Κάτω στον Πειραιά

Η απόκτησή τους έγινε δυνατή χάρη στις προσπάθειες των δημάρχων Αθηνών και Πειραιά, που με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει κινητοποιήθηκαν στην ΕΕ και κατόρθωσαν να πετύχουν τη δωρεάν διάθεση 40 οχημάτων σε δύο… δόσεις. Η πρώτη παραδόθηκε (16 οχήματα πήρε η Αθήνα και 4 ο Πειραιάς) και αναμένεται και η δεύτερη. Έτσι ο Πειραιάς συνολικά θα διαθέτει 8 υπερσύγχρονα οικολογικά απορριμματοφόρα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Μέχρι στιγμής μόνο ο Πειραιάς, η Αθήνα και το Βερολίνο διαθέτουν τέτοια οχήματα. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν 500 οικολογικά απορριμματοφόρα, από τα οποία βέβαια κάποια θα έλθουν στον Πειραιά. Έτσι ο δήμος δίνει μια ώθηση στον αγώνα για καθαρότερο περιβάλλον, ενώ με τον πολλαπλασιασμό των οικολογικών οχημάτων θα αποδιοργανωθεί και το «καρτέλ» που… λυμαίνεται τα καύσιμα του δήμου. Μʼ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, που λέει και ο λαός μας…

// Μια απόφαση του ΔΣ της ΔΕΠΕΠ, η οποία δεν θα υλοποιηθεί γιατί τελικά βρέθηκε λύση μέσω του δήμου, ξεσήκωσε θύελλα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, το προεδρείο έφερε θέμα για τη διάθεση 315.000 ευρώ για την ανάθεση του έργου του καθαρισμού της πόλης από αφίσες και υπολείμματα πανό, διάφορες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες κ.λπ.

Το θέμα «πέρασε» βέβαια από την πλειοψηφία, ωστόσο σύντομα αποσύρθηκε, καθώς το έργο το ανάθεσε ο δήμος σε δικούς του υπαλλήλους για να αποφευχθεί η δαπάνη.

Πριν όμως συμβεί αυτό, η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λίτσα Σαρρή είχε προλάβει να εκφράσει την αντίθεσή της με δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ένας δήμος με 2.000 υπαλλήλους δεν έχει ένα συνεργείο μόνιμο για την αφισο-απορρύπανση! Και η ΔΕΠΕΠ καταφεύγει σε 7 κατατμημένους διαγωνισμούς για να σπαταλήσει 315.000 ευρώ! Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο δήμος μιλάει για δυσπραγία και οικονομικές δυσχέρειες.

Από τη μια η ΔΕΠΕΠ με τους ʽʽδιαγωνισμούς – δώραʼʼ, από την άλλη η υπό διάλυση, δυστυχώς, ΔΕΠΑΠ και τέλος η ΔΗΡΑΠ με τις 25 προσλήψεις ημετέρων και απλήρωτο το προσωπικό. Ντροπή, κ. Φασούλα! Ως εδώ. Σταματήστε το νέο σκάνδαλο της ΔΕΠΕΠ. Επιτέλους, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα μέσα στο πλαίσιο του νόμου; Η κατάτμηση ενός έργου ανοίγει πόρτες για άλλες δουλειές…».

Στην τοποθέτηση αυτή της κ. Σαρρή απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ Στέλιος Μπρατσόλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Αντί να μιλάει η κυρία συνάδελφος για δήθεν ʽʽδιαγωνισμούς – δώραʼʼ της σημερινής διοίκησης της ΔΕΠΕΠ πρέπει να απολογηθεί στον πειραϊκό λαό για τη διοικητική συμφωνία της στο απερχόμενο συμβούλιο της ΔΕΠΕΠ να μην αποδίδει ΦΠΑ, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στην εφορία να «δωρίσει» στη σημερινή διοίκηση απαιτήσεις της συνολικού ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν μη τι άλλο, η σημερινή διοίκηση της ΔΕΠΕΠ έχει αποδείξει ότι εργάζεται με κάθε διαφάνεια προσπαθώντας να απεμπλέξει την επιχείρηση από τον ʽʽβραχνάʼʼ των φορολογικών εκκρεμοτήτων που κληρονόμησε και παράλληλα να βοηθήσει και να στηρίξει δημοτικές δραστηριότητες υπέρ του δήμου, των αναγκών του, των φορέων και των κατοίκων της πόλης μας. Αυτή τη διοικητική διαδρομή υλοποιούμε -από τη 2/2/2007 που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΔΕΠΕΠ- κι έτσι αναπτυξιακά θα συνεχίσουμε υπέρ των συμφερόντων της επιχείρησης και του Πειραιά μας».

// Από τις πλέον δυναμικές υποψηφιότητες για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ της Βʼ Πειραιά είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου Κορυδαλλού και γνωστού περιβαλλοντολόγου Γρηγόρη Γουρδομιχάλη. Το ήθος, η προσήλωσή του στα περιβαλλοντικά θέματα και η θέλησή του να βοηθήσει την κοινωνία και το Κίνημα απʼ οποιοδήποτε πόστο, είναι τα εχέγγυα που αναμένεται να τον καταστήσουν μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στη Βʼ Πειραιά, στις σημερινές εκλογές.

// Ο Δήμος Κορυδαλλού και το πνευματικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Μαΐου 2008 την έκθεση εικαστικών δημιουργών Trash Art με τίτλο «Ανακυκλωμένη Τέχνη», στην οποία θα λάβουν μέρος 10 καλλιτέχνες και η ομάδα Εξάντας – ΚΕΘΕΑ Πειραιά. Πρόκειται να φιλοξενηθούν 45 έργα τέχνης από «χρήσιμα σκουπίδια». Ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, αντικείμενα που συνήθως καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων, αποκτούν άλλη διάσταση και καλλιτεχνική αξία μέσα από έναν νέο κύκλο ζωής που ανοίγεται γιʼ αυτά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.


Σχολιάστε εδώ