Στενή φίλη του Ζαγορίτη η Μάρκου, που είχε στʼ όνομά της λογαριασμό στην Ελβετία!

Κι αυτό γιατί πέρα από την εμπλοκή του κ. Νέγρη, πρώην μέλους της ΚΕ της ΝΔ και προέδρου της ΝΟΔΕ Α1, εξίσου δυναμικό στέλεχος της Ρηγίλλης αποδεικνύεται ότι ήταν και η μάρτυρας κατηγορίας προσώρας κ. Μάρκου.
Η οποία δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι «πείστηκε νʼ ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία και την ίδια μέρα να δώσει πληρεξούσιο στον μετέπειτα συμπέθερο του κ. Νέγρη, Ηλία Γεωργίου, προκειμένου να διαχειρίζεται τον λογαριασμό της στην UBS», χωρίς καν να αναρωτηθεί για τον λόγο και χωρίς να της γεννηθούν οποιεσδήποτε απορίες και υποψίες μέχρι τις 7 Μαΐου, οπότε και προσήλθε αυθορμήτως να καταθέσει.
Η εναλλασσόμενη γαλαζοπράσινη απόχρωση του σκανδάλου ενισχύεται έτι περαιτέρω από το γεγονός ότι η έκπληξη που προκλήθηκε με την αποκάλυψη εμπλοκής και άλλου μεγαλοστελέχους της Νέας Δημοκρατίας, κάτι σαν βούτυρο δηλαδή στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ, δεν αξιοποιήθηκε δεόντως από την πλευρά του Κινήματος, με ό,τι συνειρμικές σκέψεις αυτό μπορεί να τροφοδοτεί.
Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί και η εν γένει υποτονική αναφορά στην υπόθεση από μεγάλη μερίδα του Τύπου αν και πρόκειται για καθαρόαιμο «γαλάζιο» στέλεχος που… ξημεροβραδιαζόταν στα γραφεία της Ρηγίλλης έχοντας τακτικές επαφές με τον γραμματέα του κόμματος κ. Λ. Ζαγορίτη. Στέλεχος με κομματικές περγαμηνές και σκληροπυρηνική εικόνα, λένε οι πληροφορίες, που ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένο στην υπόθεση, έστω και λόγω της «πλήρους συναισθηματικής εξάρτησης σχέσης της με τον Νέγρη».
Τα παραπάνω τεκμαίρονται όχι μόνο από το γεγονός της συμμετοχής της κ. Μάρκου στις εκλογές των εφοριακών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, αλλά και από το ότι είναι μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων στις εφορίες.
Πρόκειται για ταμείο που χρηματοδοτείται βάσει ειδικού λογαριασμού με κρατήσεις ύψους 4,5 ευρώ από κάθε εφοριακό και τελωνειακό υπάλληλο και το οποίο διαχειρίζεται σημαντικά ποσά –σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία έφταναν τα 500 εκατομμύρια δραχμές– με σκοπό την αντιμετώπιση ασθενειών, παθήσεων κ.λπ. των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που τη γνωρίζουν αρκετά καλά, πρόκειται για ευφυή και ικανότατη υπάλληλο, ελεγκτή στην εφορία του Δήμου Αχαρνών, αλλά και φανατική οπαδό του κυβερνώντος κόμματος.
Παρότι ελεγκτής, αποφεύγει τον «προσοδοφόρο» τομέα των φορολογικών ελέγχων με τους πειρασμούς και τις ευκαιρίες, κάνοντας μια μάλλον «στρωτή» έως στερημένη ζωή.
Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην κυριότητά της δύο ξενοδοχεία των Αθηνών, ένα εκ των οποίων είναι το «Αριστοτέλης» στην Αχαρνών, ενώ ο πατέρας της εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης σημαντικών ακινήτων στη Γλυφάδα.
Από μισθώματα μόνο φαίνεται ότι προκύπτουν έσοδα της τάξεως των 15.000 με 20.000 ευρώ για την ίδια, στοιχεία τα οποία, μαζί με το μοδάτο ντύσιμό της και τα άψογα ταγεράκια που συνήθως επιλέγει, μαρτυρούν την εικόνα ενός αρκετά ευκατάστατου ανθρώπου.
Όσον αφορά τον χαρακτήρα της, οι περισσότεροι μιλούν για μια γυναίκα αυστηρών αρχών, αναφέροντας ενδεικτικά ότι ακόμα και όταν απευθύνεται στον πατέρα της χρησιμοποιεί τον πληθυντικό.
Όπως και να ʼχει πάντως, μετά τις τελευταίες ραγδαίες αποκαλύψεις με την εμπλοκή του κ. Νέγρη και τα χειροπιαστά στοιχεία που κατέθεσε η κ. Μάρκου για συγκεκριμένους λογαριασμούς και πρόσωπα, αλλάζει άρδην το σκηνικό και η αγωνία του κ. Αλογοσκούφη και της κυβέρνησης είναι εμφανής. Είναι φυσικό όσο βλέπουν τον φάκελο της Siemens από «πράσινος» να γίνεται «μπλε», να σπεύδουν, κατά πάγια τακτική, να αποστασιοποιηθούν και να ρίξουν στον Καιάδα κάθε νέο φανερά εμπλεκόμενο «γαλάζιο» στέλεχος.
Ο κλοιός σφίγγει κι όλα πλέον δείχνουν ότι όσο θα συνεχίσουν να ανοίγουν στόματα σαν της κ. Μάρκου, οι ένοχοι που γέμισαν τους καταθετικούς τους λογαριασμούς από τα άνομα μαύρα ταμεία της Siemens δύσκολα θα γλιτώσουν το σκαμνί.


Σχολιάστε εδώ