11 μήνες, κύριε Σανιδά, δεν είναι αρκετοί για να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον Θέμο;

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τίποτα δεν κινείται στην υπόθεση της προέλευσης των 5.500.000 ευρώ που είχε καταθέσει, σε μαύρες σακούλες, ο Θέμος στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas στην Αθήνα, αλλά και όσον αφορά την προέλευση των επιταγών του που κατέσχεσε η γαλλική αστυνομία… Επίσης στην «κατάψυξη» παραμένει και η ανάμειξή του ως κομιστή του DVD στην πολύκροτη υπόθεση εκβιασμού του Ζαχόπουλου!
ΝΕΩΤΕΡΕΣ πληροφορίες από έγκυρες πηγές όχι μόνο επιβεβαιώνουν πλήρως το προαναφερθέν πρωτοσέλιδο του «Π», αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι από τότε που η υπόθεση αυτή έφυγε από τον έλεγχο του Ζορμπά, δηλαδή της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ουσιαστικά τίποτα δεν έχει προχωρήσει για να βρεθεί η άκρη του νήματος, παρότι έπειτα από εντολή του Ζορμπά είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία που αφορούν τον Θέμο απʼ όλες τις τράπεζες της χώρας.
ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ λένε ότι σήμερα την υπόθεση έχει αναλάβει ο Εισαγγελέας κ. Πούλιος, με «αυτοπρόσωπη παραγγελία», που σημαίνει ότι δεν ασχολείται κάποιος άλλος. Ακόμη και τις καταθέσεις μπορεί να τις παίρνει ο ίδιος χωρίς γραμματέα ή ανακριτική υπάλληλο! Συνεργάζεται μόνο με τον Εισαγγελέα τον αρμόδιο για την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) κ. Ιωαννίδη. Τώρα, προς τι αυτή η μυστικότητα, δεν υπάρχει καμία εξήγηση. Να σημειώσουμε ότι τη Μεγάλη Τρίτη διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα κ. Ιωαννίδη όλα τα παραστατικά των ελέγχων που αφορούν τον Θέμο. Και από εκεί είναι άγνωστο πού πήγαν.
ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η υπόθεση της κατάθεσης των 5.500.000 ευρώ στο υποκατάστημα της BNP Paribas στην Αθήνα κλείνει έναν χρόνο από τότε που η τράπεζα ειδοποίησε την ανεξάρτητη Αρχή και τον κ. Zoρμπά για την κατάθεση, κρίσιμο είναι το ερώτημα γιατί δεν κινείται τίποτε στις δύο σοβαρές υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη, συνεταίρου πλέον και του κ. Μπόμπολα…
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, αλλά και ο κ. Πούλιος, θα πρέπει να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει μʼ αυτές τις δύο υποθέσεις: Τα 5.500.000 ευρώ που ο Θέμος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, αλλά και τις επιταγές που πήρε από ελβετική τράπεζα, από ποιον λογαριασμό έκανε ανάληψη και για ποιον προοριζόντουσαν και γιατί έπρεπε να πάει προσωπικά;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει; Πόσο έχουν προχωρήσει οι έρευνες πέραν αυτών που έκανε ο κ. Ζορμπάς για το θέμα των καταθέσεων; Πόσο έχουν προχωρήσει οι έρευνες για τις επιταγές στα γαλλοελβετικά σύνορα; Οφείλουν να ενημερώσουν τους έλληνες πολίτες γιατί κάποιοι δίνουν μάχη για να χαρακτηριστούν οι υποθέσεις αυτές απλές φορολογικές παρατυπίες… Και τότε εκτεθειμένη θα είναι πάλι η Δικαιοσύνη… που ερευνά τόσους μήνες απλές φορολογικές παραβάσεις… Το ερώτημα, κύριε Σανιδά, είναι καίριο: Ποιος και για ποιον λόγο έχει παγώσει τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από τις δύο υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη.


Σχολιάστε εδώ