Με έναν χρόνο καθυστέρηση αποσύρεται… γιαούρτι της ΜΕΒΓΑΛ

Το εκπληκτικό είναι ότι ο αρχικός έλεγχος είχε γίνει περίπου πριν από έναν χρόνο και τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους ήρθαν τώρα.
Αυτό δείχνει και πόσο αργό, αργότερο κι από χελώνα, είναι το σύστημα ελέγχων στη χώρα μας, στο οποίο θα έπρεπε όλοι να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για να μη μας αφήνουν ανύποπτους να τρώμε τα σκουπίδια που μας σερβίρουν οι ασυνείδητοι έμποροι.
Η Νομαρχία Πειραιά προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα και στην επιβολή προστίμου σε βάρος της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. για τη διακίνηση και διάθεση στην αγορά του προϊόντος «πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι» που κρίθηκε «μη κανονικό» ως προς την επισήμανσή του από τις αρμόδιες χημικές υπηρεσίες.
Το προϊόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τόσο της πρώτης όσο και της κατ’ έφεση εξέτασης αλλά και της ομόφωνης απόφασης του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, απαγορεύεται να διατίθεται στην κατανάλωση με την ονομασία «γιαούρτι», διότι όπως προέκυψε:
Περιέχει ζελατίνη, συστατικό που δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών της επισήμανσης του προϊόντος.
Η προσθήκη ζελατίνης δεν προβλέπεται ως συστατικό στο γιαούρτι, όπως καθορίζεται στο «πρότυπο» του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.


Σχολιάστε εδώ