ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΙΒΙΤΣ

Είναι ενδεικτικό το ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας όταν αποκαλύψαμε τον εκνευρισμό του Κόκκαλη για τους χειρισμούς του Ίβιτς σε πολλά ζητήματα. Επειδή πολλοί ενδέχεται να σταθούν στη διαφωνία για τον προπονητή της ομάδας την επόμενη περίοδο, θα τονίσουμε με πλήρη επίγνωση ότι η διαφωνία ουσιαστικά εφευρέθηκε για να δικαιολογήσει το διαζύγιο. Οι λόγοι είναι άλλοι και κάποιοι εξ αυτών ιδιαίτερα σημαντικοί.

Τι χρεώνει ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» στον πρώην τεχνικό διευθυντή;

Πρώτα τις λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών που στοίχισαν αρκετά χρήματα, αλλά ουσιαστικά έφεραν τον Κόκκαλη απέναντι στους φίλους της ομάδας που απαιτούσαν και άλλες επενδύσεις. Το παράδειγμα του Ραούλ Μπράβο αποτελεί την κορυφαία περίπτωση.

Έπειτα ο πρόεδρος χρέωσε τον πρώην συνεργάτη του με την αδυναμία να ελέγξει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αν και κατά τη διάρκεια της περιόδου έγιναν τουλάχιστον τρεις φορές συστάσεις σε αρκετούς παίκτες να αποφεύγουν τα ξενύχτια, το πρόβλημα αντί να εξαλειφθεί μάλλον διογκώθηκε και οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν έως και πρωτοσέλιδα για τα νυχτοπερπατήματά τους.

«Έφυγε παίκτης από το ξενοδοχείο και ο Ίλια κοιμόταν», ήταν ένα από τα σχόλια που έγιναν μετά την απόφαση του Κόκκαλη. Ασφαλώς θα είχε γίνει και πολύ νωρίτερα κι ενδεχομένως απευθείας στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ.

Στο θέμα των μεταγραφών ο Κόκκαλης χρέωσε στον Ίβιτς και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Από τους λιγοστούς στενούς συνεργάτες του υπήρξε αναφορά στην περίπτωση του Μορφέο, στον οποίο επικεντρώθηκε ο Ίβιτς και όταν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις, ο Ολυμπιακός έμεινε δίχως κεντρικό μέσο, διότι ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής είχε στη λίστα του μόνο τον Ιταλό.

Όσο για το θέμα του προπονητή, όντως υπήρξε διαφωνία. Ούτως ή άλλως ο Ίβιτς ήθελε κάποιον που να μπορεί να συζητά καθημερινά μαζί του και «να του περνάει τη γνώμη του», όπως διέδιδαν από την πλατεία Αλεξάνδρας, δηλαδή από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Εδώ, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδια πηγή μάθαμε ότι ο Ίβιτς είχε από την αρχή ημερομηνία λήξεως. Και, μάλιστα, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι στα σημαντικά ραντεβού, όπως με τον Πίνι Ζάχαβι, πήγαινε και ο Πέτρος Κόκκαλης για να ʽναι έτοιμος όταν θα αποχωρούσε ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Η επόμενη μέρα

Η αποχώρηση του Ίβιτς αφήνει ένα κενό στον Ολυμπιακό. Μπορεί για τις μεταγραφές να ασχοληθεί ο Ανδρέας Νινιάδης για τον οποίο σας γράψαμε εδώ και τρεις μήνες ότι κερδίζει πόντους, καθώς δική του επιλογή αποτελεί ο Λεονάρντο, αλλά ο Κόκκαλης θεωρεί ότι χρειάζεται ένας τεχνικός διευθυντής που να γνωρίζει την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων, αλλά και να μπορεί να σταθεί σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, η προοπτική πρόσληψης κάποιου αυτό το καλοκαίρι μοιάζει απίθανη. Ίσως επειδή ο Κόκκαλης προορίζει για τεχνικό διευθυντή τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον ένα εκ των τριών ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος που διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον Ολυμπιακό.

Ο Τζόλε, όμως, έχει συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι. Έτσι, ενδέχεται να πορευθούν οι «ερυθρόλευκοι» δίχως τεχνικό διευθυντή έως τότε κι έπειτα να αναλάβει τα καθήκοντά του ο πλέον αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Κόκκαλη, ο οποίος έχει να το λέει ότι «όσες φορές μιλήσαμε για το συμβόλαιό του τα βρίσκαμε χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση».

Υποψηφιότητα για το πόστο του τεχνικού διευθυντή θα έθεταν υπό προϋποθέσεις ο Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και ο Αλέξης Αλεξανδρής. Οι δύο κολλητοί, όμως, έχουν το ίδιο ελάττωμα: Εκφράζουν άποψη και την υποστηρίζουν. Κάτι που, όπως αποδεικνύει το παρελθόν, θεωρείται αιτία πολέμου στον Πειραιά.

Αντίθετα, ο Τζόρτζεβιτς πληροί τις προδιαγραφές του Κόκκαλη, ο οποίος θέλει συνεργάτες να συζητούν μαζί του, αλλά στο τέλος να του αφήνουν τη δυνατότητα να αποφασίζει και ίσως να απαιτεί και τη συμφωνία μαζί του. Ο Τζόλε, ασφαλώς, και δεν λέει σε όλα «ναι», αλλά επειδή γνωρίζει τα χούγια του προέδρου είναι πιο εύκολο να βρει κώδικα επικοινωνίας μαζί του σε σύγκριση με τους πρώην συμπαίκτες του.

Έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του τεχνικού διευθυντή, την ευθύνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα θα ʼχει ο Κούλης Δουρέκας με την υψηλή επιστασία του Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος ακόμα αμφιταλαντεύεται για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρική καρέκλα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ