Τέρμα στην ασυδοσία των υπουργείων με τους ειδικούς λογαριασμούς

Οι λογαριασμοί αυτοί φθάνουν τους 300 και τα χρήματα που διαχειρίζονται «εν κρυπτώ» ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ!
Όπως είναι γνωστό, τα κονδύλια που προέρχονται από τους ειδικούς λογαριασμούς είναι μυστικά, όπως μυστική είναι και η διαχείρισή τους! Δηλαδή κανένας διοικητής, πρόεδρος οργανισμού ή και υπουργός ακόμα, δεν είναι υποχρεωμένος να λογοδοτήσει για το πώς και πού διέθεσε τα κονδύλια των λογαριασμών αυτών. Έτσι κάνουν όλοι τα… ρουσφέτια τους και οι ειδικοί λογαριασμοί μόνο τον σκοπό για τον οποίο συστάθηκαν δεν εξυπηρετούν (σ.σ.: κανονικά τα χρήματα που περιέχουν πρέπει να διατίθενται σε πληροφοριοδότες, κατασκόπους, και γενικά σ’ όσους μπορούν να βοηθήσουν αποφασιστικά σε κάποιο θέμα εθνικής σημασίας ή προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αλλά δεν μπορούν να πληρωθούν επίσημα).
Τα ποσά κάποιων ειδικών λογαριασμών επίσης που «γεμίζουν» από παράβολα για διάφορες δουλειές, καταλήγουν σε συνδικαλιστές οι οποίοι στο τέλος μοιράζονται τα ποσά ανάλογα με τον βαθμό τους, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανένας πόσα λεφτά «καθαρίζουν» τον μήνα!
Ουσιαστικά δηλαδή οι ειδικοί λογαριασμοί είτε ρουσφετολογικούς σκοπούς εξυπηρετούν είτε συντεχνιακούς!
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τους ξεκαθαρίσει. Στο πλαίσιο αυτό θα ερευνηθούν ένας ένας και θα καταγραφούν τα ποσά που διαθέτουν.
Στόχος είναι τα χρήματα των ειδικών λογαριασμών να εισαχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό και η διαχείρισή τους να γίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στην κατεύθυνση αυτή θα γίνει και αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε το υπουργείο Οικονομίας να είναι συνδεδεμένο με το λογιστήριο των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ και των νοσοκομείων, προκειμένου να γνωρίζει το Δημόσιο ανά πάσα στιγμή πόσα λεφτά διαχειρίζονται.


Σχολιάστε εδώ