Παίζουν καλή… μπάλα και εκτός πολιτικής

Ο μεν Καζάκος, μετά από έναν σύντομο αλλά εύστοχο σχολιασμό, διάβασε με τον δικό του εξαιρετικό τρόπο αποσπάσματα από το έργο στο οποίο βασίστηκε η πολύ πετυχημένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή.
Ο Πολύδωρας με τη σειρά του, αναφέρθηκε διεξοδικά στον «Ζωγράφο του Θεού» και στην εποχή του, ενώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του έργου του Σιατόπουλου και ανέλυσε τις αρετές της ομώνυμης ταινίας του Σμαραγδή.
Ο Παναγιωτόπουλος επισήμανε ακόμα την ανάγκη να συμπεριληφθούν έργα του Σιατόπουλου στη διδακτέα ύλη των νέων ελληνικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας πόσο ωφέλιμο είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά μας διαβάζοντας λογοτεχνικά κείμενα στα οποία «σμιλεύεται σωστά» η ελληνική γλώσσα.
Την επομένη ο Παναγιωτόπουλος μίλησε για άλλο βιβλίο (αυτή τη φορά του υφυπουργού Εξωτερικών Πέτρου Δούκα), στο δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας, με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Βασίλη Βασιλικό.
Όλοι συμφώνησαν ότι η αφετηρία όλων των μεγάλων ρευμάτων πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού του 19ου και του 20ου αιώνα βρίσκεται στην ελληνική κλασική αρχαιότητα.


Σχολιάστε εδώ