Το δόγμα των ασεβών

Το κακό όμως είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν το τρικ και ο μόνος που κοροϊδεύετε είναι τελικά ο εαυτός σας. Κάπως έτσι άλλαξε και το αμυντικό ελληνικό δόγμα. Ανέσυρε ο κ. υπουργός της Άμυνας ένα ανύπαρκτο και πολλαπλώς χρεοκοπημένο Αμυντικό Δόγμα, το βάφτισε «Αποτρεπτικό» για να δικαιολογήσει τη δική του φουρνιά εξοπλισμών. Στα λόγια πάντα είμαστε καλοί. Όταν ξέρεις πού έχουν φτάσει οι κατά καιρούς υπεύθυνοι την Άμυνα και σιωπάς, τότε νέα δράματα Υμίων και Κύπρου θα βρουν τον τόπο.

Είναι αδιανόητο να μην αντιδρά κανείς σʼ αυτό το όργιο κοροϊδίας της ελληνικής αμυντικής ισχύος. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι η σιωπή αυτή είναι ένοχη και ο καθένας ας καθορίσει τη στάση του. Σε άλλες εποχές θα είχαν πέσει κυβερνήσεις, αν είχαν γίνει τέτοια πράγματα, που οπωσδήποτε δεν θα περνούσαν αχρεωστήτως από μορφωμένους έλληνες δημοσιογράφους, συγγραφείς και ελληνοπρεπείς πνευματικούς ανθρώπους που διέθετε τότε η χώρα. Ασεβούν στο σώμα της Άμυνας και ανενδοιάστως σερβίρουν τεχνάσματα, υπηρετούμενοι από τους πέριξ αργυρώνητους φασουλήδες.
Το Αμυντικό που έγινε Αποτρεπτικό. Μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο που δεν βρέθηκε ένας επιτελής για να ενημερώσει τον κ. υπουργό επί του δόγματος. Να του πει δηλαδή ότι ένα δόγμα υλοποιείται από τα επιχειρησιακά Σχέδια, πάνω στα οποία προσαρμόζονται η οργάνωση, η εκπαίδευση, η διάταξη και οι εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Τίποτε από αυτά δεν έγινε, παρά μόνο λόγια παχιά, που υποκρύπτουν πονηριές που συνηθίζονται στην Ελλάδα και εμείς πια τις ξέρουμε καλά. Το να αλλάζεις δόγμα με λογοπαίγνια είναι απλώς ταχυδακτυλουργία. Και καλά, δεν υπήρχε κάποιος να ενημερώσει τον κ. υπουργό επί της πολεμικής σχεδίασης, δεν υπήρχε τουλάχιστον κάποιος μνήμων, για να του πει ότι αυτά τα έχουν ξανασερβίρει όλοι οι προκάτοχοί του; Για παράδειγμα, ο αστράτευτος υπουργός που έγινε διάσημος για τους εξοπλισμούς είχε υπερακοντίσει τον σημερινό. Εκείνος δεν είχε απλώς εξαγγείλει το Αποτρεπτικό, αλλά το είχε ξεπεράσει και το είχε κάνει Επιθετικό. Μια εντυπωσιακή σαπουνόφουσκα ταλάνιζε με ένα καταπληκτικό όνομα για χρόνια τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το είχε ονομάσει «Ισοδύναμο Τετελεσμένο». Δηλαδή σε απλά ελληνικά αυτό σήμαινε ότι όποιος επιχειρήσει κάτι κατά της Ελλάδος όχι μόνο θα πληγεί σκληρότατα και με τον ίδιο τρόπο, επιθετικά μέσα στο δικό του έδαφος, αλλά και τα πλήγματα που θα δεχθεί θα είναι τέτοια που θα τον συνέτριβαν, σε βαθμό που να μην είναι ικανός για συνέχιση των επιχειρήσεων. Κύριε υπουργέ, γιατί δεν εξήγγειλες και συ αυτό το εντυπωσιακό «τετελεσμένο» και περιορίστηκες σʼ αυτό το πεζό, το κοινότοπο, το «Αποτρεπτικό», που επαναλαμβάνεται κουραστικά σε όλα τα εγχειρίδια της Στρατιωτικής Στρατηγικής και της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας; Αν αντέγραφες το δόγμα του προκατόχου σου, θα είχες τουλάχιστον εντυπωσιάσει, γιατί ομολογουμένως εκείνος είχε εξυπνότερους συνεργάτες. Το απίστευτο είναι ότι και οι περί την Άμυνα δημοσιογράφοι δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Αυτό με φοβίζει ιδιαίτερα, γιατί ξέρω με ποιο τρόπο αυτοί σιωπούν. Αφού ούτως ή άλλως, κύριε υπουργέ, αποφασίσατε να εκτεθείτε με τις προμήθειες και αφού ο κόσμος έχει πικρές εμπειρίες από τους εξοπλισμούς, τουλάχιστον ας μας κοροϊδεύατε κάπως πιο εύσχημα και με έναν εξυπνότερο τρόπο.
Οι εξοπλισμοί. Εκεί στην Κατεχάκη, στο φυτώριο του Δήμου Αθηναίων, είναι εγκατεστημένο το αμαρτωλό μαγαζί των εξοπλισμών. Πλήθος τεράστιο των ευνοούμενων-βολεμένων παροικεί εκείσε (ενώ οι πολεμικές Μονάδες ρήμαξαν), με τις κουρσάρες τους και την άνεση του αδιαμφισβήτητου, αναμένοντας την του χρήματος κίνηση. Ήδη το σύνθημα εδόθη ότι πάμε για εξοπλισμούς «μαμούθ». Εκείνο που τους χαροποίησε περισσότερο ήταν ότι τα κριτήρια αγοράς θα είναι πολιτικά. Όταν τα κριτήρια είναι πολιτικά, λύνονται τα χέρια των επιτήδειων διότι μπορούν να κινούνται ελεύθερα. Μαγική λέξη το «πολιτικά», καλύπτει όλες τις οσμές. Το αστείο είναι ότι αυτοί που δεν έχουν δει ποτέ τους ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ή ακόμα και μια απλή άσκηση, θα κάνουν εξοπλισμούς, που θα αλλάξουν το ελληνικό δόγμα. Αλλά είπαμε, φτάνει λίγη μπογιά, μια αλλαγή της επιγραφής, και το «Αποτρεπτικό» είναι έτοιμο. Το είχαμε καταλάβει από τις κινήσεις στο Κολωνάκι στις συναντήσεις του εκπροσώπου της EADS με τον γνωστό από την Επιτροπή Άμυνας υφυπουργό και κάτι δημοσιογράφους. Είχαμε λοιπόν αντιληφθεί ότι ήγγικεν η ώρα για νέο ξεκίνημα, για νέους αγώνες… κι άλλα φαγοπότια. Κανενός δεν ιδρώνει το αφτί που η επιτροπή για τους εξοπλισμούς κατέληξε στο απόλυτο τίποτε. Ουδείς τόλμησε να μας εξηγήσει γιατί δεν παραλήφθηκαν τα ιπτάμενα ραντάρ παρότι πληρωθήκανε γενναία. Πρέπει επιτέλους αυτός ο λαός να μάθει τι έγινε με το Άρτεμις, με τα ΟΣΑ/ΑΚ, με τα πυρ/λα ΖΟΥΖΑΝΑ, με τα ελικόπτερα, με τη ΝΙΚΟΛΣΟΝ, με τους S-300, με το ΕΡΜΗΣ της SIEMENS, με τα υποβρύχια που γέρνουν, με τα TOR-M1, με τις φρεγάτες που εκσυγχρονίστηκαν για να αποσυρθούν, και τόσα άλλα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αναφερθεί και το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ), έτσι για να γίνεται βαβούρα. Τόσοι εξοπλισμοί, τόσα χρήματα και τα νησιά να είναι απροστάτευτα δεν το χωράει ανθρώπου νους. Ήδη τα τοκοχρεολύσια από τις περασμένες ανόητες συμβάσεις έφτασαν στα 9,5 δισ. ευρώ, αλλά κανείς δεν μιλά τώρα για τα συσσωρευμένα χρέη. Μόλις προχθές οι Τούρκοι σε απάντηση του «Αποτρεπτικού» διατυπώσανε τις πιο φοβερές απαιτήσεις σε Θράκη και Αιγαίο. Αυτοί ξέρουν ότι τα «αποτρεπτικά» και τα τοιαύτα είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Οι βάσεις της Άμυνας. Τέσσερεις είναι οι παράγοντες ενός αξιόμαχου στρατεύματος. Η Οργάνωση, η Εκπαίδευση, η Πειθαρχία και το Ηθικό. Πέστε μου πραγματικά έναν από αυτούς για τον οποίο είσαστε ευχαριστημένος, κύριε υπουργέ. Έναν στον οποίο προσθέσατε ένα λιθαράκι. Αν θέλετε λοιπόν πραγματικά, κύριε υπουργέ, να αλλάξετε το δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχετε παρά να βελτιώσετε αυτούς τους καίριους παράγοντες και να τους προσαρμόσετε στις απαιτήσεις της αποτροπής. Μην τρέφετε αυταπάτες ότι με Μονάδες χωρίς φαντάρους θα εξασφαλίσετε την ειρήνη και την ακεραιότητα της χώρας. Το δόγμα της Ελλάδος εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει εκφρασθεί επίσημα με τον πιο ωμό τρόπο. «ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ». Όποιος δεν διεκδικεί, κύριε υπουργέ, είναι έξω από τη ζωή, κλείνεται στο σπιτάκι του και περιμένει την ώρα που θα έρθει να του το πάρει ο διεκδικητής. Τα τεχνάσματα του τύπου ΕΠΟΠ, ΕΦΥΕΣ, ειρηνευτικές αποστολές, δύο επετηρίδες, κουλτουριάρικη αξιοποίηση της θητείας και άλλα τοιαύτα, θα τα πληρώσουμε ακριβά. Υστερούμε χαρακτηριστικά και στους τέσσερεις παράγοντες ανάπτυξης ενός αξιόλογου στρατεύματος. Αν θέλετε λοιπόν ειδικά στην οργάνωση να αφήσετε κάτι πίσω σας, καταργήστε αυτούς τους δύο νόμους που αποπροσανατόλισαν τον Στρατό (Ν 2292/95 και Ν 2984/02). Σταματήστε αμέσως αυτές τις ντροπιαστικές μετατάξεις και απαγορεύσετε τη χαριστική υπηρέτηση στην Αθήνα, δίπλα στα σπίτια τους. Αυτοί οι νέοι, που εσείς τους χειρίζεστε σαν μαύρα και άσπρα (οι δικοί μας) πρόβατα, αυτή η γενιά που δεν διεκδικεί τίποτε, αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο και πολύ ακριβά μάλιστα. Σεις τους εκπαιδεύσατε έτσι, μακριά από τα ιδανικά, με σχολεία ανερμάτιστα, με κοινωνία της αρπαχτής, τρυφηλούς, παχύσαρκους, καπνιστές και αστράτευτους, έτοιμους να τα παραδώσουν όλα. Το δόγμα των ασεβών ισοπεδώνει τα πάντα και τροφοδοτεί τη βουλιμία των Τούρκων και τη θρασύτητα των Σκοπιανών.


Σχολιάστε εδώ