Πρόβλημα στα αποδυτήρια…

Κι αν η δικαιολογία ότι «βλέπουμε τα πλέι οφ ως αγγαρεία, επειδή θεωρούμε ότι είμαστε πρωταθλητές», ακούγεται ευχάριστα, επί της ουσίας όμως αποτελεί απλώς ένα τέχνασμα για να δικαιολογήσουν οι ποδοσφαιριστές την εικόνα διάλυσης. Μόνο που η απόδοση του Ριβάλντο ηχεί ως χαστούκι σε όσους επικαλούνται τη συγκεκριμένη δικαιολογία, διότι ο Βραζιλιάνος αποτελεί τον μοναδικό διασωθέντα στο «κιτρινόμαυρο» ναυάγιο.
Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ εντοπίζεται μέσα στα αποδυτήρια. Το έχει αντιληφθεί και ο Νίκος Κωστένογλου, μόνο που φέρει και αυτός τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Από την ημέρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Δώνης την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Λάρισα και με βάση τα ρεπορτάζ που τον θέλουν να προβάρει ήδη τη φόρμα της «Ένωσης», ο Κωστένογλου δείχνει διαρκώς δυσαρεστημένος. Με συνέπεια, όπως διοχετεύουν και κάποιοι παίκτες, να «μεταφέρει σε εμάς τη δική του ένταση».
Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Αν και αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τα παράπονά του, όσοι μιλούν μαζί του υποστηρίζουν πως τονίζει ότι αξίζει μια ευκαιρία με βάση την εικόνα της ομάδας στο τελευταίο μισό του πρωταθλήματος. Στην ΑΕΚ, όμως, αποφεύγουν να πορευθούν με συνταγές… Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος συνηθίζει να βαπτίζει πρώτο προπονητή όποιον υπηρεσιακό κατακτά το πρωτάθλημα.
Πέρα από τον Κωστένογλου, οι παράγοντες του «δικέφαλου» αποδίδουν ευθύνες και σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Όπως, μάλιστα, βγαίνει η επικοινωνιακή γραμμή της ΠΑΕ, «ποτέ σε ένα πρόβλημα μιας ομάδας δεν ευθύνεται μόνο ένας».
Ο Ντέμης Νικολαΐδης, ασφαλώς και είναι έξαλλος με την απόδοση των περισσοτέρων παικτών. Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, τον θέλουν να έχει ήδη συζητήσει με τον Γιώργο Δώνη το ενδεχόμενο αποδεσμεύσεων που θα προκαλέσουν έκπληξη, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστές στους οποίους επενδύθηκαν πολλά χρήματα, αλλά απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες διοίκησης και κόσμου.
Το βέβαιο είναι ότι τον νέο προπονητή περιμένει πολλή δουλειά. Ο Δώνης έχει αντιληφθεί ότι οι συνεχείς αλλαγές προπονητών και η έλλειψη κινήτρου απειλεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ, η οποία έμοιαζε να διαθέτει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας όταν ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος.
Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει και η τελική απόφαση του Ριβάλντο. Οι τελευταίες πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του Βραζιλιάνου αναφέρουν ότι «είναι δυσαρεστημένος από τις δύο απαντωτές συντριβές και ασφαλώς θέλει να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι». Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο ότι μπορεί να αναθεωρήσει την απόφασή του για οριστική αποχώρηση από την Ελλάδα, ώστε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις πρόσφατες τεσσάρες της ΑΕΚ. Όλα αυτά, όμως, έπειτα από συνάντηση με τον Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά και τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να μιλήσει προσωπικά με τον Ρίμπο.


Σχολιάστε εδώ