Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ
«Δεν καλύπτεται συνταγματικά η πρωτοβουλία Παυλόπουλου», υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αλ. Βρεττάκος, προσθέτοντας πως με αφορμή τη συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση παρέχεται η δυνατότητα να μετατραπεί η σχέση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε μόνιμη…
Υπέρ της πρωτοβουλίας Παυλόπουλου τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος (εκπρόσωπος ΔΑΚΕ) και μικρή ομάδα της ΠΑΣΚ/ΔΥ που εμμέσως υποστηρίζει να μη ληφθεί απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αλλά να συνεχιστεί η συζήτηση σε επίπεδο συνδικαλιστικής ηγεσίας. Αυτά έγιναν όταν οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής Αριστεράς (Ηλ. Βρεττάκος/Αυτ. Παρέμβαση) και Δημ. Αγιαβανάκης (ΠΑΜΕ) ζήτησαν έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του κ. Παυλόπουλου.
Από τη συνεδρίαση αυτή, που έγινε τη Δευτέρα, απουσίαζε ο πρόεδρος κ. Σπ. Παπασπύρος, ο οποίος όμως με την επανεμφάνισή του άλλαξε το πολιτικο-συνδικαλιστικό σκηνικό και τους συσχετισμούς των δυνάμεων. Αποτέλεσμα ήταν η έκδοση επίσημης απόφασης της ΑΔΕΔΥ με την οποία απευθύνεται μήνυμα-προειδοποίηση στην κυβέρνηση σύμφωνα με το οποίο:
• Σε καμία περίπτωση η ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να συναινέσει και δεν θα αποδεχθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και ως «Δούρειος Ίππος» για τη μονιμότητα. Μόνη λύση, η μονιμοποίηση όλων στο Δημόσιο.
Ο κ. Παυλόπουλος πάντως, παρά την αρνητική τοποθέτηση της ΑΔΕΔΥ, φέρεται αποφασισμένος να καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου να εξελίσσονται βαθμολογικά έως και τον βαθμό του διευθυντή.
«Θα μας βρει απέναντι», προειδοποιεί ο κ. Βρεττάκος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, και προσθέτει: «Αντί η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου και τους έκτακτους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και να προχωρήσει στην κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, των εργαζομένων με προγράμματα stage και μερικής απασχόλησης, κατοχυρώνοντας έτσι τη μόνιμη, ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο, προσπαθεί να φαλκιδεύει τον θεσμό της μονιμότητας και να περάσει τα αντιϋπαλληλικά σχέδιά της».