ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, Χρήστος Αηδόνης, Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Παντούλας, Δημήτρης Τσιρώνης και Βαγγέλης Παπαχρήστος με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή τονίζουν ότι:

– Στην κρατική ΕΡΤ, εδώ και καιρό, λειτουργεί, υπό τις ευλογίες της διοίκησης «παραμάγαζο» προώθησης και προβολής μέσω της κρατικής τηλεόρασης συμφερόντων συγκεκριμένων ιδιωτικών εταιρειών επικοινωνίας.

– Την ίδια ώρα άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν την έντονη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία το σήμα της ΕΡΤ-WORLD δεν λαμβάνεται από τους αποδήμους εκεί.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν πιο συγκεκριμένη την καταγγελία αναφέροντας πως «το πελατολόγιο της εταιρείας επικοινωνίας και ιδιοκτησίας συγκεκριμένου προσώπου «υπαλλήλου» της ΕΡΤ-WORLD προβάλλεται συστηματικά και κατ’ εξακολούθησιν από την εκπομπή του στην ΕΡΤ-WORLD. Είναι, δε, αποκαλυπτικό της αδιαφάνειας και των ύποπτων συνθηκών κάτω από τις οποίες εγκαθιδρύθηκε αυτό το ιδιότυπο σύστημα ευνοιοκρατικής κατάχρησης της κρατικής τηλεόρασης, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία που «απολαμβάνει» δωρεάν διαφήμιση μέσω εκπομπής του δορυφορικού καναλιού της ΕΡΤ διαθέτει ευρύ πελατολόγιο που μονοπωλείται από δημοσίου ενδιαφέροντος εταιρείες».

Οι βουλευτές ρωτάνε «σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για τη διαλεύκανση της καταγγελίας ότι στην κρατική ΕΡΤ, εδώ και καιρό, λειτουργεί», όπως υποστηρίζουν, «υπό τις ευλογίες της Διοίκησης ʽʽπαραμάγαζοʼʼ προώθησης και προβολής μέσω της κρατικής τηλεόρασης συγκεκριμένων ιδιωτικών εταιρειών επικοινωνίας, και και ζητούν την «απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους».

Λαφαζάνης: Τους κολλάνε λιγότερα ένσημα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ρωτάει τον υπουργό Επικρατείας για τους περίπου 500 εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ, πρώην συμβασιούχους και τώρα τακτικούς υπάλληλους που «αντιμετωπίζουν μισθολογικά προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση τόσο με την υπηρεσία τους στην ΕΡΤ πριν από τη μονιμοποίησή τους, όσο και με το ωράριο και τον τύπο εργασίας τους». Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, «η ΕΡΤ ΑΕ όλο αυτό το προσωπικό το δικαιολογούσε, έως τη μονιμοποίησή του, ως συμβασιούχους έργου (με δελτία παροχής υπηρεσιών), κολλώντας, σε μεγάλο αριθμό από αυτούς, λιγότερα ένσημα και στερώντας τους στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως άδειες, επιδόματα κ.λπ., ενώ στην πραγματικότητα τηρούσαν πλήρες ωράριο και επιπλέον εργάζονταν σαββατοκύριακα και αργίες χωρίς πρόσθετες αποδοχές». Ο Π. Λαφαζάνης ρωτάει τους υπουργούς Εσωτερικών και Επικρατείας, «γιατί η Διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ δεν έχει ακόμα ικανοποιήσει τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογημένα αιτήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ ΑΕ» και «τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να εφαρμοσθεί πλήρως το ΠΔ 164/2004 και να γίνει σεβαστή η εργατική νομοθεσία».


Σχολιάστε εδώ