Στης Σοφοκλέους τα παιχνίδια

– ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μέχρι και αυτήν την ώρα οι περί ων ο λόγος εταιρείες έχουν πρωταγωνιστήσει σε πλείστα όσα σενάρια συμμαχιών, στρατηγικών συνεργασιών, εξαγορών και πάει λέγοντας. Για να βάζουμε τα πράγματα σε μια… πιθανή χρονολογική σειρά, οι όποιες εξελίξεις –εάν και εφόσον θα συμβούν– θα ξεκινήσουν από το ΤΤ.

– Η συμφωνία της Σιδενόρ με τη Νucor απετέλεσε την αφορμή για μια έντονη κινητικότητα στις περισσότερες εταιρείες του Ομίλου Βιοχάλκο. Ακολούθησε την κινητικότητα η Χαλκόρ και προφανώς ο όμιλος θα μας δώσει ειδήσεις στο εγγύς μέλλον.

– Ελληνικά Πετρέλαια – Motor Oil: Σύμφωνοι, οι τιμές του πετρελαίου δίνουν τεράστια περιθώρια αύξησης της κερδοφορίας, αλλά το μέλλον θα δείξει κατά πόσον η περίοδος των «παχιών αγελάδων» θα διαρκέσει. Πάντως ήδη η Εθνική-Π&Κ μείωσε την τιμή στόχο για τα ΕΛΠΕ!

– Τιτάνα: Τα νέα από την Αμερική που δικαιώνουν την εταιρεία στάθηκαν αφορμή για ένα μίνι ράλι στον τίτλο. Και την ίδια ώρα έρχεται και η HSBC να ανεβάσει την τιμή στόχο για το χαρτί στα 32,8 ευρώ.

– Από την αρχή της εβδομάδας παρατηρήθηκε (επί τριήμερο) έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον σχεδόν για όλα τα χαρτιά του τραπεζικού κλάδου. Πολλοί τις συνδύασαν με μια ανάλογη κίνηση (σημαντικός δανεισμός τίτλων) στο ΧΠΑ. Αλλά προφανώς οι αγοραστές κάτι άλλο ήξεραν, ή σε κάτι διαφορετικό προσβλέπουν. Ίδωμεν…

– Coca Cola Hellenic: Ίσως η μετοχή που πρωταγωνίστησε περισσότερο από κάθε άλλη την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον σε εύρος κινήσεων και συναλλαγών.

– Alapis: Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ολοκλήρωση του deal μεταξύ Νεοχημικής και Αμερικανών φούντωσε και το ενδιαφέρον για τον τίτλο της Alapis. Κι εδώ ισχύει η αρχική ρήση του «κάθε λιμάνι και καημός», μόνο που μπορεί και να μην υπάρξει τελικά κανένας… καημός. Ίσα ίσα που ίσως πολλοί να αποδειχθούν προνοητικοί που «φορτώνουν» στο χαρτί!

– Intralot: τι σου κάνει το Οχάιο…

– Ελληνική Τεχνοδομική, J&P Άβαξ και ΓΕΚ: Οι μεγάλοι του Κατασκευαστικού κλάδου ερίζουν τώρα για το τρέχον έργο των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) που αφορά στην κατασκευή, σε διάστημα 27 ετών (!), συνολικά 13 κτιριακών εγκαταστάσεων για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Έργο που υπολογίζεται περίπου στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

– Aegean Airlines: Όταν τη… διαφημίζουν ακόμα και οι τεχνικοί της Ολυμπιακής (έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν πως σε μια 5ετία διπλασίασε το μερίδιο αγοράς της) τότε δεν χρειάζεται καν να ανησυχεί η ίδια για τη συνεχή επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της…


Σχολιάστε εδώ