ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Β. ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ «ΘΕΜΑΤΟΣ»

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, με αφορμή την καταγγελία Καρατζαφέρη στη Βουλή. Εκεί δεν αναφέρεται το όνομά του καθαρά, υπάρχει όμως η εξής αναφορά: «Aκολουθούν οι… Xιώτες που πηγαίνουν δυο-δυο ή και περισσότεροι μαζί. Κεντρική θέση κατέχει δημοσιογράφος ”μαθητής” του ”στρατηγού” στην εφημερίδα του και στέλεχος τηλεοπτικού καναλιού».

Στην επιστολή του ο Β. Χιώτης αναφέρει πως καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ για το «Βήμα», αλλά και πως ταυτόχρονα είναι και σύμβουλος του προέδρου και ιδιοκτήτη του Alpha Δ. Κοντομηνά. «Αντιλαμβάνεστε ότι τα καθήκοντά μου απαιτούν να συνομιλώ τακτικά με κυβερνητικούς αξιωματούχους», υποστηρίζει και συνεχίζει δηλώνοντας πως απέρριψε τα Χριστούγεννα του 2006 πρόταση να αναλάβει τη θέση του γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, αλλά και «μια άμισθη θέση συμβούλου» που του πρότεινε «πριν από δύο χρόνια ο υπουργός Υγείας».

«Με έκπληξη, λοιπόν διάβασα», αναφέρει ο Β. Χιώτης, «στην εφημερίδα ʽʽΠρώτο Θέμαʼʼ της 20ής

Απριλίου 2008 πρωτοσέλιδο και ανώνυμο δημοσίευμα στο οποίο αποκαλούμαι ʽʽπαπαγαλάκι του Μαξίμουʼʼ, ο οποίος ʽʽμοιράζει τη γραμμή και όταν δεν το κάνει, καρφώνει τους συναδέλφους τουʼʼ. Αποκαλούμαι ακόμη «παραγοντίσκος, αφανής αλλά έμμισθος σύμβουλος σε αρκετά υπουργεία»» συνεχίζει, «ενώ το δημοσίευμα προσθέτει ότι αποκαλώ τον πρωθυπουργό ʽʽΚώσταʼʼ, εκθέτοντας και τον ίδιο». Ο Β. Χιώτης γράφει ακόμη πως ανάλογο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε και τον Αύγουστο του 2007 από δημοσιογράφο που υπέγραψε με ψευδώνυμο. «Ανάλογα φαινόμενα έχουν επίσης αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα και στα blogs», δηλώνει και ζητάει τη βοήθεια της ένωσης για να αποκαλύψει τα πρόσωπα και τα «συμφέροντα» που είναι πίσω από τα συμφέροντα.


Σχολιάστε εδώ