Πάλι… δανεικά θα ζητήσει ο Φασούλας!

Δηλαδή μέχρι σήμερα έχουν παρακρατηθεί περίπου 8 εκατ. ευρώ, όταν στην οκταετία Αγραπίδη είχαν παρακρατηθεί μόλις 9 εκατ. ευρώ!
Αφού ο κόμπος έφτασε στο χτένι και για να μη μείνουν το καλοκαίρι χωρίς χρήματα οι εργαζόμενοι, ο Π. Φασούλας κατέφυγε και πάλι στον δανεισμό. Έτσι, στο δημοτικό συμβούλιο, που θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη, θα φέρει σχετικό θέμα προς ψήφιση. Μάλιστα θα ζητήσει δύο δάνεια. Ένα για να υπάρχουν χρήματα να πληρώνονται οι εργαζομένοι, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ και ένα 4,7 εκατ. ευρώ για να εξοφληθούν υποχρεώσεις προς τρίτους.
Για να «περάσουν» από το δημοτικό συμβούλιο τα δάνεια απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (21 ψήφοι τουλάχιστον). Με τα σημερινά δεδομένα ο δήμαρχος οριακά «πιάνει» τον αριθμό αυτόν, αφού από τους 25 συμβούλους του, 2 (οι Δημ. Παρασκευόπουλος και Β. Βουγιουκλάκης) έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ο Λεωνίδας Κούβαρης έχει διαγραφεί και η Βίκυ Λέανδρος είναι απούσα.
Αν δεν ψηφίσουν όλοι αυτοί το δάνειο και μαζί τους η παραιτηθείσα πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Δάφνη Μπόκοτα, το δάνειο δεν… περνάει! Εκτός κι αν συμπαραταχθεί με τον Φασούλα ο ανεξάρτητος Π. Μελάς ή ο πρόεδρος της ΑΚΙΚΑΠ Ν. Λεγάκης.
Πιστεύεται ότι το ένα δάνειο θα «περάσει» άνετα, γιατί όλες οι πλευρές έχουν ταχθεί υπέρ των εργαζομένων, ενώ το άλλο, για τους προμηθευτές, αν «περάσει», αυτό θα γίνει μετά από… σκληρή μάχη!
Ανεξάρτητα πάντως από το αν θα πάρει δάνειο ο δήμος ή όχι, ο δήμαρχος είναι αποφασισμένος να κρατήσει «σκληρή γραμμή» απέναντι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τη στιγμή που θα συνεχίσει να παρακρατά ολόκληρη την κρατική επιχορήγηση προς τον δήμο.
Όπως λένε μάλιστα στενοί συνεργάτες του, με την τακτική του αυτή το Ταμείο οδηγεί σε σίγουρη χρεοκοπία τον δήμο, αφού τον υποχρεώνει να δανείζεται συνέχεια για να μπορέσει να λειτουργεί. Ενώ αν του έδινε μέρος της κρατικής επιχορήγησης, δεν θα είχε ανάγκη ο δήμος να καταφεύγει σε δανεισμό. Οπότε θα είχε και ελπίδα να… ξελασπώσει κάποτε. Τώρα όμως, ούτε αυτή η ελπίδα υπάρχει…


Σχολιάστε εδώ