Κέρδη είχαν και πέρυσι τα ΕΛΤΑ

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που τα ΕΛΤΑ κατήρτισαν και δημοσίευσαν οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), γεγονός που συμβάλλει στην πλήρη και διαφανή απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.
Ο κύκλος εργασιών το 2007 ανήλθε σε ενοποιημένο επίπεδο στα 574,4 εκατ. ευρώ έναντι 543,2 εκατ. ευρώ το 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 5,7%. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 552,5 εκατ. ευρώ από 523,4 εκατ. το 2006, αυξημένος κατά 5,5%.
Υγιής και οργανική ανάπτυξη επιτεύχθηκε στο βασικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας (core business), δεδομένου ότι ο κύκλος εργασιών του επιστολικού ταχυδρομείου αυξήθηκε κατά 5% και διαμορφώθηκε στα 417 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική ανάπτυξη κατά 8,5% παρουσίασε και ο κλάδος των δεμάτων. Τονίζεται ότι η κίνηση των ταχυδρομικών αντικειμένων το 2007 ξεπέρασε τα 700 εκατ. αντικείμενα, σημειώνοντας αύξηση 4,3%. Την ίδια περίοδο η ανάπτυξη των ταχυδρομικών όγκων στις χώρες μέλη της ΕΕ παρουσίασε μείωση ή στασιμότητα. Ταυτόχρονα βελτιώθηκε σημαντικά και η ποιότητα των παρεχόμενων ταχυδρομικών υπηρεσιών. Η ταχύτητα διακίνησης για τις επιστολές Α΄ προτεραιότητας το 2007, για πρώτη φορά, ξεπέρασε το 80%, ενώ η αξιοπιστία της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης διαμορφώθηκε στο 98%. Ο μέσος χρόνος διακίνησης μιας επιστολής Α΄ προτεραιότητας μειώθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε στις 1,2 ημέρες.


Σχολιάστε εδώ