αμυντικά θέματα

Αφγανικά νέα

– Ανάμεσα στους βουλευτές της Διακομματικής Επιτροπής Άμυνας που επισκέφθηκαν την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του, που δημοσιεύτηκαν στο πασχαλινό «ΠΑΡΟΝ», στα τεθωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποιούν οι στρατιώτες μας. Είναι τα γαλλικά VBL. Κρίσιμη λεπτομέρεια: Μόνο εμείς χρησιμοποιούμε εκεί τα συγκεκριμένα οχήματα. Οι Γάλλοι έχουν τον ίδιο τύπο, αλλά με διπλή θωράκιση! Τα ελληνικά είναι όμορφα στο μάτι, αλλά είναι καλό να μη χρειαστείς ποτέ τη θωράκισή τους…

– Τα τελευταία περί ματαιότητας του αγώνα και τεθωρακισμένων τού τα ψιθύρισε, βέβαια, στʼ αφτί κάποιος έλληνας αξιωματικός, όπως επίσης ότι οι έλληνες μαχητές εισπράττουν τα μισά, ως ημερήσια αποζημίωση, από τους ιταλούς συναδέλφους τους.

– Κοντολογίς, συμπεραίνουμε ότι οι απομονωμένοι και περιβαλλόμενοι από μύριους κινδύνους Έλληνες δεν έχουν εμπιστοσύνη στο υλικό τους και είναι κακοπληρωμένοι, με όποιες συνέπειες έχουν αυτά στο φρόνημά τους.

– Υπενθυμίζουμε, για να μην το ξεχνάμε, ότι η προμήθεια των VB– είναι ένα από τα κραυγαλέα σκάνδαλα της 8ετίας Σημίτη. Αγοράστηκαν σε ανεξέλεγκτες τιμές σε… 11 δόσεις, παγκόσμιο ρεκόρ σαλομοποίησης προμήθειας.

Θητεία

– Όσοι λαϊκίζοντες φιλολογούντες, ανευθυνοϋπεύθυνοι ή οι λεγόμενοι «πέρα βρέχει», πήραν φόρα και γράφουν ό,τι πρέπει ή δεν πρέπει για τη θητεία, έπρεπε, πριν το κάνουν, να απαντήσουν, στοιχειοθετημένα και τεκμηριωμένα, στο ερώτημα «Υπάρχει ή όχι απειλή;».

– Τα λοιπά έπονται… Φτάνει πια η ανεύθυνη μπουρδολογία.

Τα καλά νέα από

τη Ν. Ζηλανδία

– Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εξαγοράζει το εθνικό δίκτυο σιδηροδρόμων και ακτοπλοΐας, το οποίο είχε ιδιωτικοποιηθεί το 1993.

– «Η ιδιωτικοποίηση υπήρξε οδυνηρό μάθημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Μάικλ Χάλεν.

– Μήπως κι εδώ, κ. Αλογοσκούφη και Μεϊμαράκη, πρέπει να κάνετε το ίδιο για την ΕΛΒΟ; Η εμπειρία δεν είναι κάτι παραπάνω από οδυνηρή; Κοιτάξτε, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον.

Δυστυχώς, αδιάβαστοι

– Βγήκε, τα ξαναλέμε, ο κ. Μεϊμαράκης και δήλωσε, ως νέος ΜακΝαμάρα, ότι αλλάζουμε δόγμα. Από αμυντικό το κάνουμε αποτρεπτικό! (Δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε, αλλάζουμε τα δόγματα…)

– Ξεχνούν οι κυβερνητικοί ότι το δόγμα μας ήταν πάντα η αποτροπή. Πιπιλίζουμε αυτήν τη λέξη 34 χρόνια, άσχετα αν δεν λειτούργησε στα Ύμια. Δεν το είχε πληροφορηθεί αυτό ο κ. υπουργός ή δεν τον ενημέρωσαν οι επιτελάρχες;

– Κι από κοντά ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, σε συνέντευξή του στη «City Press» (8/5/08) πρόσθεσε, ως νέος Γκουντέριαν, τις εξής σοφίες: «Η νέα τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούμε να πλήξουμε καίρια τον εχθρό, ικανές να τον πλήξουμε βαθιά στην ενδοχώρα του και όχι μόνο στο πεδίο των επιχειρήσεων…»

– Τι αμετροέπεια είναι αυτή; Δεν μπορούν να προστατεύσουν τα Ψαρά και το Φαρμακονήσι και ονειρεύονται επελάσεις στην ενδοχώρα…

– Παραπέμπουμε τον κ. Βαρβιτσιώτη στα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη, όπου ο Γέρος κάπου λέει: «Τα μεταξωτά βρακιά αρμόζουν στους επιδέξιους κ…ς». Με ποια οπλικά συστήματα θα κάνουμε τέτοιου είδους αποτροπή; Με τα αποκτηθέντα επί 4ετίας Καραμανλή ή τα αμφιλεγόμενα της Σημιτικής θητείας;

– Με ΕΔ κομματικοποιημένες σε βάθος, με φρόνημα χαμηλό και τους μισούς αξιωματικούς έτοιμους να παραιτηθούν;

– Ηρεμήστε, κύριοι, και κοιτάξτε να εφαρμόσετε διαφάνεια στις προμήθειες (αφήνοντας στην άκρη τα κόλπα περί «πολιτικών αποφάσεων»), τολμηρή αναδιοργάνωση στις ΕΔ, μαζί με απόλυτη αξιοκρατία και εγκαταλείψτε το χόμπι των μετατάξεων κληρωτών και ανακλήσεων αποστράτων.

– Μετά το νέο ρεσιτάλ απειλών της Τουρκίας, θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη «αβροφροσύνης» στην Άγκυρα ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ.

Αναδουλειές…

– Σύμφωνα με τον έγκυρο και αξιόπιστο Διεθνή Οργανισμό Ειρήνης SIPRI (Stockholm Internationa– Peace Research Institute), ο τζίρος των εξοπλισμών κατά το 2007 μειώθηκε κατά 8%.

– Μπας και οφείλεται στο ότι ένας μεγάλος, μπεσαλής και γαλαντόμος πελάτης, η πτωχή Ελλάς, δεν διέθεσε ούτε έναν οβολό αυτό το διάστημα; Μην ανησυχείτε, κύριοι, όπου να ʼναι ερχόμαστε. Με απευθείας αναθέσεις, χαριστικές παραχωρήσεις κ.λπ.

– Σημειώνουμε ότι στο διάστημα 2003 – 2007 οι 4 μεγάλοι στην πώληση όπλων ήταν, κατά σειρά, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Αγγλία. Οι χώρες, ακριβώς, που μάχονται για την ειρήνη…

Κύμβαλα αλαλάζοντα

– Έχοντας γλυκές εμπειρίες από τα χοντρά pay-rolls και τα bonus από τις αρπαχτές των εξοπλισμών 1996 – 2004, τα γνωστά παπαγαλάκια έχουν ξεφύγει από κάθε αυτοέλεγχο.

– Βγαίνουν ευθέως και υποδεικνύουν, ως απόλυτα ειδικοί, τα «καλύτερα» μαχητικά, τη σίγουρη πηγή προμήθειας ελικοπτέρων, τις… θανατερές φρεγάτες. Η οσμή του ψητού των 27 δισ. ευρώ του νέου εξοπλιστικού τούς έχει τρελάνει, κραυγάζουν, ωρύονται… Διευθυντές δεν έχουν;

– «Εισβολή μεσαζόντων στο ΥΕΘΑ για 27 δισ.», γράφει η «Καθημερινή» (11/5/08). Και παπαγαλακίων, προσθέτουμε, που ενίοτε κατεβαίνουν με δυο τρεις σημαίες γιατί τʼ αρπάζουν από δυο τρεις πηγές. Άλλον υποστηρίζουν για μαχητικά, άλλον για φρεγάτες και άλλον για ελικόπτερα…

Έκθεση Οπλικών Συστημάτων/ Rafale – Super Hornet

– Η πρώτη Έκθεση Οπλικών Συστημάτων άνοιξε τις πύλες της στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» την Πέμπτη. Σπεύσατε.

– Δύο κορυφαία μαχητικά 4ης γενιάς, επιτεύγματα υψηλής τεχνολογίας, λειτουργούντα πλήρως και απόλυτα πιστοποιημένα, δοκιμάστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στην Τανάγρα. Τα γαλλικά Rafale και τα αμερικανικά F-16 Super Hornet. Ευκαιρία ουσίας στην Πολεμική Αεροπορία να εξετάσει επιδόσεις, ποιότητα, ακρίβεια. Και τις τιμές από κοντά. Ξαναείπαμε: Να αγοράσουμε ποιότητα, παραμερίζοντας τα παραμυθάκια των «πολιτικών σκοπιμοτήτων». Χορτάσαμε σαβούρες…


Σχολιάστε εδώ