εδώ Βρυξέλλες

«Οι κανόνες της οδηγίας σχετικά με τη διαφήμιση αποτελούν ένα ελάχιστο εναρμόνισης κανόνων για την προστασία των θεατών και δεν αποβλέπουν στην προστασία των διαφημιστικών μεριδίων των διάφορων μέσων, όπως εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο», υπογράμμισε η επίτροπος.

w«Τα κράτη μέλη οφείλουν να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίζουν ότι η διάθεση ή η αξιοποίηση των νοσοκομειακών αποβλήτων πραγματοποιείται χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του ανθρώπου και χωρίς να χρησιμοποιούνται διαδικασίες ή μέθοδοι βλαβερές για το περιβάλλον». Αυτό αναφέρει στην απάντησή του ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Δήμας στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μανώλης Αγγελάκας αναφορικά με τους τρόπους διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων στις χώρες της ΕΕ.

Ειδικότερα ως προς τα μολυσματικά νοσοκομειακά απόβλητα, η μοναδική ενδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης, όπως διευκρινίζεται, είναι η άμεση αποτέφρωση.

wΣε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο, η Κομισιόν αναλύει τον συσχετισμό μεταξύ αφενός της μετεγκατάστασης επιχειρήσεων του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και του αφανισμού των μικροεπιχειρήσεων καπνού στη Μακεδονία και αφετέρου της απώλειας θέσεων εργασίας σε αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της ΕΕ και της Ελλάδας για αντιστάθμιση της απώλειας κατά την περίοδο 2002 – 2005 17.500 βιομηχανικών θέσεων εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία, η Κομισιόν ενέκρινε επιχειρησιακό πρόγραμμα κοινοτικής συνδρομής από το ΕΤΠΑ για τις περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στο πλαίσιο του στόχου σύγκλισης για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό διατέθηκαν συνολικά 614.640.000 ευρώ στον άξονα προτεραιότητας «ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία».

wΠροσκεκλημένοι της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, μαθητές και μαθήτριες από το Βʼ Τοσίτσειο – Αρσάκειο Γυμνάσιο πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή, κ. Κουλάδη, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εντατικές εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη σύνοδο της Ολομέλειας και να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις νέες προοπτικές της.


Σχολιάστε εδώ