«Κομιστής» και όχι μάρτυρας ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚΝΑ

Συγκεκριμένα γράφει:

«Η έγκριτη εφημερίδα σας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», της οποίας είμαι αναγνώστης, στην κυριακάτικη έκδοση 11/5/08 αναφέρει στη σελίδα 32 (Δημοτικά) δημοσίευμα που αφορά τη δίκη του τέως δημάρχου Ν. Σμύρνης Γ. Σιότροπου. Στο κείμενο αναφέρεται ότι εγώ ως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ έδωσα εντολή να πάει αντιπροσωπεία της Ένωσης στο δικαστήριο ʽʽόπου έκανε… αγώνα για να αθωωθούν οι κατηγορούμενοιʼʼ.

Διά την αποκατάσταση της σωστής διάστασης του θέματος, ουδέποτε υπήρξε εντολή από το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ ή από τον πρόεδρο για υπεράσπιση του πρώην δημάρχου Γ. Σιότροπου, γιατί δεν γνωρίζαμε τι είχε κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του και ήταν κατηγορούμενος. Εκείνο που είχε ζητήσει τηλεφωνικώς από την Ένωση ο Γ. Σιότροπος ήταν η τελευταία εγκύκλιος του ΙΚΑ που αφορά ʽʽεξόφληση οφειλών από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ των αμιγών δημοτικών κοινοτικών επιχειρήσεων κ.λπ.ʼʼ. Για το θέμα αυτό έγινε ενημέρωση του ΔΣ της ΤΕΚΝΑ.

Η συναίνεση του ΔΣ σε ό,τι αφορά το αίτημα ήταν να προσκομισθεί η εγκύκλιος στο δικαστήριο απλώς και τίποτε άλλο. Μέλος του ΔΣ επιφορτίστηκε γι’ αυτό. Η εκπροσώπηση της ΤΕΔΚΝΑ στην εν λόγω δίκη αφορά μόνο την προσκόμιση της εγκυκλίου του ΙΚΑ στο δικαστήριο».

Σ.Σ.: Καταρχάς είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ο κ. Καλογερόπουλος ευαισθητοποιήθηκε αμέσως και απάντησε στο δημοσίευμά μας.

Επί της ουσίας, το δημοσίευμα ήταν απολύτως αληθές, γιατί εκπρόσωπος της ΤΕΔΚΝΑ όντως πήγε να υπερασπιστεί τον Γ. Σιότροπο. Τώρα, αν αντί να κάνει μια απλή επίδοση, το μέλος του ΔΣ της Ενώσεως που παρέστη στη δίκη έδωσε και κατάθεση, ενδεχομένως να οφείλεται σε δική του πρωτοβουλία ή σε… υπερβάλλοντα ζήλο, όπως αφήνει να εννοηθεί ο πρόεδρος. Πάντως, η απάντηση του κ. Καλογερόπουλου «βγάζει» και είδηση: Δηλαδή, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ οι δημοτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να… χρωστάνε όσα χρήματα θέλουν στα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ, χωρίς να έχουν την… απειλή της προσαύξησης ή του προστίμου. Και φυσικά θα πληρώνουν μόνο το κεφάλαιο που χρωστάνε, χωρίς να επιβαρύνονται ούτε τα δικαστικά έξοδα! Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στους δημάρχους και τους προέδρους των επιχειρήσεων να… γλιτώσουν τη φυλακή, αφού όλοι έκαναν ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε ποτέ με τους ιδιώτες επιχειρηματίες, που αν καθυστερήσουν καμιά μέρα την εισφορά τους, την… πληρώνουν διπλή!

Αυτό θα πει κράτος δικαίου…


Σχολιάστε εδώ