τυποΘεσσαλονίκη

~Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενόψει των εκλογών για νέο διοικητικό συμβούλιο, που ορίστηκαν για την 31η του Μαΐου. Τα νέα από το παρασκήνιο των προεκλογικών διεργασιών είναι πολλά και ενδιαφέροντα, καθώς προβάλλει στον ορίζοντα ως πιθανότατο ενδεχόμενο η «απόσυρση» παλιών συνδικαλιστών και η γενναία ανανέωση των νέων οργάνων της Ένωσης.

~Την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει και νέα θητεία στην προεδρία της ΕΣΗΕΜ-Θ εκμυστηρεύτηκε στους «δικούς του» ο μόνιμος την τελευταία δεκαετία πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Γουσίδης.

~Στην απόφασή του αυτή συνέβαλαν και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για τους αντιπροσώπους της ΠΟΕΣΥ, τα οποία έδειξαν ότι η επικράτηση των «Γουσιδικών» κάθε άλλο παρά δεδομένη μπορεί να θεωρηθεί.

~Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Γουσίδη αφήνει ακέφαλη τη μέχρι τούδε «πρώτη δύναμη» της ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς ο Μάκης Βοϊτσίδης εμφανίζεται διστακτικός να συνεχίσει, ενώ ο Κλέαρχος Τσαουσίδης, που θεωρείται πρόθυμος, εκτιμάται πως δεν θα μπορέσει να συνενώσει το σύνολο των ανθρώπων της παράταξης.

~Παράλληλα, μαθαίνω ότι οι δύο παρατάξεις που στηρίζονται κυρίως σε συναδέρφους της ΕΡΤ3 –η πρώτη– και σε αυτούς του «Αγγελιοφόρου» –η δεύτερη– βρίσκονται σε συνομιλίες με στόχο την ενότητά τους και την από κοινού κάθοδο στις επικείμενες εκλογές. Ντόζης, Νεστορίδης και Φωκιανίδης ψάχνουν τον «τρίτο δρόμο», θέλοντας να κάνουν τη διαφορά από τους Γουσίδη και Αδάμ. Για να δούμε τι θα δούμε…

~Ήταν για δύο χρόνια μέλος της Διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά δεν πρόκειται να διεκδικήσει κι άλλη θητεία στις νέες εκλογές ο συνάδερφος του αθλητικού ρεπορτάζ Περικλής Στέλλας. Αποσύρομαι, «μετά από δύο χρόνια προσφοράς», αναφέρει στην επιστολή του, η οποία έφτασε στα e-mail των μελών της Ένωσης. Ο Περικλής δεν ξεχνά να ζητήσει συγγνώμη από όσους στενοχώρησε άθελα, ή και ηθελημένα, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

~Να σημειώσω ότι ο Περικλής εδώ και μήνες είχε αποστασιοποιηθεί από την προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα παράταξη του Γιώργου Αδάμ, με την οποία εκλέχτηκε, παρέχοντας τη στήριξή του στο εγχείρημα των Ντόζη, Αθανασόπουλου, Αυγέρη, Μπαχτσεβάνη, Κατσάρα, Σαπρανίδη και λοιπών, που πρόσφατα δημιούργησαν ανεξάρτητη παράταξη, κατακτώντας μάλιστα την τρίτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

~Η επιλογή του αυτή ενόχλησε τους σκληρούς «γαλάζιους» (Αδάμ, Ασπροπούλης κ.λπ.), που τον πίεσαν αφόρητα είτε να κατεβεί μαζί τους είτε να εγκαταλείψει τα κοινά. Και αποφάσισε να τα βροντήξει…

~Περίεργα πράγματα κυκλοφορούν στους διαδρόμους της ΕΡΤ3, μετά την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής να δημιουργήσει μια επιτροπή που θα επεξεργαστεί αλλαγές στο οργανόγραμμα της εταιρείας. Κάποιοι μιλούν για σπάσιμο της υφιστάμενης γενικής διεύθυνσης σε τρία κομμάτια (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διοίκηση) και τη δημιουργία θέσης διευθύνοντος συμβούλου. (Άντε να βολευτεί κι ο Σπηλιόπουλος, να υποβαθμιστεί η Θάλεια και να αναβαθμιστούν οι δύο σημερινοί διευθυντές σε γενικούς). Είναι δυνατόν;

~Συνάντηση με τους δημοσιογράφους των εφημερίδων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Δήμου Θεσσαλονίκης οργάνωσε η Χρύσα Αράπογλου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απάντηση της υπουργού Απασχόλησης που εκθέτει τον δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με τις υποχρεώσεις του προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ανάμεσα στους διαπιστευμένους ρεπόρτερ εμφανίστηκε και μια νεαρή την οποία ουδείς γνώριζε. «Εσείς από ποια εφημερίδα είστε;», την ρώτησαν. «Από το γραφείο Τύπο του δημάρχου», τους απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, πριν της πουν πως η συνάντηση δεν την αφορά.

~Οι εργαζόμενοι του ΜΠΕ διερωτώνται πότε θα γίνει η ενοποίηση του Αθηναϊκού με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ώστε να σταματήσει η ρευστή και προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο Γραφείο Θεσσαλονίκης. Οι αρρυθμίες ξεκινούν, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, από τον βορρά, λόγω του ότι ο τυπικά διευθυντής του Σπύρος Κουζινόπουλος (θα έπρεπε να έχει συνταξιοδοτηθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2003) παραμένει τα τελευταία χρόνια χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, ενώ την ίδια ώρα ο υπεύθυνος Σύνταξης Σταύρος Τζίμας περνάει από τα γραφεία του Πρακτορείου ελάχιστες ώρες!

Ο Θεσσαλονικιώτης


Σχολιάστε εδώ