Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Μετά το δημοσίευμα στο «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής ότι τα δύο κτίρια έχουν περιέλθει σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο όπου τα μεταβίβασε η Μονή Βατοπεδίου, ο βουλευτής επανέρχεται στο ερώτημα, κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη ενημέρωσης από τους αρμοδίους τόσο για τη διαδικασία μεταβίβασης ή αγοραπωλησίας όσο και για την ουσία που αφορά την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ολυμπιακού χωριού. Ερωτάται ο υπουργός με ποια διαδικασία έγινε η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας και γιατί δεν επιλέχτηκαν οι χώροι αυτοί για να καλύψουν ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του δημοσίου όπως η μεταστέγαση του ΙΚΑ Αχαρνών.

> Σχετικά με την προστασία και ανάπλαση του Κηφισού ποταμού ερωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τονίζει ότι η θεσμική κατοχύρωση του περιβάλλοντος του Κηφισού με Προεδρικά Διατάγματα δεν σταμάτησε την υποβάθμιση του ρέματος, το μπάζωμα, τη ρύπανση των υδάτων και γενικά τις αυθαίρετες κατασκευές και ερωτά για ποιον λόγο δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Κηφισού ποταμού.

> Σε διαρκή απαξίωση οδηγεί επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, επισημαίνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Αναφέρεται στην εγκατάλειψη της εφαρμογής του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003, ενώ παραμένει επί τρία χρόνια χωρίς διευθυντή μετά τη μη ανανέωση της θητείας του πρώτου εκλεγμένου διευθυντή της το 2005.

> Αν η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο, την προστασία του περιβάλλοντος της πρωτεύουσας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, που τη διασφαλίζει η διευκόλυνση των μετακινήσεών τους, προγραμματίζει την επέκταση του δικτύου του Τραμ, ερωτά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής. Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για την επέκταση του έργου.

> «Χορηγό» της Aegean χαρακτηρίζει την Ολυμπιακή Αεροπορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς παρατηρείται σωρεία ακυρώσεων τακτικών δρομολογίων με αποτέλεσμα η εταιρεία να παρουσιάζει σημαντικές απώλειες μεριδίου αγοράς προς όφελος των ανταγωνιστών της. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι από 1/1/08 έχουν ακυρωθεί πάνω από 1.300 δρομολόγια, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση του 20% του πτητικού της έργου σε σχέση με το 2007, ενώ ο στόλος της έχει μειωθεί κατά 6-7 αεροσκάφη.

> Να παραχωρηθεί ο χώρος της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού στον δήμο και να διασφαλιστεί η ελεύθερη χρήση του από τους πολίτες ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Αναφέρει ότι οι συμβάσεις εκμίσθωσης σε ιδιωτικές εταιρείες που αναπτύσσουν ασύμβατες δραστηριότητες με τις επιτρεπόμενες στην περιοχή έχουν καταγγελθεί ως παράνομες. Παράλληλα ο χώρος της παραλίας που παραχωρήθηκε στη ΓΓΑ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού δεν χρησιμοποιείται για τους σκοπούς της παραχώρησης με ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και της εποπτεύουσας αρχής.

> Αβέβαιο θεωρούν το μέλλον της Πάρνηθας, όπου τονίζουν ότι γίνεται όργιο αυθαιρεσιών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης και Γιάννης Μανιάτης. Περιγράφουν μάλιστα τη σημερινή εικόνα της με τα μελανότερα χρώματα: «συνεχείς περιπτώσεις αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων περιοχών, εσπευσμένη μετακίνηση των δασαρχών Πάρνηθας και Πεντέλης, καθώς και του διευθυντή αναδασώσεων Αττικής και τελευταία η εμφάνιση στον Τύπο μιας εικόνας της Πάρνηθας αλλοιωμένης, μπαζωμένης μερικώς, εγκαταλειμμένης, έρμαιου των καταπατητών και των συμφερόντων που επιδιώκουν να επιτύχουν ταχέως την οικιστική της κατάληψη και την κατά τα δικά τους μέτρα αξιοποίηση ερήμην του κράτους».

> Να ενταχθεί στο ΕΣΥ το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα του οποίου το αίτημα για ένταξη ολόκληρου του κέντρου και όχι μόνο της ιατρικής υπηρεσίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι δίκαιο και έχει γίνει αποδεκτό από την πολιτεία αλλά μόνο στα λόγια.

> Για τους λόγους που καθυστερεί η προμήθεια ραντάρ και άλλων συστημάτων ασφαλείας με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τυφλών πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης. Επικαλείται τις καταγγελίες των εργαζομένων σύμφωνα με τις οποίες από τύχη δεν έχει συντριβεί ακόμη κάποιο από τα αεροσκάφη, αφού το υπουργείο Ανάπτυξης έχει βάλει στο συρτάρι από το 2003 την προμήθεια ραντάρ, μηχανημάτων μέτρησης ολισθηρότητας διαδρόμων και ύψους νεφών καθώς και άλλων συστημάτων ασφαλείας.

> Εγκληματική χαρακτηρίζει την αμέλεια του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τις κλειστές ΜΕΘ στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουλάς, όπου περισσότερες από 150 στις 500 μένουν κλειστές εξαιτίας ελλείψεων του ΕΣΥ. Υπολογίζεται ότι αν λειτουργούσαν θα μειωνόταν η διαρροή προς τον ιδιωτικό τομέα, που κοστίζει μέχρι και 3.500 ευρώ η μέρα, ενώ 3.000 άνθρωποι που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους λόγω των κλειστών ΜΕΘ θα είχαν την ευκαιρία να παλέψουν.

> Με αφορμή την επιζήμια για τον τουρισμό της χώρας εικόνα των κλειστών ή των υπολειτουργούντων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και τη συναφή, συχνή ταλαιπωρία ξεναγών και επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, «αν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για τους θερινούς μήνες» και «πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί το θερινό ωράριο;».

> Την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ ότι η δήμαρχος Αξιούπολης Κιλκίς αρνείται αυθαίρετα να προχωρήσει στη σύναψη νέων συμβάσεων με τις δύο συμβασιούχους υπαλλήλους του τοπικού ΚΕΠ, αγνοώντας επιδεικτικά τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών για κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψη των υπαρχόντων υπαλλήλων, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

> Την ανάγκη δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων όλων των διαχειριστικών και οικονομικών ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στην ΕΟΦΠ από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, για τις χρήσεις από το 2004 μέχρι σήμερα και υποκατάστασης της διαφάνειας και της νομιμότητας στην Ομοσπονδία Πάλης (ΕΟΦΠ) αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.


Σχολιάστε εδώ