ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε στην εθνική ομάδα άρσης βαρών, η εισαγγελική έρευνα που προκάλεσε και η οποία ανατέθηκε στον γνώστη αυτών των υποθέσεων Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανδρέα Καραφλό, φαίνεται να οδηγούν στην αποκάλυψη πολύ σοβαρών πραγμάτων. Όλα αυτά σε συνάρτηση με παράλληλους ελέγχους που διεξάγουν η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, αλλά και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και οι οποίοι φαίνεται να βγάζουν λαβράκια σε πολλά επίπεδα και σε ομαδικά-επαγγελματικά αθλήματα.
Οι υποθέσεις που απασχολούν τις αρχές αυτήν τη στιγμή είναι οι δύο, αλλά δεν αποκλείεται στο τέλος να γίνουν μία και να συγχωνευθούν. Κατʼ αρχάς υπάρχει η υπόθεση της μεθελτριενολόνης, της ουσίας που ανιχνεύθηκε στα ούρα των 11 αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, αλλά και του κολυμβητή τού οποίου το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό. Οι αρχές πιστεύουν ότι βρίσκονται στα ίχνη του κυκλώματος που διοχέτευε την ουσία μέσω του φαρμακείου του Κολωνού, περιοχή στην οποία ήταν και η έδρα του Αίαντα, του σωματείου μέσω του οποίου φέρονται ότι πήγαιναν οι κρατικές επιχορηγήσει στον προπονητή των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου. Γιʼ αυτόν τον λόγο ο Αίντας μπήκε στο στόχαστρο και πάλι και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης προς επανέλεγχο στο Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ.
Στην ίδια υπόθεση εντάσσεται και η εντολή του Εισαγγελέα για αλλαγή του λογισμικού του εργαστηρίου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ και επανεξέταση όλων των ελέγχων από την 1η Ιανουαρίου 2008. Μετά από αυτήν την αλλαγή βρέθηκε θετικό του δείγμα του κολυμβητή, που είχε βρεθεί αρνητικό αρχικά, και οι υπεύθυνοι φοβούνται πολλά νέα κρούσματα με τη συγκεκριμένη, μάλιστα, ουσία.
Ναρκωτικά και
ερυθροποιητίνες
Η δεύτερη παράλληλη υπόθεση που ερευνάται είναι τα δύο φαρμακεία σε Καλλιθέα και Νέα Φιλαδέλφεια. Από τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων προέκυψε θέμα με τα δύο αυτά φαρμακεία που φέρεται να διακινούν ερυθροποιητίνη. Το φαρμακείο της Καλλιθέας, μάλιστα, που ανήκει σε κυρία της οποίας το επίθετο ξεκινά από Φ, είχε μπει και παλαιότερα στο μάτι των αρχών για διακίνηση ναρκωτικών, κάτι που τελεί σε γνώση του αρμόδιου Εισαγγελέα. Τα τιμολόγια που έχουν βρεθεί σε αυτό, αλλά και στο φαρμακείο της Νέας Φιλαδέλφειας, δείχνουν σχέση με… ποδοσφαιρικές ομάδες και αυτό το κουβάρι προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν οι αρχές, οι οποίες έχουν ακόμη ένα στοιχείο στα χέρια τους και αυτό είναι η διασύνδεση γιατρών και προπονητών ατομικών και ομαδικών αθλημάτων με τη χορήγηση των συγκεκριμένων σκευασμάτων, τα οποία τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ερυθροποητίνες.
Όλα αυτά μελετώνται και όπως έλεγε άνθρωπος του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο όπως και η ΓΓΑ τελούν σε γνώση του όλου θέματος και των ερευνών που γίνονται, «φοβόμαστε μήπως βρεθούμε προ πολλών εκπλήξεων και εμείς και το αθλητικό κίνημα».


Σχολιάστε εδώ