚΚΕ και Αλέκο Αλαβάνο / ΣΥΡΙΖΑ).
Εντονότατες πάντως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου – Ντόιτσε Τέλεκομ για την εξεύρεση λύσης, πριν από την κατάθεση της σύμβασης στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή. Σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, τότε η κυβέρνηση θα καταθέσει τη συμφωνία χωρίς το συγκεκριμένο κεφάλαιο, που όντας ανοικτό μετά την έγκριση της συμφωνίας από την ισχνή πλειοψηφία είναι προφανές πως μπορεί να οδηγήσει σε νέες περιπέτειες και τον ΟΤΕ και την πολιτική ζωή της χώρας.


Σχολιάστε εδώ