εδώ Βρυξέλλες

«Επιπλέον, η Κομισιόν, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2007, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα κοινοτικά μέσα και τις πολιτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην κοινωνική ένταξη των Ρομά, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης παρακολούθησης για το 2007 -Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών για Όλους- που αναμένεται να εγκριθεί έως το καλοκαίρι του 2008», τόνισε ο Επίτροπος Σπίντλα.

wΛίγα και ακριβά είναι τα βιολογικά προϊόντα που διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις δυνατότητες χρηματοδότησης των παραγωγών που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου αυτοί να στραφούν σε τέτοιες καλλιέργειες.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου Μαριάν Φίσερ -Μπόελ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος, αναφερόμενος στα της χώρας μας, είπε ότι η προσφορά και οι τιμές διάθεσής τους δεν έχουν ακόμη φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο και τόνισε ότι: «Ο έλληνας παραγωγός πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και να στραφεί από τις παραδοσιακές καλλιέργειες στις βιολογικές, εκμεταλλευόμενος το πλήθος ευκαιριών που παρουσιάζονται».

wΕγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη για τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ενισχύσεων για τους καλλιεργητές καπνού και μετά το 2009. Στην παρέμβασή του ο κ. Γκλαβάκης τόνισε ότι «στην Ελλάδα η καπνοκαλλιέργεια γίνεται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες απασχόλησης. Η μείωση των επιδοτήσεων θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας, στην ανεργία και στην ερήμωση αυτών των περιοχών».

w«Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών που είναι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τη βιομηχανία και δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπούν τα συμφέροντά της», τόνισε μεταξύ άλλων η αρμόδια Επίτροπος Μεγκλένα Κούνεβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα, για να προσθέσει ότι «τα κράτη μέλη είναι αρμόδια για την ανάπτυξη κριτηρίων για τον ορισμό των εθνικών ενώσεων.

wΥπό το φως των εξελίξεων στην τεχνολογία και στην αγορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό των ζωνών ραδιοσυχνοτήτων των 2 GHz για χρήση από συστήματα που παρέχουν κινητές δορυφορικές υπηρεσίες. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί, σε εναρμονισμένη βάση, η διάθεση ραδιοφάσματος σε όλα τα κράτη μέλη για τα συστήματα αυτά.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκος Βακάλης είπε ότι αυτή «τονίζει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει μια πλειάδα εφαρμογών των νέων τεχνολογιών τόσο στην ενίσχυση της κοινωνικής, οικονομικής, εδαφικής συνοχής, όσο και στον μετασχηματισμό της οικονομίας της ΕΕ σε οικονομία της γνώσης».

wΤη σημασία της στήριξης και ενίσχυσης των μειονεκτουσών νησιωτικών και ορεινών περιφερειών στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής συνοχής της ΕΕ τόνισε με παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Αγγελάκας, με αφορμή τη συζήτηση έκθεσης γαλλίδας ευρωβουλευτού αναφορικά με τις άκρως απομακρυσμένες περιοχές.


Σχολιάστε εδώ