Το πόστο του προέδρου της ΔΟΕ έχει βάλει στόχο η Γιάννα

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές, τελική επιδίωξή της είναι να γίνει πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τον στόχο της διευκολύνει η απόφαση του νυν προέδρου, του γνωστού μας κ. Ζακ Ρογκ, που λέγεται ότι θα αποσυρθεί, λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Το πρώτο βήμα προς την προεδρία των «Αθανάτων» αποτελεί η ανακήρυξή της, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επίτιμο μέλος της ΔΟΕ στο Πεκίνο. Πρόκειται για έναν τίτλο που απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στη διάδοση του ολυμπιακού πνεύματος και γενικά του Ολυμπισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τίτλος του «επίτιμου μέλους της ΔΟΕ» θα δοθεί σε πέντε προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων είναι και η «σιδηρά κυρία» του «Αθήνα 2004». Βέβαια η εκλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι θα έχει να αντιπαλέψει τον γερμανό συνδιεκδικητή, τον Τόμας Μπαχ, ο οποίος έχει ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία στη Γερμανία.

Ο Πύρρος Δήμας, πρόεδρος στην ΕΟΑ

Μια άλλη εξέλιξη που συζητείται είναι η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ΕΟΑ (Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων), στην περίπτωση που δεν διεκδικήσει την επανεκλογή του ο σημερινός πρόεδρός της κ. Μίνως Κυριακού.

Συγκεκριμένα ακούγεται ότι ο νέος πρόεδρος που θα υποδειχθεί θα είναι ο μεγάλος μας Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, μια πολύ σωστή επιλογή.

Κόντρες στους Μεσογειακούς

Στο μεταξύ, για τη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, που θα γίνουν, ως γνωστόν, το 2013 στη Θεσσαλία (Βόλο και Λάρισα) υπάρχει…

εμπλοκή. Τη θέση θέλει ο νυν πρόεδρος της ΕΟΑ κ. Κυριακού, όμως τη θέλει και ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών, ο Ισίδωρος Κούβελος.

Σημειώνεται ότι η θέση έχει μεγάλη πολιτική σημασία, λόγω της επιρροής που μπορεί να ασκηθεί στην κρίσιμη περιοχή της Θεσσαλίας και με δεδομένες τις φιλοδοξίες της Ντόρας… Γι’ αυτό και η μάχη για την… κατάκτηση αυτής της καρέκλας…


Σχολιάστε εδώ