Κάτω στον Πειραιά

Να σημειώσουμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε γίνει πολλές φορές δέκτης των παραπόνων των κατοίκων του Μοσχάτου και του Ρέντη, αλλά απέφευγε να ενεργήσει. Έτσι «έπεσε» το πρόστιμο.

Αναφερόμενος στο θέμα ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, τόνισε: «Η παράβαση για την οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν είναι η μόνη που έχει καταγραφεί. Οι παραβάσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ των περιβαλλοντικών όρων του οδικού έργου στον Κηφισό είναι πολλαπλές. Η περιφρόνηση της νομοθεσίας, αλλά και των κατοίκων είναι διαρκής και πολύπλευρη. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε έχουμε καταθέσει αναφορές στον αρμόδιο Εισαγγελέα, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης».

// Απίστευτο και όμως αληθινό. Ορισμένα καταστήματα του Πειραιά, που παρασκευάζουν τα προϊόντα τους με τη χρήση ηλιελαίου, αρνήθηκαν να το παραδώσουν στα συνεργεία της νομαρχίας που πήγε να το κατασχέσει στα πλαίσια των εντελών του ΕΦΕΤ για απόσυρση όλων των ποσοτήτων που… κυκλοφορούν στην αγορά και στα καταστήματα. Συγκεκριμένα, στο McDonalds της Ακτής Ποσειδώνος 12 οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να παραδώσουν 195 λίτρα μαγειρικού λαδιού που περιείχε ηλιέλαιο και αναγκάστηκαν οι υπάλληλοι της νομαρχίας να προσφύγουν στον Εισαγγελέα για να απειλήσει με κλείσιμο το κατάστημα προκειμένου να… πεισθούν οι διαχειριστές του να παραδώσουν το «ύποπτο» λάδι. «Μουρμούρες» είχαμε και σε άλλα μαγαζιά που «επισκέφθηκαν» τα συνεργεία της νομαρχίας –κυρίως ψητοπωλεία του κέντρου- καθώς κάποιοι καταστηματάρχες μόλις είχαν προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου για να «περάσουν» το καλοκαίρι και φυσικά τις είχαν πληρώσει και τώρα θα είναι υποχρεωμένοι να ξαναπληρώσουν για να αγοράσουν… ακίνδυνα λάδια! Γιʼ αυτό και… έψαλαν τα εξ αμάξης, που λέμε, στους υπαλλήλους της νομαρχίας που τα κατάσχεσαν. Σίγουρα έχουν δίκιο κι αυτοί, γιατί «πέταξαν» αρκετά χρήματα για να πάρουν τα επικίνδυνα λάδια, χωρίς να ξέρουν βέβαια ότι είναι επικίνδυνα, αλλά εκείνο που προέχει είναι η υγεία του κόσμου. Και κάτι ακόμα: Τα περιστατικά αυτά δείχνουν ότι κάποιοι καταστηματάρχες, αν δεν κατασχεθούν τα επικίνδυνα λάδια που ενδεχομένως έχουν προμηθευτεί, ούτε… που σκέπτονται να τα πετάξουν από μόνοι τους! Οπότε σίγουρα κάποιοι από εμάς θα φάμε… ορυκτέλαιο και θα πούμε και… ευχαριστώ!

// Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί το θέμα του δανείου. Η πλευρά του δημάρχου πιστεύει ότι και τα δύο δάνεια θα «περάσουν» και μάλιστα με 22-23 ψήφους, καθώς πιστεύει ότι δεν θα έχει… διαρροές από τους διαγραμμένους ή τους ανεξαρτητοποιημένους.

Ο δήμαρχος πάντως, σε συνέντευξή του στον Flash αποκάλυψε πως στις 15 Ιουνίου ο δήμος δεν θα έχει χρήματα για να πληρώσει τους υπαλλήλους του εξαιτίας της τακτικής «στραγγαλισμού» του που εφαρμόζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων! Κατηγόρησε μάλιστα τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τον Τ. Κάρλες, ότι στέλνει «μπιλιετάκια» στους υπουργούς να μην του δίνουν χρήματα, γιατί… έχει! Ο Π. Φασούλας αποκάλυψε επίσης πως μέχρι στιγμής το Ταμείο Παρακαταθηκών έχει παρακρατήσει περίπου 9 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση στον δήμο! Δηλαδή όσα χρήματα παρακράτησε το Ταμείο σε όλη την οκταετία Αγραπίδη, τα πήρε μέσα σε 5 μήνες από τον Φασούλα!

Αυτό ακριβώς θα τονίσει ο δήμαρχος στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο και θα ζητήσει κινητοποίηση όλων των συμβούλων και των φορέων για να σταματήσει η αδικία. Ο Πειραιάς δεν είναι ο Φασούλας, θα πει χαρακτηριστικά. Είναι ο κόσμος του, κι αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τον αδικεί κανένας! Αν κάποιοι θέλουν να… τιμωρήσουν τον Φασούλα ή το ΠΑΣΟΚ, ας το κάνουν σε εκείνους. Οι Πειραιώτες όμως, οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές του δήμου δεν φταίνε σε τίποτα.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος θα αναφερθεί και στις σκληρές αντιδράσεις στις οποίες θα καταφύγει αν η αδικία και η κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης συνεχιστούν. Και θα ζητήσει από τον κάθε σύμβουλο προσωπικά να τοποθετηθεί. Για να δούμε…

// Μπορεί οι συνεργάτες του δημάρχου να πιστεύουν ότι θα… ξεπεράσουν τον σκόπελο των δανείων, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν τη… βοήθεια του κοινού! Δηλαδή ψήφους από άλλες παρατάξεις, μια και τα δικά τους… κουκιά δεν τους βγαίνουν όπως τα περίμεναν.

Συγκεκριμένα, ο Δημ. Παρασκευόπουλος δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα δάνειο, όχι επειδή θέλει να κάνει… αντιπολίτευση στον δήμαρχο, αλλά επειδή αυτή είναι η πάγια θέση του. Δηλαδή πιστεύει ότι χρήματα μπορεί να τα διασφαλίσει ο δήμος με περικοπή δαπανών και σωστή διαχείριση και όχι με δάνεια. Γιʼ αυτό θα καταψηφίσει. Βέβαια θα καταψηφίσει και ο Β. Βουγιουκλάκης, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από καιρό, όπως και ο Γ. Κούβαρης που ακόμα δεν έχει… χωνέψει ότι ο Φασούλας τον διέγραψε! Πάντως, ο Λεωνίδας θα πρέπει να έχει και συνειδησιακό πρόβλημα γιατί δεν μπορεί πριν από 4 χρόνια να ψηφίζει τα δάνεια του Αγραπίδη και σήμερα να μην ψηφίζει τα δάνεια της παράταξης με την οποία εξελέγη και εκφράζει τον πολιτικό χώρο όπου ανήκει!

Η Βίκυ Λέανδρος δεν… εμφανίζεται, οπότε η πλειοψηφία θα έχει μείον 4 ψήφους. Άρα 21. Αν δεν ψηφίσει ένας ακόμα σύμβουλός του, τα δάνεια δεν θα «περάσουν»! Πάντως η Δάφνη Μπόκοτα, αν και πικραμένη για τη μεταχείριση που της επεφύλαξαν και τις μικρότητες αυτών που τη διαδέχθηκαν, τελικά θα ευθυγραμμιστεί με την πλειοψηφία και θα ψηφίσει τα δάνεια. Θα είναι μια αξιοσημείωτη πράξη που πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως γιατί περικλείει πολλά μηνύματα…

// Μια που μιλάμε όμως για την πρώην πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ, να πούμε ότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημ. Γκερλές, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα τη διαδεχθεί, δεν έχει ακόμα ψηφισθεί πρόεδρος της προβληματικής αυτής επιχείρησης γιατί δεν έχει συνεδριάσει το νέο ΔΣ. Πώς να συνεδριάσει όμως, αφού δεν έχει παραιτηθεί το παλιό; Οπότε, σύμφωνα με τον νόμο, ούτε νέα διοίκηση υπάρχει ούτε νέος πρόεδρος. Ο κ. Γκερλές όμως όπου σταθεί και όπου βρεθεί… λανσάρεται ως πρόεδρος της επιχείρησης. Οι «δοτοί» πρόεδροι όμως δεν… συνηθίζονται στα δημοκρατικά πολιτεύματα. Έτσι δεν είναι; Εκτός κι αν είμαστε ακόμα στην εποχή του Σκυλίτση…

// Εύστοχη παρατήρηση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας: Έτσι όπως έχουν τα πράγματα και όπως κινείται η δημοτική αρχή, μοιάζει με ποδοσφαιρικό ματς. Ήδη είμαστε στο ημίχρονο και ο Φασούλας χάνει με 2-0. Θέλει πολλή προσπάθεια στο β΄ ημίχρονο για να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να «χτυπήσει» το παιγνίδι για να το πάρει!

// Μελετημένα, σωστά και σοβαρά συνεχίζει την προσπάθειά του για έναν… άλλον Κορυδαλλό ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Πέρα από τα μεγάλα σχέδια που έχει στο μυαλό του –όπως η υπογειοποίηση της λεωφόρου Αθηνών– που ίσως φαντάζουν άπιαστα όνειρα, έχει καταφέρει να υλοποιήσει μια σειρά από παρεμβάσεις οι οποίες δίνουν «άλλον αέρα» στην πόλη.

Οι γυναικείες φυλακές ήδη μεταφέρθηκαν και η έκταση περιέρχεται στον δήμο, τα γήπεδα ποδοσφαίρου στα λατομεία ολοκληρώνονται, ενώ ξεκίνησαν και τα έργα για το κολυμβητήριο! Επίσης, η παράλληλη της οδού Ταξιαρχών διαμορφώνεται για να γίνει κι αυτή ο δεύτερος εμπορικός δρόμος της περιοχής, σε μια προσπάθεια του δημάρχου να «κρατήσει» την πελατεία των μαγαζιών στην πόλη και να αποφευχθούν οι… οδυνηρές συνέπειες που εγκυμονεί η ίδρυση μεγάλων εμπορικών κέντρων στη Θηβών.

Επίσης, ο δήμαρχος φιλοδοξεί να κάνει πόλο έλξης τον Κορυδαλλό για τους κατοίκους του Πειραιά το καλοκαίρι, με τον δημοτικό θερινό σινεμά που θα προβάλλει όλες τις ταινίες που παίχτηκαν σε πρώτη προβολή στις αίθουσες τον χειμώνα.

Στον δεύτερο χρόνο της θητείας του ήδη έχει ορατά αποτελέσματα. Όπως και οράματα που περιμένουν στη… σειρά για να γίνουν πραγματικότητα.

// Τις προσεχείς πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί δημοτική σύμβουλος της πόλης, που επιδιώκει να κάνει μεταπτυχιακό χωρίς να… πατάει στο πανεπιστήμιο, με την ανοχή βέβαια των καθηγητών που θα κάνουν… τα στραβά μάτια!

Την πρώτη φορά που επιχείρησε να… διατυπώσει το αίτημά της «έφαγε πόρτα». Στη συνέχεια όμως «έβαλε στον χορό» κι άλλους που θέλουν να γίνουν… χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Και πιστεύει ότι αυτή η μεθόδευση θα της… βγει. Εμείς πάντως πιστεύουμε το αντίθετο. Όπως και να έχει όμως, παρακολουθούμε το θέμα και βέβαια θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα και με ονόματα… Πάντως τις… δεξιές γνωριμίες μας καλό είναι να μην τις χρησιμοποιούμε έτσι. Το παράδειγμα της Εύας Καϊλή είναι ακόμα νωπό…


Σχολιάστε εδώ