«Σκοτεινή συνδιαλλαγή κυβέρνησης με μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου»

«Είναι ο ώριμος καρπός της διαπλοκής μεγαλοδημοσιογράφων και επιχειρηματιών, είναι το αποτέλεσμα των σκοτεινών συνδιαλλαγών της κυβέρνησης με μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου. Όλα όσα γίνονται στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ δείχνουν πλέον ότι η ελευθερία της πληροφόρησης και η ελευθεροτυπία έχουν χάσει τον δρόμο για την Αγία Παρασκευή». Πρόκειται για απόσπασμα ανακοίνωσης της «Συσπείρωσης» για όσα γίνονται στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, μετά και την απόκρυψη του συλλαλητηρίου των φίλων του Παναθηναϊκού.

Στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων πως στην ΕΡΤ:

– «Οικοδομήθηκε ένα πραγματικό άβατο μέσα στην καρδιά του αθλητικού τμήματος, που κινεί τα νήματα και λαμβάνει εν κρυπτώ και παραβύστω όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Για να γίνουν όλα αυτά οι εμπνευστές και δημιουργοί της ”παράγκας” φρόντισαν πρώτα από όλα να καθαρίσουν το γήπεδο για να παίζουν μπάλα μόνοι τους. Και αυτό έγινε με την απομάκρυνση άξιων δημοσιογράφων, δυναμικών στελεχών του τμήματος και την αντικατάστασή τους με ανθρώπους της αρεσκείας τους. Στα κέντρα λήψεως αποφάσεων προωθήθηκαν άνθρωποι της συγκεκριμένης ”παρέας”».

Γίνεται λόγος για «σκανδαλώδεις αποφάσεις που δίνουν -ουσιαστικά χαρίζουν- πακτωλό δισεκατομμυρίων στον Σωκράτη Κόκκαλη ή στην ομάδα «του» μέσω χαριστικών συμβάσεων. Ακολούθησαν παρόμοιες συμβάσεις και σε άλλες ομάδες (λ.χ. ΠΑΟ, ΑΡΗΣ, ΟΦΗ), μόνο και μόνο για να υπάρχει άλλοθι στην κραυγαλέα παρανομία. Γιατί ούτε για αστείο δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η ΕΡΤ μπορεί να κάνει απόσβεση των ποσών αυτών μέσω διαφημίσεων, χορηγιών κ.λπ.».

– Κι ακόμη «είδαμε έγκριτους δημοσιογράφους να παραμερίζονται και να ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος αναρρίχησης στην κορυφή των ανθρώπων της συγκεκριμένης κάστας, της ”συμμορίας” όπως αποκαλείται ευρέως πλέον μέσα στους διαδρόμους του Ραδιομέγαρου».

Τέλος, η παράταξη αναφέρει πως «υπογράφονται σκανδαλώδεις συμβάσεις έργου με τους ανθρώπους που φέρνει το γνωστό κατεστημένο, χωρίς να δίνονται σε κανέναν εξηγήσεις. Και ενώ οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βλέπουν τον μισθό τους να παραμένει καθηλωμένος, η διοίκηση της ΕΡΤ χαρίζει στους ημέτερους αποκλειστικές συμβάσεις πολλών χιλιάδων ευρώ. Χωρίς βέβαια να αποκαλύπτει ποιος παίρνει τι και γιατί, χάρη στην τυφλόμυγα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων».


Σχολιάστε εδώ