ο Δαίμονας των δημαρχείων

Και παρότι απασχολούσε περίπου 130 εργαζομένους, δεσμεύτηκε να μην απολύσει κανέναν. Επειδή όμως δεν… πήγαινε άλλο η κατάσταση, προκειμένου να ελαττώσει το προσωπικό της επιχείρησης ώστε να μπει σε κάποια διαδικασία ανάκαμψης μετάταξε στον δήμο 70 άτομα από το προσωπικό της και φυσικά τα μονιμοποίησε. Οι υπόλοιποι 60 που έμειναν στην επιχείρηση υπέγραψαν σύμβαση αορίστου χρόνου.
Επειδή όμως δεν μονιμοποιήθηκαν κι αυτοί μαζί με τους άλλους, που πήγαν για… συμπαράσταση, άρχισαν από τη Δευτέρα κατάληψη του δημαρχείου! Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα τούς καταβλήθηκαν όλοι οι καθυστερούμενοι μισθοί! Δηλαδή αν δεν έπαιρναν χρήματα και δεν τους μονιμοποιούσαν, τι θα έκαναν; Χαρακίρι στο εμπορικό κέντρο, στο ισόγειο του δημαρχείου;
Και κάτι ακόμα: Ο δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή του με την απόφαση του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται τον Δημοτικό Ραδιοσταθμό για την απόλυση Τατάρογλου και επεδίωξε να τον συναντήσει για να βρεθεί φόρμουλα να αναβληθεί η απόφαση.

***
Της αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα συνεχίζεται στην παραλία Αλίμου με την πλήρη ανοχή της δημοτικής αρχής. Όπως καταγγέλλει η δημοτική κίνηση Αλίμου «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το δημοτικό αναψυκτήριο «Όστρια» έχει βάλει μια ξύλινη εξέδρα 200 τετραγωνικών (!) πάνω στην άμμο, τοποθέτησε ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζάκια και μοσχοπουλάει το δικαίωμα σε κάθε θνητό που θέλει να νιώθει Λάτσης για μερικές ώρες. Παρά το γεγονός ότι αυτό έχει συμβεί εδώ και είκοσι ημέρες, ο τοπάρχης Θανάσης Ορφανός ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δήμαρχέ μου, ακούγονται πολλά. Μην αφήνεις να σε εκθέτουν. Υπάρχει λόγος;

***
Η οικολογική εταιρεία ανακύκλωσης με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Δήμο Ηλιούπολης για μια προκήρυξη που αφορά την προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης, επειδή, όπως ισχυρίζονται, ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός υπέρ ενός συγκεκριμένου προμηθευτή. Το θέμα είναι σοβαρό και ο τοπάρχης θα πρέπει να απαντήσει. Τις προδιαγραφές που ορίζει η προκήρυξη τις διαθέτει μόνο ένας κάδος, που έχει μόνο ένας αντιπρόσωπος. Έτσι λέει η εταιρεία οικολογικής ανακύκλωσης.

***
Ένας ένας εγκαταλείπει το καράβι της παράταξης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Περιστερίου. Αυτήν τη φορά σειρά είχε ο διαμερισματικός σύμβουλος Δημήτρης Καρούσος. Ο Δημητρός, με επιστολή που μας έστειλε, καταγγέλλει την απαξιωτική συμπεριφορά ορισμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Λαλένη προς τους διαμερισματικούς συναδέλφους τους. Άντε να βγάλεις άκρη. Έχω την εντύπωση ότι η αλήθεια είναι αλλού. Το τρένο δεν τραβάει με αυτόν τον μηχανοδηγό και ένας ένας κατεβαίνει. Όλα τ’ άλλα είναι δικαιολογίες.

***
Παραιτήθηκε από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ελληνικού ο καλός συνάδελφος Κώστας Αρβανίτης. Πολλά ακούστηκαν γι’ αυτήν την παραίτηση. Οι καθημερινές του διαμάχες με κάποιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, που πολλές τον εξέθεταν και επαγγελματικά, τον έφεραν, όπως φαίνεται, εκτός ορίων. Ο Κώστας είναι από τους πιο σοβαρούς δημοσιογράφους που λειτούργησε ως υπεύθυνος σε γραφείο Τύπου δημάρχου. Ο ίδιος πάντως, απ’ ό,τι μαθαίνω, δεν έχει απολύτως τίποτα με τον δήμαρχο, αλλά αντιθέτως μιλάει γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

***
Χωρίς φωτογράφους και τηλεοπτικές κάμερες ο δήμαρχος Γλυφάδας συνεχίζει το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Το περίεργο είναι ότι κάποια «μπουμπούκια» δημοτικοί σύμβουλοι αντιδρούν σ’ αυτές τις ενέργειες με τόσο πάθος, που ούτε οι υπάλληλοι των εταιρειών δεν δείχνουν. Α, ρε, σανίδα που χρειάζεται. Προχώρα, δήμαρχε, και μην ακούς κανέναν.

***
Τη θέση του αντιπροέδρου στο Γενικό Κρατικό Αθηνών πήρε ο νομαρχιακός σύμβουλος ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Ο Αθανάσιος είναι οικονομολόγος, έχει διατελέσει αντινομάρχης και θεωρείται ότι η επιλογή αυτή είναι από τις καλύτερες που θα μπορούσε να γίνει. Ελπίζουμε ότι δεν θα διαψεύσει ούτε αυτόν που τον επέλεξε ούτε αυτούς που τον ψήφισαν. Εύχομαι καλή θητεία.

***
Στον «αέρα» βρίσκονται στον Δήμο Γλυφάδας περισσότερα από πενήντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού δεν ανανεώθηκε η άδεια μουσικής που παίρνουν κάθε χρόνο, εξαιτίας των πολεοδομικών παραβάσεων που έχουν. Εάν ο δήμος δώσει άδεια, θα παρανομήσει. Οι μηνύσεις πέφτουν σύννεφο και οι μαγαζάτορες τρέχουν στο Αυτόφωρο κάθε βράδυ. Άλλη λύση, εκτός από το να γκρεμιστούν οι αυθαιρεσίες που καλύπτουν σε πολλές περιπτώσεις και 300 τετραγωνικά, δεν υπάρχει. Ο δήμος έχει δώσει προθεσμία που λήγει σε λίγες ημέρες. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ας λειτουργήσει επιτέλους με νομιμότητα αυτός ο ρημάδης ο τόπος.

***
Ο Δήμος Παιανίας πενθεί την απώλεια ενός άξιου εργάτη της αυτοδιοίκησης. Ο Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης έχασε τη μάχη με τον θάνατο. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο που η ηρεμία του έδινε πάντα λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της πόλης. Ο ίδιος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος από το 2003 και πρόσφατα είχε τοποθετηθεί ως αναπληρωτής δήμαρχος. Κρίμα. Έφυγε ξαφνικά, αφήνοντας πίσω δυσαναπλήρωτο κενό.

***
Άλλη μια «σφαλιαρίτσα» έφαγε από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες της κτηματικής υπηρεσίας ο δήμαρχος Βουλιαγμένης. Τα έργα που γινόντουσαν στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, με την πλήρη ανοχή και άδεια του δήμου, σταμάτησαν αφού οι προϊστάμενες αρμόδιες υπηρεσίες τα έκριναν παράνομα. Ο Γρηγόριος τρέχει δεξιά και αριστερά να ανατρέψει αυτήν την αρνητική εξέλιξη, αφού έρχεται το καλοκαίρι. Ρε, φιλαράκο, δικό σου είναι το ξενοδοχείο και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι; Όλα έχουν και ένα όριο.

***
Πήγε ο δυστυχής και άρχισε να πετάει πέτρες στην τζαμαρία του δημαρχείου της Αγίας Βαρβάρας. Τα έκανε λαμπόγυαλο. Πήγε και έκατσε σ’ ένα παγκάκι και περίμενε να έρθει η Αστυνομία. Πράγματι, χωρίς απολύτως καμία αντίσταση συνελήφθη. Μου είπαν ότι ήταν άστεγος και είχε να φάει τρεις ημέρες. Τουλάχιστον εκεί που θα πάει δεν θα βρέχεται και θα υπάρχει ένα κομμάτι ψωμί. Απίστευτο κατάντημα των συνανθρώπων μας, αλλά αποτελεί πραγματικότητα. Υπεύθυνος υπάρχει;

***
Οι σχέσεις του δημάρχου Μελισσίων Μανώλη Γραφάκου με την αντινομάρχη Αθηνών Κεφαλίδου δείχνουν να εξομαλύνονται, όσον αφορά το θέμα που είχε προκύψει με τον αγωγό αποχέτευσης ομβρίων. Ο δήμαρχος, όπως μαθαίνω, κατάφερε να εξασφαλίσει την επιπλέον χρηματοδότηση που χρειάζεται για το έργο και έστειλε επιστολή στη νομαρχία για να ξεκινήσουν οι διεργασίες για τη δημοπράτηση. Τέλος καλό, όλα καλά.

***
Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ανέθεσε σε εταιρεία τη μελέτη οριοθέτησης του ρέματος της Σαπφούς, πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής για πολλά χρόνια. Η μελέτη θα πληρωθεί με 300.000 ευρώ! Όμως, μηχανικός, ειδικευμένος σε τεχνικές μελέτες, μού έλεγε ότι το κόστος αυτής μελέτης δεν μπορεί να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ (!) κι αυτό γιατί όλα τα στοιχεία για την οριοθέτηση «υπάρχουν στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου». Ο δήμαρχος το γνωρίζει; Κι αν όχι, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν ξέρει ούτε αυτός, αν και αρμόδιος;

***
Τα «πλακάκια» στρώθηκαν στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου στο Μαρούσι, τώρα τα μόνα που υπολείπεται να μπουν είναι… η κουζίνα, το ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων κ.λπ. Μα καλά, ρε φίλοι Μαρουσιώτες, δεν βρέθηκε κανείς να σας πει ότι τα πλακάκια που βάλατε κάνουν μόνο για… κουζίνα σπιτιού και όχι για είσοδο δημαρχιακού μεγάρου; Δεν σας είπε κανείς ότι αυτά «γλιστράνε τόσο πολύ» που σίγουρα θα αυξηθούν τα περιστατικά με κατάγματα στο ΚΑΤ;

***
Αυξάνεται η αποδοχή του Νικόλαου Ντίνου, δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης στον δήμο Δάφνης, από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόσφατα αποχωρήσας από την παράταξη του δημάρχου και κατά δήλωσίν του, υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπουρνελές εξήρε το έργο του κ. Ντίνου για τους νέους της Δάφνης και πρόσθεσε ότι είναι ο μοναδικός που έχει προσφέρει έργο σε θέματα νεολαίας.
Ο Εξορκιστής
ΥΓ.: Οι μισοί από τους σημερινούς δημάρχους την επόμενη τετραετία δεν θα είναι ούτε δημοτικοί σύμβουλοι. Οι συνενώσεις των δήμων οδηγούν αναπόφευκτα προς αυτήν την κατεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ