Διάδρομοι και Ψίθυροι

Κάθε λιμάνι και καημός; Οψόμεθα…

Γιατί τα του ΟΤΕ τα μάθαμε, τα εμπεδώσαμε, η αγορά τα είχε προ πολλού αποτιμήσει και εάν κάποιος περιμένει νέα συνταρακτικά, ικανά να αλλάξουν άρδην τις ισορροπίες και να μας… «εκπλήξουν» ευχάριστα, καλό θα ήταν να ψάξει σε αρκετούς άλλους κλάδους, αρχής γενομένης από τα υπόλοιπα «κρατικόχαρτα».

Διότι εάν επαφιόμαστε στις κινήσεις των εγχώριων και ξένων θεσμικών επενδυτών προκειμένου να ξεφύγει η αγορά από τα τρέχοντα επίπεδά της (συν, πλην 4000 μονάδες), ίσως και να πάρουμε σύνταξη! Και με τα νέα όρια ηλικίας!!!

Συνεπώς τα νέα δεδομένα, ή αν προτιμάτε τα νέα «στοιχήματα» της αγοράς, έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στις εταιρείες ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με τις πιθανολογούμενες εξελίξεις στον χώρο των εταιρειών Ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά και με τα συνήθη σενάρια με τις τράπεζες, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται εν μέσω περιόδου ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων, τα οποία είναι και εξόχως ικανοποιητικά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η συγκυρία πάντως μοιάζει ιδανική. Και οι συμφωνίες που ήδη έχουν ανακοινωθεί (με τελευταία αυτή της Νεοχημικής και του Carlyle Group) αποδεικνύουν πως «υπάρχει ζωή στο ΧΑ και εκτός της υψηλής κεφαλαιοποίησης»…

Τεχνικά οι αναλυτές θεωρούν πως τις επόμενες ημέρες δεν πρόκειται να δούμε σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εικόνα της αγοράς. Άπαντες συμφωνούν πως θα διατηρηθεί η τρέχουσα ανοδική τάση, ίσως και λίγο πιο πάνω από τα όρια των 4.350 – 4.400 μονάδων. Μόνο που από εκεί και μετά θα πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση όγκου και τζίρου για να διατηρηθεί το ανοδικό momentum ή να ανακοινωθούν τέτοιες ειδήσεις που όντως θα κάνουν τη διαφορά. Ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσον υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις στον ορίζοντα!

ΥΓ.: Κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει τα τεκταινόμενα στην Αγορά Παραγώγων. Εκεί όπου τις τελευταίες ημέρες διαρκώς μειώνεται το συναλλακτικό ενδιαφέρον, κυρίως γιατί οι εμπλεκόμενοι με την αγορά αυτή αφενός μεν περίμεναν τη λήξη της τρέχουσας σειράς Συμβολαίων, αφετέρου δε διατήρησαν έναν… σκεπτικισμό λόγω ακριβώς της περιόδου αποκοπής μερισμάτων σε μια σειρά από δεικτοβαρείς τίτλους, από αυτούς που συνήθως πρωταγωνιστούν στον εκάστοτε δανεισμό τίτλων στο ΧΠΑ!


Σχολιάστε εδώ