Αλλάζουν το Σύνταγμα μόνον για τις δουλειές τους

Το άρθρο 57 θα είναι η μόνη ουσιαστική αλλαγή που θα γίνει, συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις 180 ψήφους που χρειάζονται, αφού ακόμη κι αν υπάρξουν κάποιες «διαρροές», δύσκολα δεν θα περάσει, καθώς η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, που συμφώνησαν, διαθέτουν 198 βουλευτές.
Η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να προχωρήσει η αναθεώρηση με μόνη ουσιαστική αλλαγή την απάλειψη του ασυμβίβαστου, που είχε μπει το 2001 και άρχισε να εφαρμόζεται το 2003, θεωρώντας ότι έτσι θα βάζει εμπόδια σε ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την υπόλοιπη αντιπολίτευση.
Αντιθέτως στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έμεινε ως το τέλος έξω από τη διαδικασία, αφήνουν υπονοούμενα για «υπόγειες συμφωνίες» της κυβέρνησης με τα κόμματα της Αριστεράς, για να αποφύγουν όχι μόνη την κριτική της ΝΔ, αλλά και τους… πανηγυρισμούς του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το «ναι» που θα πουν στο 57 ματαιώνουν για τα επόμενα χρόνια συμφωνία των «δυνάμεων του δικομματισμού» για να αλλάξουν το άρθρο 16 για τα Πανεπιστήμια.
Όλα αυτά, πάντως, δεν είναι παρά πρόσκαιρες εντυπώσεις και η ουσία που θα μείνει από αυτή την εντύπωση είναι ότι όταν το Σύνταγμα αλλάζει επειδή βολεύονται οι βουλευτές.


Σχολιάστε εδώ